LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Melyik volt a legszebb gól?

lokigolok1415

Aki régóta követ minket, az már megszokhatta, hogy a LokiBlog minden szezon végén elkészíti a szezon összes Loki gólját összefoglaló videót, és ez idén sem marad el. A 2014-2015-ös szezonban viszonylag kevés, ámde annál szebb gólokat szereztünk, a döntést pedig ezúttal is a ti kezetekbe adjuk: melyik volt a legszebb?

Mindenekelőtt tekintsétek meg a videót, melyhez jó szórakozást kívánunk. Utána pedig lehet szavazni a legszebb gólra.

Most pedig álljon itt egy „szűkített lista” az általunk 10 legszebbnek vélt gólról, melyek közül ti dönthettek arról, melyik volt a legszebb. A tíz gól szigorúan időrendi sorrendben a következők:

1. Zsidai László lapos bombája a Felcsút ellen (3. forduló, 00:30)

Középpályásunk kétszer talált be a szezon során, érdekes módon mindkettőt a harmadik fordulóban szerezte a PAFC ellen. Első találata kimondottan szép volt, futtából lőtte ki a hosszút Bódi labdaátlépése után.

2. Kulcsár Tamás mesteri csukafejese a Vidi ellen (11. forduló, 04:58)

Az őszi Videoton elleni rangadón nyújtotta a csapat a szezon egyik legjobb teljesítményét. Ez volt Kulcsár Tamás nagy meccse, amin az ő két gyönyörű góljával vertük az addig százszázalékos későbbi bajnokcsapatot saját otthonában. Első gólja egy gyönyörű csukafejes volt.

3. Kulcsár Tamás szólója és pimasz befejezése a Vidi ellen (11. forduló, 05:21)

Szintén az előbb említett meccsen esett a gól, ez talán még szebb is volt a fejesnél: a félpályáról kapott indítást követően Kulcsár egy pimasz csellel elküldte gyufáért Viniciust, majd éles szögből felvarrta a kapuba a labdát.

4. Szakály Péter sistergős bombája a Fradi ellen (12. forduló, 06:21)

Erről a gólról még a kamera is lemaradt, legalábbis aki TV-n követte a mérkőzést, az nem is feltétlen gyönyörködhet ebben a gólban, aki meg élőben látta, annak nem kell magyaráznom. Szép gól volt ez is.

5. Varga József felső léces bombagólja az MTK ellen (17. forduló, 11:08)

Ezt a gólt az MLSZ díjátadó gáláján megválasztották az év góljának, a szurkoló szavazás eredményeként. Óriási gól volt, a felső léc kis híján kettétört. Komoly esélyesként indul a szavazáson itt is.

6. Bódi Ádám éles szögből leadott nagy gólja a KTE ellen (23. forduló, 12:54)

Bódi nagy tavaszi menetelésének első kulcsmozzanata volt ez a szép távoli löket a Kecsó ellen, fiatal szélsőnk ezt követően indította be a gólgyártást. A találat értékét növeli, hogy egy begyakorolt szögletvariációból született.

7. Selim Bouadla távoli gólja a Honvéd ellen (25. forduló, 14:31)

Egész évben kevésszer vállalkoztunk távoli lövésekre, pedig sokszor ez jelentheti az ellenszert, és ahányszor csak lőttünk idén, abból sok esetben gól is lett. Itt van például a búcsúzó Selim gólja, mely egy pontot ért a Honvéd ellen.

8. Bódi Ádám kapásgólja a Vidi ellen (26. forduló, 14:57)

Nem túl szép emlékű ez a meccs, de ha csak erre a gólra emlékszünk vissza, akár lehet az is. Egy kipattanó labdát Bódi állítgatás nélkül, kapásból vágott szép ívben Calatayud kapujába.

9. Bódi Ádám rafinált szabadrúgásgólja a Fradi ellen (27. forduló, 15:31)

Ritkán látni ilyen gólt még a topligákban is, Bódinak ez is sikerült a Fradi ellen: a 89. percben megítélt szabadrúgást nagyon éles szögből tekert be a hosszú sarokba, melyre még Dibusz sem számított, ezzel pontot mentve a csapatnak.

10. Szakály Péter távoli lökete a Pápa ellen (28. forduló, 16:17)

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű gól volt ez: a Pápa ellen sem ment a helyzetek gólra váltása, ezt megunva csapatkapitányunk a tizenhatos sarkáról célozta meg a hosszú alsót, a labda pedig szépen be is vágódott.