LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Lépjünk tovább

A csütörtöki napot elfelejtve, a következő nemzetközi meccsünk előtt ne feledjük el, hogy vasárnap idegenbeli mérkőzés vár ránk a honi bajnokságban. Nem más lesz az ellenfelünk, mint a remek formában lévő Budapest Honvéd. Nem lesz egyszerű a dolgunk ellenük sem!

bodi_dvsc_honved_650

A Honvéd mérlege eddig kettőből kettő győzelem, rögtön az első fordulóban a bajnoki címvédő Videotont fogadta, amelyet 1-0-ra legyőzött. Ezt követte az újabb hazai párharc az MTK ellen, amit 0-1-s MTK vezetésről fordított meg és a végeredmény (2-1) a Honvédnak újabb 3 pontot jelentett. A góljaikat a félidők hajrájában, vagyis a 30-45. percben és a 75-90. percben lőtték. Mindkét győzelem bravúrnak számít, hiába otthon játszottak a kispestiek, hiszen mindkét ellenfél a dobogón végzett pár hónappal ezelőtt.

A Debrecen esetében a bajnokságot nézve az első fordulóban sikerült idegenben nyerni a Békéscsaba ellen (2-3), míg a második fordulóban lagymatag játékkal tartottunk itthon 1 pont a Puskás Akadémia elleni 1-1-es döntetlennel. A gólszerzés időtartama esetünkben már kicsit bővül: az első félidőben a 15-45. perc között született debreceni gól, míg a második félidőben a 60-90. perces időintervallumban voltunk eredményesek. Itt jegyezném meg, hogy egyik csapat se tudott a mérkőzés kezdetét követően gólt szerezni az első negyed órában, vagy a szünet utáni első negyedórában.

A Honvéd kezdőjében nem igazán számíthatunk nagy változásra, hiszen minek is változtasson Marco Rossi a győztes taktikán. Sérülés és eltiltás sem sújtja őket, így  valószínűleg a lehető legerősebb csapatukkal fogadnak majd minket. A Debrecennél köztudott, hogy a csapat az Európa liga mérkőzéseit tartja fontosabbnak, így lesz ez a mostani találkozóval is. A változás a múlt heti fordulóval szemben az lehet, hogy a nemzetközi meccsen nem játszatott Mészáros fog kezdeni a védelemben Máté helyett, várhatóan pedig társa az a Brkovic lesz, aki sárgái miatt lemarad a Rosenborg elleni visszavágóról. Lázár Pálról is már lehetett olvasni, hogy jó ideje a csapattal edz, és Nagy Zoltán megingásai arra adnak reményt, hogy esetleg már most visszatérhet a csapatba. A középpályán hasonló lehet a helyzet, mint az előző Puskás Akadémia elleni meccsen, míg a támadósorban Castillion egyedüli ékként szerepelhet. Felforgatott kezdő tizenegyünk nem ígér sok jót, de bízzunk benne, hogy a most lehetőséget kapók megragadják azt és megpróbálják bizonyítani: helyük van a kezdőben máskor is. Mi nem számíthatunk Nenad Novakovic, Ludánszki Bence és Balogh János játékára sérülés miatt.

honvedloki

Ami a mi javunkra fordíthatja a helyzetet, hogy a Szívtiprók Ultras Debrecen, vagyis a csapat 12. játékosa felfüggesztette a bojkottot és a csapattal tart, hogy belehajtsák fiainkat a rendkívül fontos győzelembe. Abba a győzelembe, ami valljuk be: nem a mi javunkra áll. Pedig nagyon fontos lenne, hogy kifogjuk a Honvéd vitorlájából a szelet, mi pedig ne ragadjunk be nagyon. A realitás azt súgja, döntetlennel fújja le a játékvezető (Andó-Szabó… khrmm) majd a találkozót, a győzelemhez mindkét csapatnak 120%-on kellene égnie.

Aktuális forma:

Budapest Honvéd:                GY / GY

DVSC:                                 V / D / GY / GY / D*

*A DVSC csapatánál az Európa Liga mérkőzéseit is beleszámoltuk, míg a Honvéd esetében csak a bajnoki mérkőzéseket játszottak.

Két grafikonnal is készültünk nektek így a mérkőzést megelőzően. Ha az elmúlt 50 egymás elleni találkozók eredményeit vesszük szemügyre, látszik hogy minden második mérkőzésen a DVSC került ki győztesen, sőt, a döntetlen is gyakoribb volt, mint a kispesti siker. Ez számokban 25 DVSC győzelem, 15 döntetlen és 10 Honvéd győzelemben mutatkozik meg.

20150801dia1

A bajnoki gólok megoszlása az utolsó 50 egymás elleni mérkőzésen szintén érdekes statisztika, hiszen jól látható, hogy a DVSC tudott többször beköszönni a Honvéd kapujába; szám szerint 88-szor, míg a Honvéd csak 53 alkalommal.

stat2

Mindkét statisztika nekünk kedvez, de kérdés, a felforgatott kezdőcsapatunk és szurkolótáborunk elég lesz-e idegenben, az „Andó-Szabóval felálló”, remek formában lévő Honvéd ellen. A kérdésre 2015.08.02-én, vasárnap 18 órától választ kapunk a helyszínen, vagy a Duna World közvetítésében.

Hajrá Loki!
Sammy