LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Biztos, hogy előny a hazai pálya?

Tehetnénk fel a címben olvasható kérdést teljes joggal. Mert bár az eddigi szezonjainkban nem igazán volt problémánk a hazai mérkőzésekkel, 2015 őszére ide is eljutottunk. Még a Nagyerdei stadionba is félve ballagunk ki, hiszen bármi lehet a vége. Így teszünk majd szombat este is az MTK ellen, hátha…

dvscmtkbeharang

Ugyanis az eddigi 7 találkozónkból hármat hazai pályán vívtuk meg, de ezek egyikén sem sikerült 3 pontot gyűjtenünk. Sőt, a szerezhető 9 pontból csupán 1 íródott a számlánkra. Az MTK pedig masszív csapat, nem merném kijelenteni, hogy pont ellenük szakad meg ez a szörnyű sorozat, melyhez hasonlóra nem is emlékszem az elmúlt évekből. Pedig rendkívül fontos lenne az a bizonyos három pont és az azzal járó győzelem. Talán pont ez az a mérkőzés, ahol nem is érdekelne milyen játékkal, csak győzzünk.

Nem csak azért, mert akkor aktuális riválisunkkal szemben az 5 pontos hátrányunkból már csak 2 lenne, hanem mert a Videoton és a Diósgyőr is könnyedén behúzhatja aktuális mérkőzését (idegenben a Paks, illetve a Békéscsaba ellen), egy esetleges vereséggel pedig rendkívül közel kerülnénk a kieső zónához. Ezt pedig talán nem kell magyarázni: rendkívül rosszul élnénk meg. Persze egy vereség tovább ingathatja Elemér alatt a padot, amit sokan nem bánnának, úgyhogy ha minden kötél szakad akkor talán egy eredményt kerülne mindenki igazán messzire, ez pedig a döntetlen…

Az MTK-nál az edzőváltás miatti kicsit nyögvenyelős idénykezdet után stabilizálódni látszik a csapat. Négy győzelmükből hármat otthon arattak, az egyetlen idegenbeli győzelem a Vasas ellen, az előző fordulóban jött össze. Láttuk őket jól is, rosszul is játszani, kérdés, hogy kinek jött jobban ez a pihenős hétvége.

A várható kezdőket a hosszabb szünet azért megkavarhatja, de talán ad némi támpontot, mire számíthatunk:

dvscmtkbeh2

Szeretném egy kicsit pozitívan zárni azért ezt a kis beharangozót. Tavaly hazai pályán 2-1-re nyertünk, akkor lőtte meg Varga az év gólját.

Aztán egy évvel korábban még az Oláh Gábor utcai stadionban Szakály góljával nyertünk 1-0-ra.

A három évvel ezelőtti találkozón viszont nem örülhettünk, 2-0-ás vereséget szenvedtünk. Utólag viszont nem igazán bánjuk, ismerve, hogy a visszavágás az MK-döntőben eseménydúsra, fantasztikusra sikeredett számunkra. Ezzel a videóval inspirálnék mindenkit arra, jöjjön ki szombaton és buzdítsuk együtt a csapatot, hiszen most van ránk leginkább szükségük!


DVSC-MTK, 2015.09.12 18:00, Nagyerdei Stadion,
élőben: M4

Hajrá Loki!
Csibu