LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Győzni kell!

lokividi1A hétközi forduló után ismét visszakerül az NB I a régi kerékvágásba, vagyis a tizenötödik forduló után a tizennyolcadik következik. Folytatódik a nehéz sorozatunk, a Ferencváros és a Haladás elleni vendégjáték után két közvetlen riválissal, a Videotonnal és az MTK-val játszunk még hazai pályán idén. Holnap először a Videoton lesz a Loki vendége a 18:30-kor kezdődő találkozón, ennek a mérkőzésnek az esélyeit latolgatjuk most kicsit.

A Videoton egy küzdelmes vereséggel a zsebében érkezik Debrecenbe. Ez azért is lehet nagyobb előny számukra, mivel jó focival maradta alul csupán egy góllal a listavezető Ferencvárossal szemben. Eközben mi a hajrában egy rögzített helyzetből rúgott góllal tudtak egyenlíteni a Szombathelyi Haladás ellen. Ez a két eredmény a székesfehérvári alakulat mellé tenné le a voksát, de a legutolsó hatvan meccset tekintve már ki is egyenlít a hazai gárda. A statisztikák szerint a Debrecen hatvan meccsből huszonkilencszer tudott diadalmaskodni a székesfehérváriak felett, míg csak hússzor kapott, ki valamint emellett volt tizenegy döntetlenje is a két csapatnak. A hazai mérlegünk tekintetében 19 győzelem 6 döntetlen és 6 vereség szerepel a nevünk mellett. A gólokat tekíntve 91 rúgott és 69 kapott gól a DVSC javára. Az előző szezonban a rendre a vendégek győztek a két csapat mérkőzésein, gondolok itt a Ligakupára és a nemzeti bajnokságra. Az NB I-ben ugyanis legyőztük a Vidit Székesfehérváron 2-1-re, megtörve ezzel a tízmeccses győzelmi szériájukat, ráadásul az volt az egyetlen hazai vereségük a tavalyi szezonban. Tavasszal azonban visszavágtak Debrecenben, és ők örülhettek 2-1-re, mely mint később kiderült, a bajnoki címüket is jelentette egyben. A már említett Ligakupa párharc is pikáns volt. a Debrecenben rendezett odavágón 3-2-re győzött a vendégcsapat három (!!!) büntetőből szerzett góllal – ki nem találná senki, hogy Andó-Szabó vezette a találkozót -, de ekkor mi tudtunk idegenben visszavágni, és tartalékosan vertük 2-0-ra a legjobbjaival felálló Vidit, kiejtve őket ezzel a sorozat negyeddöntőjéből.

Horváth Ferenc nem számíthat két alapemberére, Filipe Oliveirára valamint Szolnoki Rolandra sem, mivel megkapták mindketten ötödik sárga lapjukat a hét közben. Rajtuk kívül még sérülés miatt nem játszhat Simon Ádám, valamint Stopira sincs bevethető állapotban. A Videoton valószínűsíthetően a Danilovics – Nego, Juhász, Vinicius, Fejes –  Pölöskei, Pátkai – Suljic, Kovács I., Gurcsó – Feczesin kezdővel futhat ki majd a gyepre.

lokividiA Debrecennél Kondás Elemér nem számíthat Balogh János, Nenad Novakovic, Kulcsár Tamás játékára sérülés miatt, viszont eltiltott játékosunk nincsen. Így minden bizonnyal a következő kezdő léphet pályára: Radosevic – Lázár, Brkovic, Mészáros, Korhut – Jovano:vic – Bódi, Tisza, Szakály, Balogh N. – Sidibe.

Ahogy fentebb is említettem a mérkőzést Szombaton 18:30-as kezdettel láthatja az aki kilátogat a Nagyerdei Stadionba vagy a TV elől nézve, mivel a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. A játékvezető Vad II István lesz a mérkőzésen, akihez vegyesek lehetnek az érzelmeink.

Hajrá Loki!!

Sammy