LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Magabiztos előnnyel a visszavágóra

loki_elHolnap Montenegróban lépünk pályára az UEFA Európa Liga selejtezőjének visszavágóján, amelyet három gólos előnyből, így bizakodva várhatunk. Az elmúlt egy hétben újabb játékos iratkozott fel a sérültek listájára, így a csapat összeállítása továbbra is nehéz feladat lehet, a továbbjutás azonban kötelezőnek mondható a Niksic ellen!

 

A múlt csütörtöki meccsen a gyengébb kezdés ellenére is tisztán kiderült, hogy melyik a jobb csapat, és ez szerencsére az eredményben is kiütközött. A három gólos előny nem lebecsülendő, bár a Lokitól sajnos nem áll messze a gyenge idegenbeli szereplés a nemzetközi porondon. Tavaly a Young Boys és a BATE ellen is beszedtünk három-három gólt igaz, ezeken a meccseken egyszer tudtunk válaszolni, és ez az eredmény most is továbbjutást érne, bár elég keserű lenne a szánk íze, ha ilyen módon kerülnénk a következő körbe…

Az első meccshez képest biztosan kimarad René Mihelics a Lokiból, aki az egyik edzésen megsérült, így el sem utazott a társakkal Montenegróba. Az ő pótlására két egyszerű megoldás is kínálkozik, egyrészt Bódit vissza lehet tenni jobb szélre (bár az utóbbi időben itt felejthető teljesítményt nyújtott), és Horváth Zsolt kerülhetne bal oldalra, vagy még egyszerűbben Jovanovicsot felvinni a középpályára, a védelembe pedig Nagy Zolit beállítani. Én egyértelműen a Bódi-Horváth féle variációt támogatnám, de ha tippelnem kéne, akkor Nagy Zoli fog kezdeni. A csapat többi része adott, nem hiszem, hogy túlzottan nagy változtatásra szükség lenne, talán Sidibe az egyetlen, aki még bekerülhet, de ott is inkább Balogh lesz a szakmai stáb választása.

loki-niksics

A Niksic-nél már több ok lenne a cserére, azonban az ő lehetőségeiket behatárolja, hogy a nyáron többen is távoztak a keretükből. Véleményem szerint sokkal többre nem számíthatunk tőlük, mint amit Debrecenben mutattak, nekik az első félidőben nyújtott teljesítményre kell megpróbálni építkezni, aztán vagy bejön, vagy nem. Az utóbbi években nyújtott teljesítményünkkel nem lepne meg, ha egy döntetlent, vagy akár egy egy gólos győzelmet kiharcolnának, de erre sem mernék nagy összegben fogadni…

A találkozó 17:30-kor kezdődik csütörtökön, ezúttal is a Duna World közvetít, továbbjutás esetén pedig vagy a lett Skonto, vagy az ír Saint Patrick csapatával mérkőzünk.

Ha kíváncsiak vagytok a LokiBlog többi szerkesztőjének véleményére a nemzetközi szereplésünkkel kapcsolatban, hallgassátok meg a legújabb podcastet, ahol ez a téma is szóba került!

Hajrá Loki!

(kép: dvsc.hu)