LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Króner Martin: Ideje felvenni a kesztyűt!

üdvA Lokival kezdte meg a felkészülést fiatal védőnk, Króner Martin, aki az előző szezont teljes egészében a Zalaegerszegi TE csapatánál töltötte az NB2-ben. Bizonyítási vágytól fűtve és elszántsággal tele érkezett vissza Debrecenbe és csak egy cél élteti: beverekedni magát a DVSC-Teva kezdőcsapatába. Készségesen felelt a Loki Blog összes kérdésére, beszélt nekünk a mögötte levő szezonról Zalaegerszegen, az idei bajnoki évaddal és az EL-selejtezőkkel kapcsolatos várakozásairól és reményeiről, saját kvalitásairól, valamint nem utolsósorban az érzelmeiről, amik Debrecenhez kötik. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, olvass tovább!

 

Loki Blog: Üdv újra Debrecenben! Hogyan értékeled a Zalaegerszegen eltöltött időszakot? Sikerült fejlődnöd az NB2-ben?

Króner Martin: Úgy gondolom, hogy hasznos „kiruccanás” volt ez a zalaegerszegi túra. Szerencsére egy nagyon jó edző (Lendvai Miklós – a szerk.) keze alatt dolgozhattam, így sikerült mentálisan és technikailag sokat fejlődnöm. A csapat rossz szereplése olykor rányomta bélyegét a játékosok egyéni teljesítményére, emiatt nem mondhatnám teljes sikernek ezt a szezont, de tanultam ezekből a dolgokból és úgy gondolom hogy ez is kulcsa annak, hogy valakiből jó futballista váljék.

2arc

 

LB: Most hogy visszatértél a Lokihoz, milyen lehetőséget érzel magadban? Maradsz a csapatnál, és megharcolsz a kezdőcsapat tagságért, vagy esetleg újabb kölcsönjáték kerülhet szóba, esetleg egy NB1-es csapatnál?

Króner: Nagyon sok jó játékos van a posztomon, de úgy érzem, hogy itt az ideje felvenni a kesztyűt és beverekedni magam a csapatba. Erről viszont nem csak én döntök. Ha a vezetőség még úgy látja, hogy nem állok rá készen, akkor valószínűleg egy újabb kölcsönadásra kerül sor. Nyilvánvalóan szeretnék NB1-be menni, ha ez megadatna.

LB: Mit tartasz erényeidnek a posztodon, és miben kéne még fejlődnöd érzésed szerint?

Króner: Tavaly sikerült két gólt fejelnem az NB2-ben ezért úgy vélem, hogy az erős fejjáték

kroner

mindenféleképpen az erényemnek mondható, melyben a magasságom is nagy szerepet játszik. Aránylag gyorsnak mondhatom magam, így a földön is nehéz dolguk van a csatároknak. Amiben még fejlődnöm kéne, az az agresszivitás és a koncentráció. Ha fejben, mentálisan meg tudom erősíteni magam, akkor ezekkel nem is lesz gond.

LB: Alapjában véve belső védő vagy, az előző szezonban is ott számítottak rád Egerszegen, azonban ha minden igaz, jobbhátvéd poszton is megállod a helyen. Te magad minek tartod magad, belső védőnek vagy inkább szélsőnek?

Króner: Egy játékosnak nagy előny ha több poszton is bevethető. Mielőtt a Lokihoz jöttem, Vácon leginkább szélső védőt játszottam, szóval nem idegen az a pozíció számomra. Minek tartom magam? Ezen a kérdésen még eddig soha nem gondolkoztam. Mindig ott akartam játszani, ahol a csapatnak a legnagyobb szüksége volt rám. Ezt viszont az edző tiszte eldönteni, hogy hol lennék a leghasznosabb.

LB: Hamarosan 22 éves leszel, általában megszokták kérdezni a fiatal labdarúgóktól, hogy öt év múlva hova szeretnének eljutni. Esetedben mi a helyzet? Külföldi, vagy NB I-es karrier, válogatottság?

Króner: Mindig is reálisan szoktam kitűzni a céljaimat. 22 évesen már nem mondanám magam olyan nagyon fiatalnak, de ha ezt a kérdést a 18 éves önmagamnak tennék fel, akkor azt válaszoltam volna hogy elsősorban egy stabil NB1-es játékos szeretnék lenni. Ha onnan számoljuk, nem sok van hátra ebből az 5 évből, tehát minden erőmmel ezen leszek. Később ha ez megvalósul, nem zárkózok el egy esetleges külföldi, netalántán a nemzeti válogatottól való felkéréstől sem.

válogatott

Korosztályos válogatott már volt

LB: Hogy látod a Loki esélyeit az előttünk álló idényben? Meddig juthat a csapat az Európa Ligában, illetve hol végezget az együttes a 12 csapatos bajnokság végén?

Króner: Nehéz ezt így megmondani. A csapat nagyon jó játékosokból áll, de az Európa Liga menetelésnél sokat számít, hogy milyen erősségű ellenfelet kapunk. Én bízok magunkban és szerintem a csoportkörbe való bejutásért fogunk játszani. Emellett nem szabad megfeledkeznünk a bajnokságról, ami a létszámcsökkentés miatt még keményebb és nívósabb lesz. Nagyon bízok benne, hogy sikerül minimum egy dobogós helyezést elérünk.

LB: Te nem debreceni születésű vagy, és csak pár éve vagy itt, milyenek a benyomásaid a városról? Illetve mi a véleményed a Nagyerdei Stadionról?

Króner: Ezalatt a kis idő alatt nagyon a szívemhez nőtt Debrecen, ami a stadion és a körülötte kiépülő park miatt csak még szebb lett. Olyan érzésem volt mintha hazajöttem volna, mikor Egerszegről visszatértem. Az emberek is nagyon barátságosak, ami elsőnek kicsit szokatlannak tűnt számomra. A stadion úgy vélem irigylésre méltó, nem hiába akarja minden csapat megverni a „nagy” Lokit ebben a nagyszerű arénában, ami szerintem mindent elárul. Ezek miatt is gondolom azt, hogy ez a legmegfelelőbb hely a céljaim eléréséhez. A város gyönyörű, az emberek kedvesek és a körülmények adottak, minden más csak rajtam áll. Hajrá Loki!

________________________________________________________________________

Az interjú létrejöttében közreműködött rajtam kívül redboy, JuveFan, illetve hálásan köszönjük Martinnak, hogy a rendelkezésünkre állt! 🙂

Mindörökké hajrá Debrecen!

Lucas