LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ki indul meg felfelé?

20150501_lokividibeharangKét rossz formában lévő együttes találkozik vasárnap az OTP Bank Liga hetedik fordulójában, egészen pontosan mi látogatunk Székesfehérvárra a Videotonhoz. Az elmúlt években többször is sikerült meglepni a Fehérváriakat, idén azonban ez hatványozottan nehéz feladatnak tűnik…

 

Hogy mennyire gyengén teljesítenek a csapatok, azt jól szemlélteti, hogy a Vidi bajnoki címvédőként jelenleg a 11., kieső helyen áll, és a Loki is az alsó házban, a nyolcadik helyen tanyázik. A fehérváriak éppen ezért már az első edzőcserén is túl vannak, Casoni meglehetősen rövid ittlét után máris elhagyta az országot, a helyére egyelőre ideiglenesen egykori segítője ült le. A csoda vele is elmaradt, csütörtökön kiestek a Lech Poznan ellen egy hazai vereséggel az EL-ből, így mostantól teljesen a bajnokságra koncentrálhatnak.

Sokkal nálunk sem jobb a helyzet, az EL-ből már korábban kiestünk, és a jól induló szezon mostanra nagyon rosszra fordult. A csapatra rá sem lehet ismerni, nem nagyon látni, mit szeretnénk játszani, és mindennek tetejébe a csapat felállását is több kritika éri minden meccsen. A Vidi ellen ettől függetlenül meg van az esély a javításra, ehhez erőt lehet meríteni az elmúlt évek eredményeiből is. Az utolsó kilenc találkozónkból mindössze kettőt nyert meg a fehérvári csapat (közte a legutóbbi meccsünket májusban), valamint egy döntetlen született, a maradék hat meccset pedig mi tudtuk behúzni.

Adatbank NSO

Az utolsó kilenc találkozó eredménye (forrás: nso.hu)

A kezdő csapatunkat az utóbbi időben nehezebb megtippelni, mint az időjárást, és sajnos sokszor nem értünk egyet Kondás mester döntéseivel. A kapuból nagy nehezen kikerült végre Verpecz, Radosevics némileg megbízhatóbb, bár Novakovics szintjétől szerintem ő is nagyon messze van. A védelemmel több problémánk is akad, egyrészt Korhut továbbra is kifacsart állapotban van, viszont helyettese továbbra sincs, így nyilván most is kezdeni fog, ahogy a túloldalt Jovanovics is. Középre ezúttal szerintem a Brkovics – Mészáros páros kerül majd, de az sem lenne meglepő, ha újra Máté játszana Brkovics helyén. Itt jegyezném meg egyébként, hogy Balogh Norbi mellett Szilvási Péter is tagja az U21-es válogatottnak, annak ellenére is, hogy továbbra sem kapott lehetőséget az első csapatban… A középpályáról hiányzik Szakály és Tisza is, Mihelic pedig egyre rosszabb formát mutat, így vélhetően a Fradi elleni meccshez hasonló lesz ez a csapatréeszünk.

Loki-Vidi beharang

A Vidinél az edzőváltás nehezíti meg a kezdőcsapat megtippelését, nem lehet tudni, kik kerülnek ki Casoni csapatából, és kiket rak be Pető Tamás újként. Az alapcsapat azért vélhetően marad, hisz a tengely Magyarországon kiemelkedőnek mondható, nehéz megérteni, ilyen kerettel, hogy tudtak ilyen gyengén szerepelni. Hazai pályán nekik csak a győzelem lesz elfogadható, így vélhetően megpróbálnak majd támadólag fellépni az első perctől kezdődően, ez pedig nekünk is kedvezhet. Ha a védelmet végre sikerülne stabilizálni, elől a Castillion – Balogh Norbi kettősnek valószínűleg meglesznek az esélyeik a győzelem megszerzésére. A kérdés csak az, fogunk-e élni ezekkel a lehetőségekkel…

A mérkőzés vasárnap 19:00-kor kezdődik, az M4 Sport pedig közvetíti.

Hajrá Loki!

(kép: dvsc.hu)