LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

KörKérdés #6 – Örömmámor

korkerdes1Véleménye, gondolata mindenkinek van. Miért ne lenne ez másképp a LokiBlog stábjában? Rengeteget beszélgetünk, elmélkedünk a DVSC-ről napi szinten. Nem csak megírunk egy-egy cikket, de sokszor vérremenő viták folynak egy-egy témában. És ugyanezt látjuk a fórumokon, hozzászólásokban is. Idén így ismét frissítünk kicsit, és néhány hetente jelentkezni fogunk KörKérdés rovatunkkal. Felteszünk 6 kérdést, melyre a legtöbb szerkesztő cikk keretében válaszol, de ugyanígy kíváncsiak vagyunk arra, nektek mi a válaszotok ezekre. Úgyhogy ragadj billentyűzetet, olvass, írj, kommentelj! Lássuk, ki, hogyan élte meg az elmúlt időszakot! Jöjjön a hatodik rész!

1. Kérdés: Továbbjutottunk a Magyar Kupában, a legjobb nyolc között pedig rajtunk kívül ott lesz a Fradi, a Vidi, az Újpest, a Békéscsaba, és három NB III-as csapat. Mi kell ahhoz, hogy bejussunk a döntőbe, és adott esetben el is hódítsuk a serleget?

Csibu: Szerencsés sorsolás és jó játék; no meg egy egy jó formában lévő Coulibaly.

JuveFan1897: Ha a Fradit elkerüljük, meg még talán a Vidit, akkor nem szabad, hogy gondot okozzon a négy közé jutás. Ott már azért mák kell a szerencsés sorsoláshoz, de 2013-ban úgy játszottunk döntőt és nyertünk a Győr ellen, hogy előtte egyetlen első osztályú csapattal sem kellett megmérkőznünk. Sajnos attól félek, hogyha a Fradi bejut a döntőbe, akkor legyen bárki az ellenfél, nem fogja tudni őket legyőzni hazai pályán… (Megérne egy misét az is, hogy mennyire fair dolog, hogy a kupadöntő helyszíne adott esetben az egyik csapat otthona…)

Lucas: Ha egy csapat elrontja a bajnoki szezonját már az elején, a szurkolók egyből a kupába menekülnek, hiszen azt megnyerni majdnem ugyanekkora presztízs. Csakhogy én nem érzem azt ezen a Lokin, hogy képes lenne bejutni a döntőbe. Persze jó volna tudni, hogy kit kapunk a következő körben, de látatlanban is azt mondom, a negyeddöntő lesz számunkra a végállomás. Egy jó kupacsapatnak erős kerete, számos variációs lehetősége, egyszóval „erős cserepadja” van, emellett motivációra, akaratra és némi szerencsére van szüksége. A Lokinak ebből hány van meg?

Redboy: Nagyon egyszerű a válasz: Ha megkapjuk az NB III-asok közül például a Tiszaújvárost vagy a Nyíregyet, akkor akár „könnyűszerrel” elmasírozhatunk akár a döntőig, ahol aztán már bármi megtörténhet. Lerövidítve: Szerencsés sorsolás, remek formában lévő csatársor élén Coulibalyval és jó csapatjáték.

SiD: A Fradit nem ártana elkerülni a döntőig, a többieken szerintem túl tudunk lépni, a zöld-fehérek ellen pedig egy egy meccses döntőben bármi megtörténhet már.

Sammy: Ha a sorsolánál a három NB III-as csapat ágára kerülünk, akkor lenne talán vaamenni esélyünk. Sajnos a Videoton, és a Fradi is erősebb nálunk, de meg merem kockáztatni, hogy az Újpest is.

Vadmacska: Amíg könnyű ellenfeleket kapunk, addig nem szabadna, hogy gondot okozzon a továbbjutás. Reméljük szerencsések leszünk e téren, más esetben nagyon össze kell magunkat szedni, ha meg is akarjuk nyerni a kupasorozatot.


2. Kérdés:
Négy bitang nehéz meccs vár még a Lokira idén, sorrendben a Fradi és a Haladás idegenben, illetve a Videoton és az MTK otthon. Hány pontra számítasz?

Csibu: Reálisan 5 pontra. Ha a 4 meccs közül egyiken sem kapunk ki, akkor megígérem, hogy írok egy pozitív hangvételű ódát Kondás Elemérhez.

JuveFan1897: Ha optimista vagyok, akkor 7-re, ha realista, akkor 5-re, ha pedig pesszimista, akkor 2-re. A Fradi ellen nem lesz sok esélyünk, talán egy ikszre jók lehetünk, ha kihasználjuk a gyengébb formájukat, és maximálisan odakoncentrálunk. Éppen emiatt a Hali ellen fáradtak leszünk, plusz mostanság mumusaink is, biztos vagyok a vereségben. A Vidi kezd magára találni, viszont Debrecenben nem sok babér szokott nekik teremni, kérdés, hogy ellenük elég lesz-e az egy rúgott gól, mert általában 2-1-es siker szokott lenni ellenük a sláger eredmény. Az MTK sötét ló, de itthon illene megcsapni őket.

Lucas: Legfeljebb 2-3 pontocskára. Ne legyen igazam, de nem a fogunk dobogón telelni, és ha minden így megy tovább, EL-selejtezőkre szóló jegyekre se kell jövőre költenünk.

Redboy: Ha a Groupamából és Szombathelyről is egy-egy pontot el tudnánk csenni, akkor a két „kötelező” hazaival együtt akár 8 pontot is tudnánk szerezni. Realitás talaján maradva talán 4 egység lenne a minimum szerintem.

SiD: Valamiért azt érzem, hogy a Fraditól elcsenünk egy pontot, bár a reális eredmény a sima vereség lenne. Haladás ellen egy x, a Vidit és az MTK-t szerintem itthon verni fogjuk. Ez így nyolc pont, aztán lehet, hogy csak kettő-három lesz belőle, aktuális forma kérdése.

Sammy: Négy pontra számítok. A Fradi ellen szerintem borítékolható a vereség. A Hali és a Vidi ellen reménykedem 1-1 döntetlenben, de előbbi ellen nehéz lesz idegenbe. Egyedül az MTK ellen várok győelmet, de ez is függ attól, hogy hogyan is kapjuk el a fonalat az előző meccseken.

Vadmacska: Az otthoni meccseket jó lenne megnyerni és idegenben is elkéne egy meglepetés. Remélem a 6 pont legalább meglesz, főleg ha Coulibaly is hozza a formáját.

3. Kérdés: Visszatért Coulibaly, láthattuk is már őt két meccsen pályára lépni. Az eddig látottak alapján mire számíthatunk tőle a közeljövőben?

Csibu: Hozza a szokásos „mindent-bele” játékát, amivel ebben a közegben képes lehet arra, ami miatt visszavártuk: meccseket eldönteni góljaival.

JuveFan1897: Sokkal rosszabbra számítottam, mármint a fizikai állapotát tekintve. Viszont az a 2×30 perc játékidő alatt is kiderült, hogy magasan kiemelkedik a mezőnyből még jelen állapotában is. Ha sikerülne felépíteni fizikálisan, akkor hatalmas erősítés lenne. Meggyőződésem, hogy ha egy stabil 90 perces játékost csinálnak belőle tavaszra, akkor vele meglesz a dobogó.

Lucas: Jó volt látni múlt héten, hogy még mindig képes (lenne) meccseket eldönteni, és hogy mit sem romlottak képességei. Néha meg fog menteni minket néhány nagyobb zakótól, sőt, jobb esetben néha győzelmekhez is hozzásegíthet minket. Attól viszont félek, hogy megint Coulibaly-függő lehet a támadójátékunk. Mondjuk az is igaz, hogy a jelenleginél még az is jobb. 😛

Redboy: Ha visszanyeri a csúcsformáját nagy erősségünk lehet, de nem ártana ha lenne valaki, aki értelmes passzokkal tudná őt helyzetbe hozni.

SiD: Az eddigiekből nehéz következtetni, bár a Diósgyőr ellen már volt is egy nagy helyzete. Remélem utoléri magát hamar, abban biztos vagyok, hogy erősítés lesz nekünk. Hosszabb távon szerintem megdönti Sándor Tamás gólcsúcsát is, ez ugye még huszonkét gólt jelent…

Sammy: Nagyobb erősítés, mint Sidibe vagy Kulcsár. Utóbbi sérült is, mint megtudtuk eltört a karja. Coulibalyra visszatérve szerintem erősítés lesz. És már nem azt a játékot várnám hogy előreíveljük és ő majd megoldja. Ezt a Diósgyőr elleni mecsen is láttam, hogy szeretett visszapasszolni a többieknek.

Vadmacska: Remélem ő lesz a réges régóta várt kiválasztott. Egy vérbeli csatár, aki egy az egyben megy a kapura és nem hibázik. Remélhetőleg bizonyítani akar majd és fontos pontokhoz juttathatja a csapatot.

4. Kérdés: Megnyílt az új DVSC SHOP, jövőre pedig elkészül a Loki söröző és a múzeum is. Ezek a fejlesztések milyen irányíban vihetik előre a klub fejlődését, és te mit hiányolsz még ilyen téren a klubtól?

Csibu: Nagyon örömteli, már rég ideje volt. Ezúttal is köszönjük az üzemeltetőnek. Csak pozitív lehet az irány; de mindenképpen lényeges, hogy ne csak mint egy „lehetőség” működjenek ezek a helységek, hanem a szurkolók és a labdarúgás iránt érdeklődők egyenesen vágyat érezzenek arra, hogy ellátogassanak és fogyasszanak ezeken a piros-fehér helyeken. Ezt a vágyat pedig okos marketinggel kell kialakítani.

JuveFan1897: Nagyon örülök neki, mert óriási hiánycikk volt ez a debreceni foci életében, ahogy Dombi Tibi mondta, ennek már legalább tíz éve működnie kéne. Az eddigi ajándékboltok mind kialakításukban, mind pedig kínálatukban a vicc kategóriát súrolták, ez most szerencsére megváltozott. Egyben nagyon szomorú, hogy ezt sem a klubnak, hanem a stadion üzemeltetőjének köszönhetjük, akik a „fölösleges” forintjaikból hozták össze ezt. Nagyon jó dolog lesz a söröző is, ahol majd összeülhetnek a baráti társaságok meccs előtt és után, vagy épp egy idegenbeli találkozóra, amit ott közösen megtekinthetnek kivetítőn. És a múzeum is nagyon kell már, elvégre rengeteg trófeát gyűjtöttünk be az elmúlt évtizedben, amit kár lenne rejtegetni a nagyközönség elől az elnök úr irodájában.

Lucas: Nagyon szép lett a klub bolt, imádtam benne sétálgatni. Nagyon örömteli, hogy közelítünk ahhoz a szinthez, amit egy nyugati csapat diktál sportmarketing terén, mind a söröző, mind a múzeum sokat fog segíteni abban, hogy a Loki-család tagjai erősebben éljék meg az összetartozás érzését. A klubtól egyedül azt hiányolom, hogy van már Loki Shop, lesz Loki-söröző, Loki-múzeum, közben pedig szépen lassan nem lesz több Loki-meccs. Tudjátok, hogy értem.

Redboy: Jobb későn mint soha… Már azt hittem, hogy ebben az évben ez sem lesz bejelentve. De persze ennek is örülni kell, hiszen ez már nyugat európai módi azaz ezáltal változott a megítélésünk, de ez még csak külsőség sajnos. Az igazán nagy fejlődés a klub életében a nézők visszacsábítása lenne a Nagyerdőre, mert különben alig 2000 ember lesz kíváncsi egy DVTK elleni rangadóra. Igaz a jelenlegi játékunk nem igazán szórakoztató a nagyérdeműnek. Remélem ezügyben valamit kieszelnek a klubnál, mert a futball a szurkolókért van… Úgy nem túl sok értelme pl. sörözőt és múzeumot létrehozni…

SiD: Az irány mindenképpen jó, ráadásul a Shop nekem kifejezetten tetszik is. Ha ehhez hasonló lesz a söröző és a múzeum is, akkor nagyon fogok örülni neki.

Sammy: Előrébb viheti a klubbot. Jobb kommunikációt és szurkolóbarát akciókat várnék a klubtól. Valamint a sok-sok éve beharangozott Loki TV-t is elindíthatnák.

Vadmacska: A Loki shop-ot személy szerint már nagyon régóta vártam. Azt gondolom ezek a plusz szolgáltatások még több szurkolót csábíthatnak a klubhoz és a bevételnek is jót tesznek. Én a fejlesztések és a múzeum elkészülése után stadiontúrákat is szerveznék, amik során a Loki történelmébe is betekintést nyerhetnek a látogatók.


5. Kérdés: Mit szólsz a válogatott EB-re jutásához? Hogyan élted meg a két mérkőzést?

Csibu: Fantasztikus élmény volt. Sokan fanyalognak, hogy könnyű volt a csoportunk meg blabla. Én azt mondom: aki látta a két találkozót egy nagyon küzdős, tudatos játékot játszó, magából 100%-ot kiadó magyar válogatottat látott. A kijutást mi harcoltuk ki, a mutatott játék alapján megérdemeltük. Óriási dolog, a góloknál megőrültünk, a továbbjutás pillanatában pedig földöntúli érzés fogott el. Nyáron irány Franciaország!

JuveFan1897: A pótselejtezők előtt pesszimista voltam, azt hittem, hogy el fogunk vérezni a siker kapujában, de rámcáfolt a csapat. Nagyon érett játékot mutattak be a két találkozót, taktikailag végig fegyelmezettek voltunk, és szinte hiba nélkül játszottunk, amikor pedig hibáztunk, akkor a szerencse mellettünk volt. Kicsit emlékeztet ez az egész a BL csoportkörbe jutásunkra. Fanyalogni pedig tényleg nem lehet ezek után, hiszen a pályán harcoltuk ki a kijutást. Éppen emiatt sokkal nagyobb öröm is volt ez az egész, mintha legjobb harmadikként kijutottunk volna. Örültem nagyon természetesen a sikernek, amit jó volt a többi bloggertársammal közösen átélni.

Lucas: Kegyetlen éjszaka volt… Ordítottam örömömben, zokogtam, mint egy gyerek, ettem-ittam, belém zúgott egy kutya, nyálinkás pál folyt a szájam széléről, megdumáltam az ágyamba egy kiégett energiatakarékos izzót. A többire nem emlékszem.

Redboy: Csak két szó: Csodálatos Hőstett! Egyszerűen az oslói bravúros, mások (Per Mathias Högmo) szerint „undorító” győzelem után extázisban ültem le a TV elé és Priskin bombájánál már éreztem, hogy ezt a győzelmet nem veheti el tőlünk senki sem. Bár igazából Henriksen öngóljánál hittem el valójában, hogy megvan a továbbjutásunk. Ezt a pillanatot meg is könnyeztem és végre ezek örömkönnyek voltak és nem egy újabb kudarcnak szóltak. A játékosokat és az edzői stábot is is egytől-egyig dicséret illeti, hiszen egy jóval jobb játékerőt képviselő Norvégiát sikerült kettős győzelemmel búcsúztatni és persze jövő nyáron a tv elé szegezni. Összegezve: megérdemeltük ez a sikert, és ezáltal a honi labdarúgásunk ismét küldött magáról életjelet.

SiD: Pesszimista voltam, még a második mérkőzés előtt is. Ehhez képest abszolút megérdemelt volt a továbbjutásunk, jobbak voltunk Norvégiánál. Azért az elgondolkiodtató, hogy több mint tíz éve halljuk, hogy Magyarországon nincsenek jó védők, ehhez képest Dárdai Pali olyan védősort rakott össze pár hét alatt, amire aztán Storck is tovább tudott építeni, szerintem ez volt a kulcs a kijutáshoz. Nyilván nagyon örülök ennek, kijutni az EB-re hatalmas dolog, akkor is, ha ehhez az kellett, hogy növeljék meg a létszámot.

Sammy: Örülök neki, mert egy nagy előrelépés, de nyilván szerencsénk is volt. Nagyon örültem mindkét mérkőzés végén.

Vadmacska: Még a mai napig sem hiszem el!!! Annyira örülök, hogy végre tudok majd kinek szurkolni az EB-n. Sosem fogom elfelejteni a pillanatot és a gólokat. Már régóta éreztem, hogy ez a mi évünk lesz, de persze senki sem értett ezzel egyet. A környezetemben az emberek amúgy is előítéletesek a magyar focival szemben, de egy ilyen siker után remélem egy időre befogják a szájukat.


6. Kérdés: Mire lehetünk képesek az EB-n? Látsz esélyt arra, hogy valamelyik Loki játékos(ok) bekerüljenek az utazó keretbe?

Csibu: Ezzel a játékkal és ilyen szellemiséggel megnehezíthetjük a dolgát a legnagyobb csapatoknak is. A 2. és 4. kalapból érkezők ellen 1-1 döntetlenben bízok, rendkívül jó sorsolás esetén titkon reménykedem benne, hogy a 4. kalapból érkezőt (pl. Albánia, vagy Észak-Írország) megverve a legjobb csoportharmadikok között továbbjutunk. De a kérdés mindegy is, ez már jutalomjáték lesz nekünk! A játékosaink közül leginkább Varga József rutinjára lenne szükség középen, egy jó féléves produkcióval őt el tudnám képzelni a keretben, a többiek számára kevésbé tartom reálisnak.

Ezzel a játékkal és ilyen szellemiséggel megnehezíthetjük a dolgát a legnagyobb csapatoknak is. A 2. és 4. kalapból érkezők ellen 1-1 döntetlenben bízok, rendkívül jó sorsolás esetén titkon reménykedem benne, hogy a 4. kalapból érkezőt (pl. Albánia, vagy Észak-Írország) megverve a legjobb csoportharmadikok között továbbjutunk. De a kérdés mindegy is, ez már jutalomjáték lesz nekünk!
A játékosaink közül leginkább Varga József rutinjára lenne szükség középen, egy jó féléves produkcióval őt el tudnám képzelni a keretben, a többiek számára kevésbé tartom reálisnak.

JuveFan1897: Mivel a harmadik kalapba kerültünk, így kapunk egy papíron gyengébb ellenfelet is, persze ez nem jelenti azt, hogy verhető is lesz az adott csapat, de azért vannak olyan együttesek is a negyedik kalapban, akik ellen mi lennénk a favoritok. Így azt mondom, hogy szerencsés sorsolással még akár tovább is surranhatunk a csoportból. Mivel a négy legjobb csoport harmadik is továbbjut, így adott esetben elég lehet egy győzelem és két szoros vereség a továbbjutást kiharcolásához. A játékosaink helyzetéről pedig már írtam egy cikket múlt héten, ott leírtam róluk a véleményem.

Lucas: Elvárások nélkül tekintek a franciaországi kontinensviadal elé, bárhogy is szereplünk majd, én már annak is örülök, hogy kinn vagyunk. Ugyanakkor nem félek attól, hogy nagyokat zakóznánk. Biztos vagyok benne, hogy ez a csapat, amelyik „földhöz vágta” a norvég válogatottat, helyt fog állni a nagyszínpadon is. Meglepő lehet, de szerintem Bódi tagja lesz majd az utazó keretnek.

Redboy: Egy biztos: ha ugyanazzal a mentalitással lépünk pályára és játszunk is, mint a pótselejtezőn, akkor nem leszünk pofozógépek és szép eredményeket érhetünk el az EB-n. Továbbá reménykedek egy jó sorsolásban december 12-én. Én Varga József és Bódi Ádám mellett teszem le a voksomat, de persze ehhez jelentős formajavuláson kellene átesniük, hogy legyen esélyük csont nélkül bekerülni Bernd Storck utazó keretébe. A motiváció minden esetre meg lesz nekik a bajnokság hátralévő részére, amiből remélem a Loki is profitálni tud majd.

SiD: Egyre több embertől olvasom, hogy úgyis kikapunk mind a három meccsen, kár is volt kijutnunk. Ezzel én nem értek egyet, egyrészt ha nem is tudnánk pontot szerezni, akkor is nagy dolog lenne a részvétel, másrészt pedig szerintem szerencsés sorsolással tovább is juthatnánk, de egy győzelem mindenképpen meglehet. Talán Bódinak adnék a legtöbb esélyt a kerettagságra, hisz Storcknál ő stabilan a bő keretben szokott lenni. Korhutot és Vargát egyelőre kevésbé tartom lehetségesnek, de reménykedek, hogy minél több Lokistának szurkolhatunk a nyáron is.

Sammy: Legjobb esetben, ha egy könnyebb csoportot fogunk ki, és a szerencse is velünk lesz, továbbjuthatunk a csoportból, de jobbat nem várok sajnos, ez is nagy eredmény hogy ott vagyunk. Sajnos nem látok esélyt arra, hogy bárki is ott legyen a Loki játékosok közül, szeretném ha lenne ott valaki, de erőnlétileg le vagyunk maradva és nem játszik egyik játékosunk se válogatott formában.

Vadmacska: Én úgy vagyok vele, hogy teljesen mindegy. Nekem a válogatott minden tagja egytől egyik hősnek számít, bármit is érnek el kint. Szerintem nem is ez most a lényeg, inkább az, hogy ennyi év után újra megadták nekünk ezt az örömöt. A kint elért teljesítmény leginkább majd a „szar a magyar foci” gondolkodású embereket fogja érdekelni, akik szinte örülni fognak a reális eredménynek, mi szerint nem fogunk nagyon pontokat szerezni… De én most is nagyon szurkolni fogok és jutalomként fogom fel ezeket a meccseket. A Loki játékosok közül Varga Józsit akarom látni a keretben, illetve Bódinak is nagyon örülnék.