LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Idegenben jó a kétgólos zakó is

gorbe2A június 3-ai Ligakupa-döntő után majd’ egy hónapra tétmeccs nélkül maradtak a debreceni futballbarátok, így mindannyian ki voltunk éhezve az Európa-Liga első selejtezőkörére, amit a montenegrói Szutjeszka Niksics ellen vívtunk. Az odavágón minden simán ment, eredményes és ellentmondást nem tűrő játékkal 3:0-ra elpáholtuk őket a Nagyerdei Stadionban, így senkinek még a legrosszabb rémálmaiban se merült fel, hogy egy hét múlva veszélybe kerülhet a továbbjutás. Márpedig pont ez történt, amikor 2:0-ra kikaptunk tőlük a montenegrói fekete hegyek alatt. A meccs pedig annyira tragikomikusra sikeredett, hogy Loki Blogos Görbe tükör-különkiadásért kiáltott.

 A meccs játékosa (Sándor Tamás-díj):

A szégyenteljes produkció ellenére mégis volt olyan Loki-játékos a pályán, aki nyugodtan tükörbe nézhet a meccs után, ez a személy pedig egyértelműen Varga József. Rajta igazán semmi se múlt, végig agilisen futballozva nem egyszer szerzett fontos labdákat, vagy épp segített be a védekezésbe, miközben Radovics kapuja előtt is többször feltűnt. Dicséretet érdemel még Balogh Norbi, aki azalatt a bő negyed óra alatt, amíg a pályán volt, többet tett, mint Sidibe, Kulcsár, Horváth és Szécsi együttvéve. Tarthatatlan volt, emlékezetes jelenet a meccsről, amikor 8 csel után már 5 montenegrói védő volt rajta, de ő így is meg tudta játszani a labdát. De mivel ő csak csere volt, csak különdíjban részesül.

A meccs csalódása (Pintér Attila-díj):
A meccs csalódása maga a meccs. Az előzetes várakozások fényében a mutatott játék és a végeredmény messze alulmúlta a várakozásainkat. Ahelyett, hogy 90 perc lötyögést tervezünk a meccsre, játszhattunk volna bátrabban, pontosabban, nyílt sisakkal. Akkor még ha ki is kapunk, nem érhette volna szó a ház elejét, azaz a játékosokat és a szakmai stábot. Ennek a meccsnek a tükrében nagyon félek, hogy mi lesz velünk jövő csütörtökön a Skonto Riga otthonában.

A meccs edzői húzása (Dárdai Pál-díj):
Kondás Elemért
illeti meg ez a díj, bár nem hiszem, hogy előkelő helyet kapna a vitrinjében. Mint azt tudjátok, a Blog szerkesztősége együtt nézte a meccset, a félidőben pedig annak adtunk hangot, hogy Kulcsár Tamást sürgősen le kell cserélni. Odáig elmentünk, hogy az se baj, ha nem megy fel helyette senki, mert már az is hatalmas segítség, ha ő eltűnik a pályáról. A podcastban 2:28-tól hallható a jelenet. Az már sajna nem került bele, hogy a 73. percben mekkora üdvrivalgásban törtünk ki, amikor megtörtént a hőn áhított csere, de egy arra járó olvasónktól tudom, hogy a harmadik emeletről lehallatszott az utcára. 😉

A meccs gólja (Adamo Coulibaly-díj):
Bár nem volt valami nagy a verseny, hiszen Masato Fukui góljának csupán egy kihívója akadt, egy büntető, azért el kell ismerni, hogy a japán légiós szépen bezúdította a játékszert Verpecz kapujába. Kis gól is gól, ahogy mondani szokás, a videón rögtön az elejétől látható.

https://www.youtube.com/watch?v=o1KPmecZ0YI

A meccs legviccesebb jelenete (Pavol Durica-díj):
Ritkán látni olyat, hogy egy csere ilyen heves érzelmeket váltson ki a lecserélt játékosból, a csapattársairól nem is beszélve. Mindenesetre amikor Nikola Sztijepovicsot lecserélte a montenegrói mester, többen is elég nagy hisztit csaptak. Sztijepovics alighanem úgy érezte, ha fent van, talán kiejthet még minket a csapatával, az edző pedig úgy érezte, csorba esett a tekintélyén. A konfliktus egészen pontosan így zajlott le:

https://www.youtube.com/watch?v=2QjbeCi8OS8

A meccs nyilatkozata (Mészöly Kálmán-díj):
Azért a niksicsieknél is beindult a meccs után a kifogásgenerátor. A csakfoci.hu a Vijesti-t, egy mértékadó montenegrói sportújságot idéz, aminek azt nyilatkozta a Szutjeszka csapatkapitánya, hogy „a párharcot elsősorban a montenegrói vezetők döntötték el, akik nem biztosítottak megfelelő körülményeket az első meccsre, hiszen nem lehetett más annak a selejtezőnek a vége, ha előtte 12 órát töltöttek buszon a Sutjeska játékosai, mindezt úgy, hogy nagyjából 1100 métert változott a tengerszint-feletti magasság.”

A meccs beszólása (Zombori „Taktikus” Sándor-díj):
Egy Csaba nevű Loki-szurkolóé ez a díj, aki Facebook-kommentben fogalmazott meg kritikát a csapat produkciójával kapcsolatban, méghozzá a szarkazmus nemes nyelvén. Senki sem mondhatta volna szebben, nem véletlen a sok like. 😉

beszólás

A meccs lúzere (Spitzmüller-díj):
Azok után, hogy a múlt héten gólt lőtt a Szutjeszkának, és hogy nemrég hosszabbítottunk vele egy évet, kicsit mindannyian többet vártunk volna Ibrahima Sidibétől annál, hogy nem egy, hanem kettő ordító ziccert is fölé vágjon, aminek eredményeképp az ő lábában maradt a meccs. A második helyzetet ráadásul két méterről, félig üres kapuba sem sikerült bevágni, pedig kihagyni százszor nehezebb volt. Megoldotta.

https://www.youtube.com/watch?v=6a9do0vAlY8

A meccs képe (Egervári Sándor-díj):

Kommentár nem szükséges, az ötletet egyébként Sammy adta. Vajon meddig marad ez még így?

szimba

A meccs képregénye

Valószínűleg mindenkinek rémlik még gyermekkorából az „Ez elment vadászni” című mondóka. Ezt gondoltam újra, a képet pedig JuveFan készítette.

lokiblogcartoonsutjeska

A „forduló” válogatottja
Örömmel jelenthetem be, hogy ezen a héten két játékosunk is a „forduló” válogatottjának tagja lett. Kár, hogy ezt a fordulót ketten vívták, így a többiek montenegróiak.

sutjeskadvsctop11

Ennél már csak jobb jöhet.

Lucas