LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nem ezt ígértétek nekünk

sutjeskaborito

Tegnap „volt szerencsém” megtekinteni a DVSC idei első idegenbeli lejátszott tétmérkőzését és sajnos a végeredmény és a mutatott játék bizony nem hazudtolta meg magát, hiszen folytatódott nagy bánatunkra a tavaly tavasszal már ránk jellemző idegenbeli fóbiánk és ezzel együtt a Loki vezetőedzőjének Kondás Elemérnek a nemzetközi kupában már tapasztalt nyeretlensége. Ugyanis a Lokival bajnoki címeket nyerő szakvezető idegenben eddig nemzetközi színtéren eddig még nem nyert meccset. Most lehetne itt kifogásokat gyűjteni (magas fű, göröngyös talaj, kánikula.. stb), amit a szakmai stáb az ilyen esetekben előad magyarázat gyanánt, de ez valljuk be már nagyon – nagyon unalmas sokadjára hallva.

Gondolom a hangvételből mindenki rájött, hogy szeretett csapatunk nem éppen szebbik arcát mutatta nekünk Montenegróban. Habár az első meccs eredménye után némileg érthető és nem várt lépés lehetett az erőforrásainkkal takarékoskodni, hiszen 3 gólos előnnyel utaztunk ki Niksicbe. Így gyakorlatilag csak kontrollálni kellett a mérkőzést, de a legmerészebbek köztük én is a belga Erik Lambrechts sípjelét megelőzően még azt sem tartották elképzelhetetlennek , hogy több gólos Loki győzelemnek tapsoljunk. A csapat kezdőjére (Verpecz- Jovanovic, Mészáros, Brkovic, Korhut-Varga-Bódi,Szakály-Sidibé,Kulcsár,Horváth) a hiányzóink ismeretében nem lehetett panasz , habár kicsit furcsának találtam , hogy az odavágón meglehetősen halvány teljesítményt nyújtó Kulcsár irányába még mindig töretlen a bizalom. A belga sípmester jelzése után kis túlzással és erős jóindulattal csak egy említésre érdemes helyzetecskét lehetett felírni, ami az új igazolásunk Dr. Horváth Zsolt nevéhez fűződött , amikor egy mutatós csel után lőtt, dea labda jócskán elkerülte Radovic ketrecét.Vége az első 45 percnek.
Szünetben Szécsi állt be az addig hasznos mezőnymunkát , de inkább hátrahúzódva a védekezésben besegítő Dr. Horváth helyére, így egy váratlant húzott a Lokomotív tar szakvezetője. Ez a frissítési törekvés ugyan felpörgette ajátékunkat , de ez gólokban nem mutatkozott meg csak kihagyott helyzetek sokaságában. Az 50.percben a mérkőzésen teljesen észrevehetetlen Kulcsár gólpasszt adhatott volt csapattársának, de Sidibe ezzel nem élt. Erre jött az ellentámadásból a niksiciek bosszúja vagy újfent érvényesült Murphy törvénye azaz a kihagyott helyzet, (mert itt nem lehetett többes számot használni) megbosszulta magát.Az 53.percben ugyanis Masato Fukui Drasko Bozsovic remek ívelése után lefutotta Mészárost és kíméletlenül kilőtte Verpecz kapuját.1-0.A 70.perc környékén megtörtént az, amit már többen is a meccs elején szívesen láttak volna, mivel Kulcsár helyére Balogh állt be és a fiatal csatárreménységünk némi színt és egy ksi látványosságot vitt támadó játékunkba. A 74.percben majdnem tíz sikeres cselt csinált meg a hazai védők között, akik körülbelül úgy dőltek, mint a bólyák edzésen. Ezt követően a 77.percben Sidibe újabb hihetetlen ziccert hagyott ki egy Radovicról kipattant lövés után majd Bódi feliratkozott erre a listára, amikor a fejesét nagy bravúrral védte a Sutjeska portása. Ezután jött a fekete leves és ránk hozták szívbajt a fiúk, amikor Mészáros kezezése után a gólpasszos Bozsovic belőtte a büntetőt.2-0. Ekkor maradt még a hosszabbítással együtt jó 10 perc , de ezt kibírtuk kapott gól nélkül , így a végén igencsak izgulva (bár nem ezt vártuk) továbbjutottunk a második körbe, ahol a lett Skonto Riga lesz az ellenfelünk a jövő héten csütörtökön megrendezendő rigai összecsapáson. Ez a teljesítmény és az ezzel járó kijózanító pofon pedig reméljük, hogy még időben jött a csapat számára és tudják rendezni a sorokat addigra. Addig is legyen elég annyi, hogy nem ezt ígértétek a meccs előtti nyilatkozatokban …
Eme fantasztikus meccs és továbbjutás után lássuk az osztályzatokat.

Gondolom a hangvételből mindenki rájött, hogy szeretett csapatunk nem éppen szebbik arcát mutatta nekünk Montenegróban. Habár az első meccs eredménye után némileg érthető lépés lehetett az erőforrásainkkal takarékoskodni, hiszen 3 gólos előnnyel utaztunk ki Niksicbe. Így gyakorlatilag csak kontrollálni kellett a mérkőzést, de a legmerészebbek, köztük én is a belga Erik Lambrechts sípjelét megelőzően még azt sem tartották elképzelhetetlennek, hogy több gólos Loki győzelemnek tapsoljunk. A csapat kezdőjére (Verpecz – Jovanovic, Mészáros, Brkovic, Korhut – Horváth, Varga, Szakály, Bódi – Sidibe, Kulcsár) a hiányzóink ismeretében nem lehetett panasz, habár kicsit furcsának találtam, hogy az odavágón meglehetősen halvány teljesítményt nyújtó Kulcsár irányába még mindig töretlen a bizalom. A belga sípmester jelzése után kis túlzással és erős jóindulattal csak egy említésre érdemes helyzetecskét lehetett felírni, ami az új igazolásunk Dr. Horváth Zsolt nevéhez fűződött, amikor egy mutatós csel után lőtt, de a labda jócskán elkerülte Radovic ketrecét. Vége az első 45 percnek.

sutjeska-dvsc

Szünetben Szécsi állt be az addig hasznos mezőnymunkát, de inkább hátrahúzódva a védekezésben besegítő Dr. Horváth helyére, így egy váratlant húzott a Lokomotív tar szakvezetője. Ez a frissítési törekvés ugyan felpörgette a játékunkat, de ez gólokban nem mutatkozott meg csak kihagyott helyzetek sokaságában. Az 50.percben a mérkőzésen teljesen észrevehetetlen Kulcsár gólpasszt adhatott volna csapattársának, de Sidibe ezzel nem élt. Erre jött az ellentámadásból a niksiciek bosszúja avagy újfent érvényesült Murphy törvénye, azaz a kihagyott helyzet (mert itt nem lehetett többes számot használni) megbosszulta magát. Az 53. percben ugyanis Masato Fukui Drasko Bozsovic remek ívelése után lefutotta Mészárost és kíméletlenül kilőtte Verpecz kapuját, 1-0. A 70. perc környékén megtörtént az, amit már többen is a meccs elején szívesen láttak volna, mivel Kulcsár helyére Balogh állt be, és a fiatal csatárreménységünk némi színt és egy kis látványosságot vitt támadó játékunkba. A 74.percben majdnem tíz (!) sikeres cselt csinált meg a hazai védők között, akik körülbelül úgy dőltek, mint a bólyák edzésen. Ezt követően a 77. percben Sidibe újabb hihetetlen ziccert hagyott ki egy Radovicról kipattant lövés után, majd Bódi is feliratkozott erre a listára, amikor a fejesét nagy bravúrral védte a Sutjeska portása. Ezután jött a fekete leves és ránk hozták szívbajt a fiúk, amikor Mészáros kezezése után a gólpasszos Bozsovic belőtte a büntetőt, 2-0. Ekkor maradt még a hosszabbítással együtt jó 15 perc, de ezt kibírtuk kapott gól nélkül, így a végén igencsak izgulva továbbjutottunk a második körbe, ahol a lett Skonto Riga lesz az ellenfelünk a jövő héten csütörtökön megrendezendő rigai összecsapáson. Ez a teljesítmény és az ezzel járó kijózanító pofon pedig reméljük, hogy még időben jött a csapat számára és tudják rendezni a sorokat addigra. Addig is legyen elég annyi, hogy nem ezt ígértétek nekünk a meccs előtti nyilatkozatokban…

A mérkőzés összefoglalója

 

Eme fantasztikus meccs és továbbjutás után lássuk az osztályzatokat.

Verpecz – 0 – A gólokról nem tehetett bár az első félidőben volt egy hajmeresztő kifutása a kapuból. Ezen kívül alig találkozott a labdával. Nem megsértve őt csak mikor kivette a hálóból és mikor kirúgta azt.

Jovanovics – 5 – Hozta a szokásost, de ő sem fogott ki ma valami jó napot.

Mészáros – 3 – Az első gólnál és a büntetőnél is nagyot hibázott. Emellett többször hozott rossz döntést és nagyon átjátszhatónak bizonyult.

Brkovics – 5 – Egy fecske sajnos nem csinált nyarat a védelmünkben, de ő legalább egy jó átlagos teljesítményt nyújtott, de úgy is fogalmazhatunk, hozta a tőle elvárhatót.

Korhut – 4 – Sajnos ő sem volt toppon Niksicben és különösen pontatlan pontrúgásaival hívta fel magára a figyelmet. Többet kellene gyakorolnia ezeket, ha Bódi „nyomdokaiba” szeretné lépni.

Varga – 6 – A mérkőzés legjobbja. Robotolt sokat és hozta a megszokott jó átlagos teljesítményét. Volt egy két megindulása is, de a passzaiba néha egy kis hiba belecsúszott. Ezen kívül többször is próbálkozott lövésekkel, a társak példát vehetnének róla.

Bódi – 4 – Ezúttal neki sem volt szerencséje a gólszerzéssel, holott két alkalommal is megkísérelt túljárni Radovic eszén, ezt leszámítva ő sem tudott pluszt vinni a támadásainkba.

Szakály – 4 – Elég körülményesnek bizonyult és sajnos azt kell hogy mondjam, hogy támadásaink több esetben is az ő megoldásai miatt lassultak le és haltak el már a tizenhatosunkon kívül.

Sidibe – 3 – Egy csatárt a góljai minősítik, de neki egy gól sem jött össze.Annyi ziccer, amit ő kihagyott azzal bőven kvalifikálhatta volna magát a helyzetkihagyó világbajnokságra.

Kulcsár – 2 – A mérkőzés citromdíjasa. Abszolút mintha a pályán sem lett volna. Bravúr lett volna, ha Sidibét megajándékozza egy gólpasszal, de mivel az kimaradt nincs miről beszélni.

Dr. Horváth – 4 – Többnyire hasznosan játszott és többször is visszahúzódott a védekezésbe is besegíteni, így nem igazán értettem a cseréjét.

Szécsi – 4 – A csereként beállt fiatal támadónak akadt egy két megoldása, de ennél többet nem tudott hozzátenni a játékhoz.

Balogh – 6 – Becserélését követően egyből megmutatta a debreceni kispadnak és a tv nézőknek is hogy milyen nagy hiba volt őt nem a kezdőbe állítani. Ráadásul, ha a látványos trükkjei után gólt ért volna el a csapat az tovább növelte volna pontszámát.

Morozov – 0 – Időhúzó csere volt semmi több ennél.

A szerkesztők rövid értékelése

(A kép forrása: dvsc.hu)