LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ki, ha mi nem?

Tehetnénk fel az egyszerű kérdést a DVSC-TEVA – Ferencváros találkozó előtt egy nappal. Nem mintha most mi olyan óriási formában lennénk, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan ismét arra számítsunk, nyerünk idehaza. Mert aki ezt a képet látja maga előtt, az bizony téved: a Fradi megtanult nyerni ellenünk idegenben is és a jelenlegi kerete az egész NBI fölé magasodik. Mégis, jelenleg csupán egyetlen csapatot tudnék mondani hazánkból, mely talán képes lenne megállítani a Fradit, ez pedig a LOKI.

k1

Mindkét csapat szezonja kettős terheléssel indult, vegyes sikerekkel. Míg a Fradi egy idegenbeli iksz után hazai pályán hárommal verte a holland másodosztály erősen legyengült keretét, addig mi két rendkívül magabiztos hazai meccsel próbáltuk feledtetni az idegenbeli vereséget, illetve döntetlent. Előbbit a Niksic, utóbbit a Skonto ellen. A 9-2-es hazai siker már önmagában debreceni klasszikussá nőtte ki magát. Aztán mindkét együttes, a Ferencváros és a DVSC is kiesett, igaz, előbbi rendkívül botrányos játékkal, a sokkal kevésbé jegyzett Zeljeznicar ellen (0-3), utóbbi pedig két félidőnyi jó játékkal a sokkal erősebb Rosenborg ellen (3-6).

A DVSC-nek egyértelműen bajnoki pontjai mentek rá az EL-selejtezőkre, hiszen a cserepadunk véges (egyes pozíciókra pedig csereemberünk sincs, ami továbbra is bosszantó!). A rendkívül megerősödő Fradi azonban Harasztit, Radót, Leandrot, Ramirezt (őt véglegesítve), Sestákot és pár napja Pintért is behúzta, igaz, közben elment tőlük Bosnjak, Kukuruzovic, Lauth, Nagy Dániel, Tuijp, Ugrai és Pavlovic. És míg mi annak is örülhetünk, hogy jelenleg a 4. helyen állunk a 8 pontunkkal, a Ferencváros hibátlan mérleggel vezet 28 fordulóval a vége előtt. Megállíthatatlanul tör előre, legyőzve már a Vidit, MTK-t, Vasast, Haladást, Diósgyőrt. Egyértelműen a bajnokság elsőszámú esélyese. Nem kizárt, egy esetleges vereség a Nagyerdei stadionban sem lenne képes visszahúzni őket attól, hogy ne úgy gyalogoljanak be majd tavasszal a célvonalba, mint tette azt egy évvel korábban a Vidi. Mert a mögöttük lévő csapatok között hatalmas körbeverések lesznek…

Úgyhogy holnap csak mi állhatunk terveik kereszttüzébe – no meg saját maguk. Mert ha a nemzetközi porondon mutatott gyenge helyzetkihasználással és vérszegény játékkal rukkolnak elő, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy ismét felcsendüljön az a bizonyos nóta, hogy Debrecenbe miért is jár a Ferencváros.

De ehhez nekünk is virítani kell, a Haladás elleni, legutóbbi hazai találkozón látott alibijáték édeskevés lesz. A védelemnek harapnia kell, a meccsenkénti 2 gólos átlagukon gyorsan javítaniuk kell hátsó alakzatunknak. A támadószekciónktól nem félek különösebben, attól sokkal inkább, hogy egy hangulattalan, gyenge mérkőzést látunk. Ugyanis a következetlenül hol be-, hol kivezetett regisztráció kezd egyre szánalmasabb méreteket ölteni a honi labdarúgás sötétlő porondján… Az biztos: ultrákra egyik oldalon se számítsunk.

Amire viszont számíthatunk:
A kapukban Radosevic és Dibusz véd majd nagy valószínűséggel. Várhatóan a jobb oldalon Máté és Jovanovic mellett Varga és Balogh néz majd szembe Leandroval, Ramirezzel, Hajnallal és Lamah-val. A másik szélen Korhut, Brkovic próbálja majd feltartóztatni Varga Rolandot és Gera Zoltánt, valamint Mihelic és Bódi próbál majd túljárni az eszén Dilavernek és Nalepanak. Középen egyik oldalon Zsidai, másikon Nagy lesz a szűrő. A gólt elsősorban viszont mindkét együttes a középcsatáruktól, Castilliontól, illetve Bödétől várja majd.

k2

Ha a Fradi első pár próbálkozását sikeresen elhárítjuk, bízhatunk benne, hogy elbizonytalanodnak, és ez a mi malmunkra hajtja a vizet. Abban biztos vagyok, hogy örülni fogunk hazai gólnak, a kérdés tényleg azon lesz: a Zsidai-Varga-Mihelic belső tengelyünk képes lesz-e masszívan állni a sarat. Ha van meccs, ahol a középpálya fontossága kulcspont a találkozó végkimenetelét illetően, akkor az ez. A szombat este 20:30-kor kezdődő rangadó (mely az M4-en is látható lesz) mindenesetre sok kérdésre választ adhat.

Addig is, a tavalyi hazai 2-2-es döntetlenünket, valamint a tavaszi, idegenbeli 1-1-en esett Bódi gólt érdemes visszanézni!

Hajrá Loki!
Csibu