LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Örüljünk az egy pontnak?

tisza1Ismét egy olyan meccset játszott csapatunk, amelyet csak nagyon kevesen, kizárólag a helyszínen lévők láthattak – és mivel ott sem voltak sokan, illetve akik ott voltak, azok is ilyen-olyan okok miatt jókora késéssel foglalhatták el helyüket a vendégszektorban -, így igazi kuriózumnak számít, ha valaki végignézte a tizedik fordulóban rendezett Paks-DVSC összecsapást. A végeredmény ismert, 1-1-re végzett a két csapat, ahogy azt az előzetes várakozások szerint sokan tippelni vélték. Idei szereplésünket látva az a fő kérdés: örüljünk ennek az egy pontnak, vagy egy DVSC-nek minden esetben kötelező lenne nyernie egy Paks kaliberű csapat otthonában? Körkérdéses összefoglalónkban erre is kerestük a választ.

A kezdőcsapatot látva elégedett voltál-e; ha nem, akkor kiket játszattál volna kik helyett?

JuveFan1897: Várható volt, hogy a sérülések, és a legutóbbi két győzelem miatt nem lesz nagy változás a kezdőben, annak viszont kifejezetten örültem, hogy Horváth Zsolt ismét parkoló pályára került, és Balogh Norbi kezdett helyette. Ami viszont számomra furcsa, az Castillion mellőzése, hétről hétre egyre kevesebbet játszik, most ugye be sem állt csereként sem… Értem én, hogy fizikálisan talán nincs a toppon, de így meg nem is lesz, és azt meg láthattuk, hogy a szezon elején 50%-os állapotban is bőven felfelé lógott ki a csapatból. Félek, hogy őt is hamar leépítjük, mint Volast…

Csibu: Tisza és Castillion csereemberré avanzsált. Előbbit alapból nem értem, utóbbira pedig bár van ésszerű magyarázat, az számomra kevés, hogy a nála 10 évnél idősebb Sidibe „jobb formában van”. Ferenczivel nincs bajom, de nem tartom jó döntésnek az ő kezdőbe kerülésért. Máskülönben biztosan jó oka volt ezt a kezdőt pályára küldenie Elemérnek. Mindezzel pedig nem is lenne baj, ha minimális információkat megtudnánk a mellőzött labdarúgókról, vagy a hirtelen több lehetőséghez jutókról…

Lucas: Mivel a variációs lehetőségeink régi jó debreceni szokás szerint augusztus-szeptemberre drámaian lecsökkenek, nagyjából ez a legerősebb kezdőcsapat, amit a keret ép részéből ki lehet hozni. Nem tudom, ténylegesen mikor tér vissza Lázár, mindenesetre nagyon várom már, mert továbbra sem vagyok nyugodt, amíg Mészáros a jobbhátvéd. A középpályánkat sújtja a legtöbb sérülés, így ott sem tudnék jobbat összeállítani a Jovanovics-Varga-Bódi-Ferenczinél, a csatársorokkal pedig általában elégedett szoktam lenni, ha benne van Balogh is.

SiD: Mészivel jobbhátvéd pozícióban továbbra sem tudok megbékélni, egyrészt Lázár elvileg felépült már, másrészt az is jobb megoldás lenne, ha Jovanovicsot húznánk hátrébb megint egy sorral. Tisza mellőzését sem értem, a szezon elején nagyon jó formában volt, amíg meg nem sérült, ráadásul tegnap is ő lőtte az egyenlítő gólunkat.

sammy: Nem voltam semennyire se elégedett. Menjünk végig soronként a kezdőn. Radosevicen nem lepődtem meg és vele elégedett is vagyok. Védelemben Korhut helyett nincs más sajnos, így mindig kifacsart állapotban van. Középső védőnek inkább egy Brkovic-Szilvási párost néznék mint a dupla M vagy az utóbb említett páros egy tagját. Jobbhátvédként meg pláne nem szívesen látom Mészárost, inkább Jovanovic ha már nincs más, viszont amit sajnos nem értek, hogy Lázár elvileg már felépült, és a csapatnak nincsen igazából jobb hátvédje. Miért nem lehet betenni?! Középpályáról hiányzott Tisza aki most is bizonyította a középpályán való rátermettségét. A középpályát teljesen máshogy állítottam volna össze, lentebb részletezem. Támadó szekcióban MIÉRT játszatjuk még mindig Sidibét, mint aki 20 éves friss, jó támadó lenne. Több helyzetet rúg mellé, mint amennyi csillag van az égen. És amit ígértem feljebb: én egy ilyen csapatot tudtam volna elképzeli mint kezdő, amivel elégedett is lettem volna. Radosevic a kapuban, előtte a Lázár (Jovanovic) – Brkovic – Szilvási – Korhut sor, a középpályán Bódi – Varga – Tisza – Sós, míg elől Balogh és Castillion lehetett volna. Mindez csak az én általam vágyott kezdő lenne.

redboy: Őszintén szólva nem lepett a kezdőcsapat összetétele, de továbbra sem értem, hogy miért Sidibe kapott lehetőséget Tisza vagy Castillion rovására? Valamint nagyon várom, hogy Lázár Pali végre visszatérjen a védelmünkbe, mert nagyon nem jó ez a felállás a megkopott gyorsaságú Mészárossal.

vadmacska: Furcsának találtam, hogy Mészáros, Máté és Brkovic egyszerre vannak a kezdőcsapatban. Ez volt a legnagyobb meglepetés, ám ezek mellett még Ferenczi helyett mást kezdettem volna és lehet, hogy Castillion-t is Balogh helyett. De egy ilyen felállással is győzelemre számítottam…

paksloki

Elégedett vagy a végeredménnyel? Reális az 1 pont, nyernünk kellett volna, vagy örüljünk, hogy legalább 1 pontot elhoztunk?

JuveFan1897: Ezt vártam, nem lepett meg a végeredmény, így nem is érzek csalódottságot, jelenlegi helyzetünkben ezt az egy pontot is meg kell becsülni. Ez már nem az a korszak, amikor reális elvárás, hogy minden csapatot tönkreverjünk idegenben, gyakorlatilag annak is örülhetünk, ha a Debrecen táblát elhagyva ponttal, jó esetben pontokkal térünk vissza. Mivel idén még kiegyensúlyozottabb lett a bajnokság, pláne nem lehet egy idegbeli meccsünk előtt biztosra venni, hogy három pontot szerzünk. A Paks idén jól szerepel, otthon még veretlenek, az elmúlt napokban szétázott az amúgy is silány minőségű paksi pálya, úgyhogy jó ez a döntetlen.

Csibu: Az 1 pont a reális idegenben a Paks ellen. Ettől függetlenül persze örültünk volna a győzelemnek, de ismerve az időjárási körülményeket, Varga sérülését és azt, hogy 1-0-ra a Paks vezetett és ezután nyugodtabban játszhatták a saját játékukat, örülök az 1 pontnak is.

Lucas: Nem vagyok elégedett. A csapattól szinte minden magyar bajnokin elvárom, hogy olyan játékot produkáljon, amivel megérdemelnénk a győzelmet és büszke lehetek rájuk (ez nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy ténylegesen győzzünk is, hiszen a futball nem mindig igazságos). Mivel pedig ezen a meccsen a közelében sem voltunk a 3 pontnak, nem vagyok megelégedve. Viszont úgy tűnik, ma már ennek is örülni kell.

SiD: Én azt tippeltem, hogy győzni fogunk, de ez egy ilyen év, lassan meg kell tanulni örülni kell az egy pontnak is.

sammy: Örülhetünk, hogy 1 pontot el tudtunk hozni. Ehhez nem szeretnék hozzáfűzni többet.

redboy: Előzetesen én a pesszimisták táborát erősítettem a mérkőzés előtt, ami megmutatkozott a tippjátékban is. De így utólag reálisnak tartom a döntetlent és valamilyen szinten dicséret illeti a csapatot, hogy vesztett állásból és Varga József kiválása ellenére is legalább az egyik pontot elhozta Tolna megyéből.

vadmacska: 3 ponttal számoltam ezen a mérkőzésen, de a Paks ellen idegenben nem szégyen az 1 pont, már az ottani pálya minőségét nézve sem. Ránk fért volna lelkileg egy újabb győzelem, de vendégként úgy látszik ez most nem megy.

Az eredmény és az elmúlt 3 mérkőzés (MTK, Vasas, Paks) ismeretével, van-e szerinted jelenleg edzőkérdés?

JuveFan1897: Úgy tűnik, hogy Debrecenben nincs az a krízis, ami felvetné az edzőkérdést. Én például biztosra vettem a Vidi elleni bukta után, hogy a válogatott szünetben váltani fogunk, és voltak is erre utaló jelek, illetve információink, de végül nem lett belőle semmi. Mivel azóta pedig úgymond jönnek az eredmények, így nem is indokolja semmi az edzőváltást – ami egyébként szerintem továbbra is égetően fontos lenne.

Csibu: Elértünk a 10. fordulóhoz. Lehet értékelni(?!). 2 pontra vagyunk az NK-t érő helytől, ami a kimondott cél. Úgyhogy nem, már nincs edzőkérdés. (Ráadásul valami fura okból kifolyólag az ultrák sem követelik olyan vehemensen távozását, mint a Haladás és Diósgyőr elleni mérkőzés után.)

Lucas: A Loki edzőkérdése nem olyan, ami egy-két kisebb-nagyobb siker után egyszeriben megoldódik. Bár a 7 pont 3 meccsen nem rossz eredmény semelyik bajnokságban sem, ne feledjük, hogy csupán annyi történt, hogy legyőztünk itthon egy középcsapatot minimális különbséggel, valamint egy kiesőjelölt otthonában tettük ugyanezt, majd pedig egy kellemetlen ellenféllel idegenben leikszeltünk. Ezeken a meccseken a csapat játéka egyáltalán nem volt elég meggyőző ahhoz, hogy megnyugodhassunk a csapat jövőjét illetően.

SiD: Edzőkérdés biztosan nincs, egyrészt három meccsen hoztunk hét pontot, ami egyáltalán nem rossz, másrészt pedig Szima bízik Kondásban. Az én véleményem ettől persze eltérő, továbbra is úgy látom, hogy jól jönne a frissítés, legkésőbb télen, de ez van.

sammy: Látva az MTK elleni meccset, és a gyenge Vasas elleni kiszenvedett győzelmet és ezt az 1-1-et, szerintem még igencsak az edzőkérdés közepében vagyunk.

redboy: Továbbra is azt mondom, hogy ez a 7 pont az ég világon semmit sem változtatott meg a csapaton belül. Maximum annyit jelentett, hogy a károgók most éppen nem hangoztatják a változtatás szükségességét. Mihelyt újra kikap a csapat, újból felharsannak majd ezek a hangok. Szerény véleményem szerint ugyanolyan megfáradt és sablonos csapat benyomását keltjük még mindig. Hiába kis pénz…

vadmacska: Három meccs, 7 pont. Ha csak ennyit látnánk, azt lehetne mondani, nincs itt semmi baj. Ez valóban nem rossz eredmény, de a mutatott játék és a hozzáállás az kevés lesz. Szóval edzőkérdés számomra még mindig van, mert a megszerzett pontok ellenére valami láthatóan nem megy a Lokinak úgy, ahogy azt megszoktuk.

csatarok

Az utóbbi időben a csatársor összeállítása rendkívül kaotikus. Az MTK ellen Sidibe és Horváth kezdtek, a Vasas ellen ugyanez, de a gólt Kulcsár szerezte, a tegnapi meccsen pedig Sidibe mellett Balogh kezdett, de a gólt a sokáig mellőzött Tisza szerezte. Közben Szécsik, Castillionok, Bereczkik bukkannak fel majd tűnnek el nyomtalanul. Hogyan látod, ezek kellemes csatárgondok illetve egészséges rotáció, vagy inkább az egyenletes jó teljesítmények és a koncepció hiányáról árulkodnak a támadójátékunkban?

JuveFan1897: Idén keressük az eredményes taktikát, de eddig még nem igazán leltük meg. A szezon elején a 4-1-4-1-el próbálkoztunk, ami nem is volt rossz, csak a rengeteg sérülés miatt elfogytunk a középpályán, így kénytelenek voltunk elővenni a jó öreg 4-4-2-t, amivel most mondhatjuk, hogy jönnek az eredmények, de közel sem vagyunk olyan veszélyesek, és eredményesek, mint amilyennek kéne. Ami a csatárkérdést illeti, szó nincs arról, hogy kellemes gondok, illetve brillírozó játékosok lennének, hiszen mindenki 2-3 meccsenként képest egyet-egyet villanni, aztán sokáig semmi. Castillion nagyon ment az elején, mostanra stabil csere, vagy még az sem lett belőle. Kulcsár közel állt a nyáron a távozáshoz, most reaktiváltuk, úgy néz ki, ismét számolunk vele, de tudjuk jól, ő is olyan, hogy két jó meccse között kis túlzással egy fél szezon is eltelik. Sidibe még mindig megtud villanni, de ő már nem a jövő, Balogh Norbi az lehetne, de idén már neki is voltak gyengébb meccsei (és egészen biztosan lesznek is még), ennek ellenére talán benne bízom a legjobban. Horváth Zsoltot én elfelejteném, nem illik ebbe a csapatba, Szécsinek és Bereczkinek kéne egy kölcsönjáték valamelyik NB I-es csapatnál, ahol stabilan játszhatnak, mert így sosem fognak fejlődni, és nem lesz belőlük alapember.

Csibu: És mi lett volna még, ha jön mondjuk Coulibaly is? 🙂 Jó, hogy van merítés és az is jó lehet, hogy nincs biztos hely: mindenkinek meg kell dolgoznia érte. Viszont kérdés, ez nem megy-e rá a szereplésünkre, hiszen egy állandó csatársorral készülve a figurákat, taktikai elemeket is könnyebben begyakorolhatná a csapat és még jobban összeszokhatna. Hogy ne bújjak ki a kérdés alól: inkább azt érzem, hogy senki nem hozza azt a szintet amit várnak tőle, vagy csak egy-egy meccsen képes jó teljesítményre, ezért nincs kiforrott, állandó kezdő csatársorunk.

Lucas: Még akár nevezhetnénk őket kellemes csatárgondoknak is, ami a kérdésföltevésben szerepel, ha ezeken a meccseken legalább 2-3 gólt szereztünk volna és minimum kétszer ennyi tiszta helyzetet alakítottunk volna ki. Akkor tényleg csak arról lenne szó, hogy a Loki keretében rengeteg a gólerős csatár és kiélezett a verseny a kezdőcsapatba kerülésért. Ehhez képest inkább az figyelhető meg, hogy 2-3 gólzsák helyett van 5-6 hullámzó teljesítményű játékosunk. Közülük mindenki megkapja 2-3 meccsre a bizalmat, majd miután katasztrófának bizonyul, egyszer csak eltűnik a meccsekre nevezett keretekből. Így járt az év elején Kulcsár, később Szécsi, a legújabb példa pedig Horváth Zsolt. Azzal pedig, hogy 5-6 meccsenként esetleg betalálnak, még korántsem győznek meg senkit képességeikről. Baloghon kívül nemigen tudok kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó csatárt mondani, és sajnos neki is volt már idén rossz meccse. Szóval ami itt folyik, az egy zűrzavar, egy káosz, és minden meccsen (jó esetben) 1 gólt szerezve még soha senki nem lett nemhogy bajnok, dobogós se!

SiD: Igazából Baloghon kívül szerintem senki nem képes hozni stabilan a jó teljesítményt, így érthető a rotáció. Tisza a szezon eleje óta jó formában van, de ő ugye idén nem igazán csatárt játszik nálunk. Szécsitől és Horváthtól gyakorlatilag jó megmozdulást sem nagyon láttunk idén, Bereczki inkább a kora miatt játszott pár meccset, Castillion pedig a jó kezdés után eléggé elhalványult. Jelenleg én is a Balogh-Sidibe párost kezdetném, szerintem.

sammy: Egyedül aki jó teljesítményt nyújt meccsről meccsre, nem más, mint Balogh Norbi, neki a játékára nincsen panasz. Sajnos Castillion teljesen leépült ezalatt a 2-3 hónap alatt amióta itt van. Az én véleményem az, hogy itt jó teljesítmény hiánya és a koncepció hiányáról is lehet beszélni sajnos.

Az utóbbi időben a csatársor összeállítása rendkívül kaotikus. Az MTK ellen Sidibe és Horváth kezdtek, a Vasas ellen ugyanez, de a gólt Kulcsár szerezte, a tegnapi meccsen pedig Sidibe mellett Balogh kezdett, de a gólt a sokáig mellőzött Tisza szerezte. Közben Szécsik, Castillionok, Bereczkik bukkannak fel majd tűnnek el nyomtalanul. Hogyan látod, ezek kellemes csatárgondok illetve egészséges rotáció, vagy inkább az egyenletes jó teljesítmények és a koncepció hiányáról árulkodnak a támadójátékunkban?
Egyedül aki jó teljesítményt nyújt meccsről meccsre ő pedig nem más Mint Balogh Norbi, neki a játéékára nicnsen panasz. Sajnos Castillion teljesen leépült ezalatt a 2-3 hónap alatt amióta itt van. Az én véleményem az, hogy itt jó teljesítmény hiánya és a koncepció hiányáról is lehet beszélni sajnos.

redboy: Szerintem az nagyon jó, hogy vannak támadóink bőséggel, csak ha a minőséget is figyelembe vesszük, akkor maximum csak 3-4 szóba jöhető emberünk van a támadó harmadban. Edzői diploma nélkül is azt mondom, hogy az össze-vissza rotálgatás pedig egyértelműen a kapkodás és a koncepció nélküliség egyik jele.

vadmacska: Egy állandó, gólerős befejezőcsatár már nagyon régóta hiányzik a csapatból. A folyamatos cserebere csakis arról árulkodik, hogy ezt a hiányzó embert valahogy pótolni tudjuk, de az a kérdés, hogy hogyan. Még mindig nem tudom, hogy Coulibaly leigazolása lehetett volna a megoldás vagy ő is ki-be vándorolna a kezdőcsapatból. Akárhogyis, valamit nagyon hamar ki kell találni.

pakslokikep

Mit gondolsz arról, hogy a mérkőzések jelentős részét nem lehet látni élőben a TV-ben?

JuveFan1897: Erről már sokat beszéltünk, még többet lehetne, és még fogunk is. Baromság az egész, jól látható, hogy sehol nincs több néző ennek hatására, sőt, tán még kevesebben is járnak ki. És még ha pár száz fővel többen is lennének, akkor is jólval nagyobb nézőtábort veszítene a magyar foci, mert el kell fogadni, hogy van egy olyan (méghozzá nem is kicsi réteg), aki bár kíváncsi a magyar focira, nem fog azért fizetni, és szabadidejét beáldozni, hogy kijárjon a meccsekre, így számukra marad a TV. Pontosabban már az sem, hiszen van heti két meccs, amiből egy mindig a Fradi, a maradéknál pedig látványosan törekszik arra a televízió, hogy ne kelljen a stábnak sokat utaznia, így nem ritka, hogy valamelyik pesti csapat otthonából közvetítenek. Ezzel csak az a baj, hogy sok szurkolóval kitolnak, akik amúgy kijárnak, de nem feltétlen tehetik meg, hogy idegenbe is elkísérik a csapatot. Szóval nem gondolta ezt át az MLSZ, de van egy olyan érzésem, hogy nem fogják beismerni tévedésüket ebben az esetben sem, mint ahogy a szurkolói kártya eltörlésénél sem az volt az indok, hogy nem vált be. Eközben a külföldi ligákban arra törekednek, hogy minél több emberhez eljuthassanak a meccsek, Olaszországban például most vezették be, hogy egy telefonos applikáció segítségével fordulónként három meccset lehet megtekinteni pár száz forintért cserébe. Pedig topliga ide vagy oda, ott is kongnak a stadionok sok csapatnál…

Csibu: Sokszor elmondtuk már: VICC. Értelmetlen, logikátlan. Nőtt 10 forduló alatt emiatt a jegyvásárlás száma mondjuk legalább meccsenként 100 fővel? Kétlem.

Lucas: Kiváló ötletnek tartom, sokkal több szabadidőm van a hétvégén így, hogy nincs ott a kísértés, hogy iramtalan, nézhetetlen magyar bajnokit nézzek tanulás helyett. Az már más kérdés, amikor a Loki nem kerül műsorra. Természetesen olyankor nagyon bosszús vagyok, mert ahelyett még tanulni se tudok, mert végig a Loki jár a fejemben, és muszáj valahogy információkat szereznem a meccsről. De ha kicsit elvonatkoztatok magamtól, természetesen rossz ötletnek és nevetségesnek tartom, hogy a 21. században, egy 12 csapatos bajnokságban, 6 közszolgálati csatorna és számtalan egyéb kereskedelmi sportcsatorna mellett a hat meccsből négy nem látható. Az pedig maga az idiotizmus, hogy egyesek az MLSZ-ben a fejükbe vették, hogy azért nem járnak az emberek meccsre, mert megnézhetik a tévében is ingyen. Most már nem tehetik meg. Kérdem én, több lett a néző?

SiD: Múlt héten viccesen megjegyeztem, hogy legalább kevesebb rossz meccset tudunk nézni a tv-ben, de igazából ez önmagában egy vicc. A világ minden táján arra törekednek, hogy minél több meccset adjanak le, de persze Csányiék mindenkinél okosabbak, mert senki másnak nem jutott eszébe, hogy ettől lesz igazán jó az ország focija. Igazi szurkoló és szponzor barát hozzáállás, nemde?

sammy: Teljesen értelmetlennek találom azt, hogy 6 meccsből 2-t közvetítenek. Tény, hogy vannak olyan meccsek amelyek senkit nem érdekelnek, de egy nagyobb klub meccsei sokkal nagyobb nézőszámot generálnak a tv-nek is. A másik, hogy ezzel sem lettek többen a stadionokban, mint ahogy beharangozták, hogy emiatt nem járnak az emberek a meccsekre.

redboy: Szerintem egy egy hatalmas baklövés volt az MLSZ-től, hiszen ez a módszer csak akkor lenne életképes, ha az OTP Bank Liga színvonalában, iramában felvenné a versenyt a nyugat-európai nem csúcsbajnokságokkal (Belgium, Hollandia). Akkor talán lenne az emberekben nagyobb hajlandóság a honi bajnokikra kijárni. Jelenleg viszont olyan messze vagyunk ettől mint Makó Jeruzsálemtől.

vadmacska: Nagyon felháborítónak tartom! Főleg úgy, hogy ha 4-5 meccs van egy időben, valószínűleg úgyis a Fradi meccsei kerülnek a képernyőre, bárkivel is játszik. Ez a legnevetségesebb az egészben… Ennek az egésznek nincs értelme, így sem látok több nézőt egy-egy mérkőzésen (és ez várható volt), ráadásul így sokkal többet unatkozom a hétvégén…

Két hazai meccs jön, reális elvárás a hat pont, vagy manapság ez már bravúrnak számítana a Lokitól?

JuveFan1897: Hiába a gyengébb időszak, szerintem még most is reális elvárás a DVSC-től, hogy hazai pályán mindenki ellen esélyesként lépjen pályára, és elvárjuk a győzelmet. Ráadásul a sereghajtó Békéscsabát, és a vergődő Újpestet fogjuk fogadni, szóval részemről csalódás lenne, ha akár csak két pontot is hullajtanánk.

Csibu: Elértem odáig, hogy várakozások nélkül megyek meccsre, felkészülve bármilyen eshetőségre. Így nem fogok kudarc esetén a kardomba dőlni, de talán jobban fogok örülni, ha mégis nyerünk, vagy szép játékot nyújtunk. Szerintem ez utóbbihoz nem is lennénk messze, de sajnos ez a lagymatag tempó és hozzáállás eljuttatott minket odáig: a két hazai meccsen a 6 pont óriási dolog lesz; a reálisabb inkább a 4 pont.

Lucas: Manapság igen, főleg a jelenlegi állapotában. Szerintem nem is lesz meg a hat pont. Hiába lesz majd kötelező megverni a Békéscsabát, még velük is meggyűlhet a bajunk, nem is beszélve az Újpestről, akikkel tavaly is nagyon megszenvedtünk azon a 0:0-ra végződő találkozón. Ha ezeket a meccseket nem hozzuk, alighanem újra felerősödnek a Kondás távozását követelő hangok.

SiD: Az Újpest ellen nehéz lesz, ott talán a döntetlen reálisabb, de a győzelem is meglehet ugyanúgy. A Békéscsabát verni kell, nincs mese, nagy blama lenne szerintem, ha pontot vinnének el a Nagyerdőről.

sammy: Szerintem bravúrnak fog számítani. Újpest ellen vagy jobb esetben döntetlent elérünk, vagy kikapunk. Békéscsabát illene megverni, de látva hogy a Videoton megvert minket, majd ugyanaz a Videoton kikap a Békéscsabától, már nincsenek sok elvárásaim a 2 hazai meccsel kapcsolatban.

redboy: Miután lila-fehér hetek (Újpest és Békéscsaba) következnek a csapat számára, a minimum elvárásom a 4 pont megszerzése lenne, de ha jó játékkal sikerülne mind a 6 pontot a Nagyerdőn tartani, akkor talán elkezdenék ismét bizakodni…

vadmacska: A Békéscsabát alap dolog lenne megverni hazai pályán, más eredmény elfogadhatatlan a számomra. Az Újpest ellen elfogadható a döntetlen, de ha úgy nézzük, hogy a Videotonnak is sikerült 3-0-ra nyerniük, akkor nekünk is menni fog a győzelem. A 4 pont lenne a minimum, ennél kevesebbet nem engedhetünk meg magunknak.


Mivel egyikőnk sem láttam a mérkőzést, így a játékosokat ezúttal nem tudjuk osztályozni. Azonban ha valaki mégis a helyszínen tekintette meg a találkozót, annak várjuk ilyen jellegű beszámolóját a hozzászólások között!