LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

KörKérdés #7 – Jövés-menés

korkerdes1Véleménye, gondolata mindenkinek van. Miért ne lenne ez másképp a LokiBlog stábjában? Rengeteget beszélgetünk, elmélkedünk a DVSC-ről napi szinten. Nem csak megírunk egy-egy cikket, de sokszor vérremenő viták folynak egy-egy témában. És ugyanezt látjuk a fórumokon, hozzászólásokban is. Idén így ismét frissítünk kicsit, és néhány hetente jelentkezni fogunk KörKérdés rovatunkkal. Felteszünk 6 kérdést, melyre a legtöbb szerkesztő cikk keretében válaszol, de ugyanígy kíváncsiak vagyunk arra, nektek mi a válaszotok ezekre. Úgyhogy ragadj billentyűzetet, olvass, írj, kommentelj! Lássuk, ki, hogyan élte meg az elmúlt időszakot! Jöjjön a hetedik rész!

1. Kérdés: Jócskán felkavarta az állóvizet a DVSC az elmúlt napokban, hiszen számtalan játékos távozott már a csapattól: Zsidai, Castillion, Balogh Norbert, de szintúgy távozóban van még több játékosunk is. Közülük ki(k) az(ok), aki(ke)t nagyon sajnálsz, és távozásukkal jelentősen gyengül a keretünk?

JuveFan1897: Zsidait sajnálom a legjobban, az ő leigazolásának nagyon örültem 2013-ban, és hamar igazolta is, hogy minőségi játékos. Sajnos nem tudjuk, hogy mi áll a távozása hátterében, de tény, hogy az utóbbi időben, főként a sérüléseinek köszönhetően már nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, mint amikor ideszerződött (amúgy miért történik ez minden ideigazoló játékossal?). Balogh távozása várható volt, bár én azt gondoltam, hogy még a tavaszt itt tölti, és csak a nyáron dobbant, a fejlődése érdekében jó döntés volt ez, nekünk szurkolóknak már nem olyan jó, hiszen ősszel sokszor csak ő vitt színt a meccseinkbe.

Csibu: Az elmúlt fél évben már csak Balogh Norbert miatt érte meg kijárni a Nagyerdei Stadionba, így óriási üresség lesz nélküle… Vajon mikor lesznek ismét olyan játékosaink akikért lehet rajongani, akik élménnyel szolgálják ki a közönséget? Persze a saját szempontjából jobb így, hogy már most eligazolt innen. Zsidai és Castillion is hiányozni fog, előbbi ráadásul hiányposztról igazolt el. A keretünk jelenleg romokban van, Brkovic, Korhut, Bódi, Lázár és talán Coulibaly egyedül, akik felfelé húzhatják a többieket, idejét nem tudom mikor volt utoljára ilyen gyenge keretünk (persze Varga, Mészáros, Szakály, Tisza, Jovanovic, Novakovic neve is a kalapban van, csak ők vagy szörnyen játszanak mostanában, vagy sérültek…).

Enderson: Balogh Norbert a legnagyobb veszteség, érte még megérte valamennyire meccsre járni, most még ez a kevéske pozitívum is elveszett. Viszont érződött, hogy fokozatosan leépült a játéka, kellett már neki a váltás, mert ez a „szakmai” közeg bárkit képes kicsinálni. Zsidai és Castillion esetében a potenciál elvesztéséért a legnagyobb kár, azért, hogy nem tudtak kiteljesedni nálunk idén ezek a játékosok. Külön sajnálom, hogy Sós és Szilvási nem kapnak lehetőséget, bennük lenne fantázia. Remélem, hogy legalább ha kölcsönadjuk őket, akkor az első osztályba. Szécsi távozása nem annyira érzékeny veszteség, ha pedig Novakovics is eligazol, az külön érdekes történet, amiről eléggé sokat lehetne beszélni.

Lucas: Elkeserítő volt az átigazolási szezon eddigi alakulása. Mindhármójuk távozását nagyon sajnálom, de leginkább talán Zsidaiét. Egy magyar szinten kiemelkedő tudású, rendkívül hajtós és emberileg is nagyon szimpatikus ember távozott, de ami a legrosszabb, az mégis az, hogy középpályás volt. A DVSC középpályája nem is olyan rég a legjobb volt az Nb1-ben, aminek mindenki a csodájára járt, most pedig nem túlzás azt se állítani, hogy az egyik legrosszabb középső alakzat a miénk. Ha Zsidai helyére nem igazolunk senkit, Varga pótlására egyedül Ludánszki lesz ott. Ami Castilliont illeti, a biztató kezdet utáni visszaesését jobban sajnálom, mint az eligazolását, amit mellesleg november táján már előre vetítettem. Így ez várható volt. Különösen fájó, hogy mindkét labdarúgó a Felcsútba távozott és a kormány kirakatcsapatát erősítik majd innentől. Azt is fáj elismerni, hogy mostanában az a tendencia, hogy a játékosainkat nem fejlődni adjuk kölcsön, hanem hogy egy kis időre ne legyenek szem előtt, majd pedig végleg megszabadulhassunk tőlük aprópénzért. Jó példa erre Króner Martin esete, de az sem kizárt, hogy Szécsi és Kertész sorsa is ez lesz a közeljövőben, és a magam részéről arra se fogadnék még kis összegben se, hogy Castilliont látjuk még Loki-mezben.

SiD:  Zsidai és Balogh távozása is nagy érvágás szerintem, ahogy Novakovicsot és Sóst is nagyon fogom sajnálni, ha tényleg távoznak. Bár Nova helyére van egy jónak mondható helyettesünk, Sós pedig még nem kapott túl sok bizonyítási lehetőséget, én remél(t)em, hogy itt tudnak maradandót alkotni a továbbiakban is.

Látens: A legérzékenyebb veszteség egyértelműen Balogh Norbert, kis túlzással az ősz egyetlen pozitívumát jelentette az ő játéka. Zsidai játéka a sérülése miatt valóban visszaesett, de elvesztegetése jelen helyzetünkben luxus, egy intelligens játékos távozott személyében, aki ha csúcsformában van húzóember, illetve sokoldalú. Meglepetésnek ugyanakkor egyiket sem mondanám, sajnos számítani lehetett rá. Castillion nem egy pótolhatatlan érték, de több potenciált hordozott magában ő is, most nem akarom firtatni, kinek mennyi a felelőssége abban, hogy nem sikerült kihozni belőle. Távozása így érthető.

Redboy: Egyértelműen Balogh Norbert és Zsidai László távozása a legnagyobb érvágás csapatunknak, de Sós Bence vagy Nenad Novakovics esetleges távozását is nagyon sajnálnám, hiszen így egyre rövidebb lesz a kispadunk mennyiségre és minőségre is. Plusz nem mellékesen az utóbbi időben Balogh Norbert sziporkázó játéka miatt még érdemes volt járni ki a Nagyerdeibe. Most vajon ki fogja átvenni ezt a szerepet?

Sammy: Balogh és Zsidai távozását sajnálom a legjobban, bár az első játékosért legalább kaptunk is némi pénzt, míg a második játékosnak a posztján csak Varga az értelmes bevethető játékos, aki sérült.

20160118balogh-norbert-foci-palermo

2. Kérdés: Mit gondolsz Balogh Norbi Palermoba igazolásáról? Jól választott csapatot, vagy szerinted máshova kellett volna mennie, esetleg maradnia kellett volna még?

JuveFan1897: Amikor még csak pletyka szinten lehetett olvasni a Palermo érdeklődéséről, akkor nem igazán vettem komolyan ezt az olasz vonalat, és féltettem is őt, hogy belevágjon egy ilyen kalandba. Meglehetősen jól ismerem az olasz focit, és nagyon jól tudom, hogy ha van olyan csapat, amit különösképp érdemes elkerülni, akkor az a Palermo és a Genoa. Eszméletlen nagy játékostemető mindkét csapat, ráadásul a szicíliaiaknak van egy bolond elnöke is, aki szinte havonta cserélgeti az edzőket. Azonban szerencsére találunk ellenpéldákat is, hiszen az utóbbi években sok tehetség futott be szép karriert Palermoból indulva, elég a legfrissebb „termékükre”, Dybalára gondolni. Zamparini töretlenül hisz az általa igazolt tehetséges fiatalokban, és ez jó jel. Mint ahogy az is az, hogy négy nappal az odaszerződése után már bedobták őt egy fontos mérkőzésen csereként, ez pedig azt jelzi, hogy komolyan számolnak is vele. Elnézve a Palermo idei szereplését, és meglehetősen gyengécske csatársorát, egyáltalán nem tartom lehetetlennek, hogy már most a tavasszal beverekedje magát a kezdőcsapatba. Aztán pedig már csak rajta múlik, hogy beváltja-e a hozzá fűzött reményeket. Ettől függetlenül egy holland vagy egy lengyel bajnokság lehet hogy jobb ugródeszka lehetett volna.

Csibu: Eleinte játékostemetőnek tartottam a Palermot, de látva, hogy egyből bizalmat kapott és jól tudják, hogy Norbinak sokat kell még fejlődnie, így azt mondom: jó helyre került, szurkolok neki nagyon!

Enderson: Szerintem neki a holland bajnokság lett volna az ideális célállomás, attól tartok, hogy Olaszország nem neki való, és nem is egy olyan hely, ahol türelmesek a focistákkal és megbecsülik őket. De hátha Norbi rám cáfol… Ha az első pár meccsén le tudja tenni a névjegyét, akkor lehet esélye.

Lucas: Ami a Norbi távozását illeti, az egyik szemem sír, a másik nevet. Szomorú vagyok, hogy távozott a kedvenc játékosom, az egyetlen srác, aki miatt érdemes volt még jegyet venni ennek a Lokinak a meccseire. Ő ragyogta be az eget a Nagyerdei Stadion felett olyan éjszakákon, amikor az ember gyászos hangvételű cikkek vagy épp rémmesék megírására kap ihletet. Plusz egy hihetetlenül nagy tehetséggel megáldott, remek csatárt vesztettünk. Ugyanakkor a barátjaként és jóakarójaként boldog vagyok, hogy időben elkerült a (sajnálom, ezt a jelenlegi állapotot nem tudom szebben hívni) debreceni posványból és hogy nem Kondás Elemér fog neki élete végéig edzéseket vezényelni. A Palermo egy nagy klub, a világ 4 legjobb bajnokságának az egyikében, a Serie A-ban szerepel (még ha kiesőjelölt is), ami már sok klasszis labdarúgót adott a világfutballnak, elég Cavani vagy Dybala nevét említenem. Nem azt mondom, hogy egy komolyabb utánpótlás-bázissal rendelkező klubbal (Ajax, PSV, netán Porto vagy Sporting) nem járt volna valószínűleg jobban, de nem az én tisztem eldönteni, hogy Norbi jól döntött-e. Majd idővel elválik, mindenesetre annyi Palermo-meccset fogok nézni a jövőben, amennyit csak tudok és szurkolok Baloghnak!

SiD: Az, hogy távozott, nem meglepő, és nem hiszem, hogy sokkal jobb lett volna neki, ha itt marad még egy fél évet. Az gyakorlatilag biztos volt, hogy legkésőbb nyáron lecsap rá valaki. A választott iránnyal kapcsolatban már inkább vannak kétségeim, Olaszo. nem arról híres, hogy a magyar tehetségek megtalálják ott a számításukat… Viszont az elnök bízik benne, úgyhogy meglátjuk.

Látens: Kettébontanám. Alapvetően még pallérozódnia kellett volna a honi bajnokságban, mert azt azért nem mondanám, hogy már azt csinált, amit csak akart, illetve hatékonyság terén is maradtak benne tartalékok. Azonban a mostani Loki aligha alkalmas terep ehhez a szintlépéshez, így pedig lépéskényszerben volt. Egyébként se könnyű ilyenkor hideg fejjel gondolkodni, s eltolni magadtól, ami a vágyálmod. Magát az olasz bajnokságot nem tartom jó választásnak, a Palermo koncepciótlansága további negatívum, szüksége lesz kedvező széljárásra. A holland bajnokságban sokkal inkább el tudtam volna őt képzelni, jobban feküdt volna a játékstílusának. Ám valószínűleg a Palermo volt hajlandó érte a legtöbbet fizetni. Így most két lépcsőfokot át kell lépnie.

Redboy: Az első gondolatom nekem az volt ezzel kapcsolatban, hogy a pénz beszél, a kutya ugat… Véleményem szerint neki Hollandia, Belgium vagy éppen talán Lengyelország lehetett volna a következő ideális lépcsőfok a karrierjében. Így azonban, hogy a Palermohoz igazolt, nem tehetünk mást csak drukkolni Norbinak, mutassa meg a kétkedőknek, hogy a Serie A-ban sem fog elveszni, mint ahogy korábban már több honfitársunknak (Koman, Laczkó, Filkor, vagy éppen Sándor Tamás… stb.) sikerült. Az azért mindenképpen a rózsaszín mezesek mellett szól, hogy az elnök, Zamparini megbízik benne, így talán még jól is elsülhet számára az olasz „meló”.

Sammy: A Serie A az eddigi tapasztalatok szerint nem a magyar focisták megfelelő választása. Általában mindig kölcsönadják kisebb csapatknak vagy nem játszatják. Reméljük ez nem ilyen lesz Balogh esetében.

holman_nagy

3. Kérdés: A klub közleménye szerint lesznek érkezők is, a napokban több bejelentés is várható, Nemanja Mladenovics személyében már két komoly célpontunk is van. Te milyen posztra igazolnál játékost?

JuveFan1897: Látva a klub körül kialakult helyzetet, egyáltalán nem számítok nagy igazolásokra, bár Holman már kapásból kakukktojás, ő az elmúlt 1-2 évben nyélbe ütött átigazolásokhoz képest jócskán kimagaslónak számít. Igazolni egyébként gyakorlatilag minden posztra lehetne, pláne hogy szépen elpasszoltunk néhány alapembert az elmúlt napokban. Kellene egy belső védő Brkovics mellé, egy védekező középpályás Varga mellé/helyett, egy irányító Szakály helyére, és nem ártana 1-2 minőségi csatár, mert a jelenlegi állományunk finoman szólva sem biztató… Van egy 34 éves Kulcsár, egy 35 éves Coulibaly és egy 36 éves Sidibe… És az sem javít az összképen, ha idesorolom a 32 éves Tiszát, vagy az ősszel keveset játszó Horváth Zsoltot.

Csibu: Meg kellene számolni, az elmúlt években hány olyan közlemény volt, mely végül hamisnak bizonyult (nyílt hazugsággal persze nem vádolok senkit, mielőtt még bárki félreértené). Remélem, most nem lesz igazam és tényleg érkeznek kezdőcsapatba való játékosok, a jelenlegi keretben nincs olyan poszt, ahol minden tekintetben megfelelő labdarúgó játszana (talán egyedüli kivétel Radosevic, a kapuban…).

Enderson: Szinte mindegyik posztra. Radosevic megoldotta a kapuskérdést egyelőre, viszont egy minőségi középhátvéd, egy mindkét szélen bevethető hátvéd, egy védekezni is tudó középpályás, egy játékszervező középpályás, egy szélső és egy jó befejező csatár egyaránt elférne a keretben.

Lucas: Mind Holman Dávid, mind Mladenovics érkezésének már előre örülök. Mladenovicsról egyelőre annyit tudok, hogy a középpálya számos pontján bevethető és hogy tud szögletet meg szabadot rúgni. Itt az új Mihelics? Holman Dávid viszont Moniz Fradijában már nagyon fiatalon is bizonyított, továbbá megjárt egy lengyel élcsapatot is. Attól, hogy a Lechnek nem kellett, nálunk éppenséggel még simán lehet a középpálya motorja. Ha már amúgy is rátértünk a középpályára, akkor elmondanám, hogy leginkább ide kell az erősítés. Kell védekező- és támadó középpályás is, továbbá ha Sós Bence is elmegy, egy használható jobbszélső. De ez még nem minden, azonnal hoznék egy kiemelkedő képességű belső védőt Brkovics mellé, mivel Mészit már rég el kellett volna felejtenünk, Máté pedig egészségügyi problémákkal küzd. Balogh és Castillion távozásával soha nem látott mértékűre nőtt a csatársorunk elöregedése, Kulcsár és Sidibe helyére egy kész, azonnal bevethető gólvágót és egy fiatalabb, feltörekvő csatárt hoznék.

SiD: Középpályára nyilván, de lehet, hogy Balogh helyére se ártana valaki. Holmannak egyébként örülnék, Mladenovics viszont szerintem nem fog jönni, hisz a hétvégi meccsek után nem voltak vele maradéktalanul elégedettek.

Látens: Minden csapatrészre ráférne erősítés. De különösen egy jó felépítésű, mobilis középső védő, valamint egy olyan szervező középpályás leigazolása indokolt, aki labdaszerzésben is átlagon felüli. A távozók miatt csatárposzton sem rózsás a helyzet.

Redboy: Szinte mindenhova! Egyedül a kapusposztot nem bántanám. Ezen kívül nem ártana ha nem is teljes vérátömlesztést végrehajtani, de azért a védelem, a középpálya és a támadó szekcióba legalább egy-egy frissítést eszközölni. Legsürgősebb lenne támadó középpályást, illetőleg befejező csatárt igazolni, és végül a védelmünket sem ártana elkezdeni fiatalítani, hiszen minden tiszteletem Mátéé és Mészárosé, de az ő idejük már lejárt. A sportsajtóban szóba hozott Nemanja Mladenovic és Holman Dávid megszerzése szerintem kezdetnek nem is lenne rossz.

Sammy: Védekező középpályás valamint irányító középpályás posztra kellene embert. Plusz ha lesz lehetőség akkor a támadósorbba kellene egy fiatalabb játékos akár felhozni az utánpótlásból.


4. Kérdés: Szerinted mi lesz a város és a klub között fennálló feszültség eredménye? Számítasz-e arra, hogy a közeljövőben történik valami drasztikus változás?

fight_logo_350JuveFan1897: Bármi is lesz, az biztos, hogy amíg megy a harc a két fél között, addig a klub csak szarul jön ki ebből az egészből. Az elég nyilvánvaló, hogy itt komoly változások kellenek, úgyhogy én a magam részéről szurkolok a városvezetésnek, hogy találjanak valami megoldást.

Csibu: A helyzet szerintem visszafordíthatatlan, egyszerűen más célokkal és meglátásokkal vezetné a csapatot mind Szima Gábor, mind a város vezetősége. Ettől függetlenül még lehetne közös csapásvonal mentén haladni, de egy ilyen kapcsolathoz mindkét félnek sokat kell adnia és veszíteni – Szima urat pedig nem úgy ismerjük, mint aki egy kicsit is szeret veszíteni.

Enderson: Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy Szimának már nem szívügye a klub, ezért nem sajnálnám, ha változna a helyzet a klub tulajdonosi körében. Ugyanakkor az sem egészséges állapot, ha a város vezeti a focicsapatot. A legjobb az lenne, ha jönne egy elkötelezett befektető, akinek van egy szurkolóbarát koncepciója, és ehhez elegendő mértékű tőkéje is. Ha Szima Gábor nem változtat a hozzáállásán, akkor szerintem előbb-utóbb kívül találhatja magát, mert sokaknak nagy presztízsveszteség, hogy üresen kong az új, gyönyörű stadion. Új befektetőről viszont nem tudom, mennyire reális álmodni.

Lucas: A pallagi Akadémia tulajdonosi viszonyainak átrendeződésével talán elindult valami, de hirtelen, drasztikus változásban még reménykedni se merek. Tény, hogy minden nappal gyászosabb és reménytelenebb lesz a klub helyzete, amíg a jelenlegi emberek kormányozzák és az önkormányzat támogatás helyett támadni kényszerül mindannyiunk szeretett klubját. Az orvosság gyakran keserű, a terápia pedig gyakran fájdalmas, de muszáj bevenni illetve végigcsinálni: a DVSC ugyanis nagybeteg.

SiD: Ha a közeljövő alatt mondjuk ezt az évet számítjuk, akkor nem tartom valószínűnek, de aztán ki tudja… Inkább hosszabb távon várok változást, 1-2 év múlva.

Látens: Gyors megoldásra nem számítok, mivel mindkét fél ragaszkodik a maga igazához, de a jolly joker egyelőre nincs egyik kezében sem. Kompromisszumos lezárásra számítok, amelynek köszönhetően lesz mit zsebre vágnia mindkét oldalnak. Ha a leépülés folytatódik, akkor fokozódik a nyomás a város vezetőségén, hiszen minden komolyan vehető helyi politikus tisztában van vele, hogy a sikeres sportélet a kedvező városimázs egyik alappillére, ezáltal politikai haszonnal kecsegtet. Számunkra a legfontosabb, hogy a klub leépülésének így vagy úgy sikerüljön megálljt parancsolni.

Redboy: Nyárig semmiképpen sem fog történni semmi érdemleges érzésem szerint. Addig marad az állóháború és az üzengetés a felek között. Habár az akadémia tulajdonos szerkezetével kapcsolatban már történt előrelépés nem is olyan régen, de ez az esetleges változás nem fog egyik pillanatról a másikra végbemenni. Ez egy szükséges rossz számunkra is, de a megújuláshoz és a financiális fejlődéshez sajnos ez kell.

Sammy: Biztos vagyok benne, hogy fog történni valami. Reméljük jó dolog lesz a szurkolókra nézve.


5. Kérdés: A kupagyőzelmeinket felidéző cikksorozatunk kapcsán: hány győztes döntőnek voltál eddig részese a hatból, és van-e személyes kedvenced?

JuveFan1897: Az 1999-est és a 2001-est semmilyen formában, a többit viszont a helyszínen éltem át (annyi kiegészítéssel, hogy a 2008-as diadal első felvonásán nem voltam ott Kispesten). Tehát ha abból a négyből kéne választanom, amelyet személyesen is átéltem, akkor azt tudom mondani, hogy nem tudok választani, ugyanis a 2010-es, a 2012-es és a 2013-as is brutálisan emlékezetesre sikeredett. A ZTE elleni azért, mert egy nagyon jó színvonalú, sokgólos meccset láttunk, ráadásul szarrá áztunk a Puskásban, és a győzelemmel megcsináltuk a tökéletes szezont (mindent megnyertünk + BL csoportkör). Az MTK elleni azért, mert megkoronáztuk a veretlen bajnoki címünket egy kupasikerrel, ami szintén elég emlékezetesre sikeredett (emlékszem, hogy Csibuval milyen arcot vágtunk, amikor éppen Zsidai bevágta a 87. percben a harmadik MTK gólt, és emberhátrányban totál kilátástalan volt a helyzetünk, majd egy perc múlva Szakály egyenlített, és üvöltöttünk), a büntetőpárbajt a mai napig nem feledem. A Győr elleni döntőt meg nem kell ecsetelni, újabb drámai végkifejlet egy hihetetlen Coulibaly szóló után. Na de ha mégis muszáj választanom, akkor a 2012-es MTK ellenit mondanám, mint legnagyobb kedvenc.

Csibu: Kettőn voltam jelen (Győr, MTK), ha muszáj választanom, az MTK ellenit mondom a felfokozott tizipárbaj, a gyönyörű Bouadla gól és Szakály egyenlítő gólja miatt.

Enderson: A kupadöntőinket mindet láttam a tv-ben, az MTK elleni 3-3-as meccsen pedig kint is voltam, az egy szenzációs meccs volt, egyik legjobb meccsélményem. (Bár azon a meccsen néha az volt az érzésem, mintha nem is akarnánk nyerni…)

Lucas: Szégyellem bevallani, de egy győztes döntőn sem voltam jelen a helyszínen, és tévén is csak a 2012-est és a 2014-est láttam. Ám az MTK elleni 3:3-as meccs feledhetetlen élmény volt még otthonról, a nappaliból is. Szakály egyenlítő góljánál és Kálnoki-Kis kihagyott büntetőjénél úgy örültem, hogy a könnyem is kicsordult.

SiD: Személyesen azt hiszem nem voltam kint egy döntőn sem, valahogy sosem érdekelt annyira a kupadöntő sem, mint egy szimpla bajnoki rangadó mondjuk. TV-ből a legnagyobb élmény azt hiszem az MTK elleni 3-3 volt 2012-ből.

Látens: Hála az égnek mind a hat győztes döntőn jelen voltam. Nem könnyű választani, de ahogy szokás mondani, az első minden szempontból különleges, így arra emlékszem vissza legszívesebben.

Redboy: Sajnos az első kettőnek nem, de a Kispest,a Győr és a Zalaegerszeg elleni győztes finálén ott voltam , viszont nagy szívfájdalmam , hogy az MTK ellenin nem tudtam részt venni, de azt is figyelemmel kísértem a tv előtt ülve. A legjobb döntőnek mondhatnám a Kispest elleni 7-0-ás mészárlást, de mivel az oda -visszavágós volt , így a Győr elleni 2-1-et és Coulibaly parádét mondanám. Ugyan nem ide tartozik, de a 2007-es Kispest elleni döntőn is részt vettem, amit Újpesten játszottunk és ugyan vereséget szenvedtünk büntetőrúgások után, de az volt az egyik legjobb hangulatú idegenbeli túrám.

Sammy: Nem nagyon emlékszem, de a legemlékezetesebb az MTK elleni kupadöntő volt.

6. Kérdés: Mi a véleményed az új honlapról?

JuveFan1897: Nekem nagyon tetszik, remélem nektek is. 🙂 Valami ilyesmi kinézetet álmodtunk meg Csibuval és Sammyvel már hónapokkal ezelőtt, és örülök, hogy sikerült is kiviteleznünk.

Csibu: Nem nekem kell róla véleményt mondani. Szerkesztőként szívesebben fogok itt cikkeket szerkeszteni, bár az új oldal új elvárásokat is támaszt magunkkal szemben, így ettől függetlenül nem lett könnyebb az életünk, de sebaj. Röviden: otthon érzem magam és ez nagyon kellemes emóció.

Enderson: Le a kalappal minden bloggertársam előtt, aki megtervezte és kivitelezte ezt az új honlapot, rengeteg munkájuk van benne, de szerintem az eredmény tükrében megérte a befektetett energia. Remélem, hogy a kedves Olvasóknak is tetszik, és zökkenőmentes lesz az átállás.

Lucas: Ha csak ránézek, büszke vagyok rá, hogy a LokiBlog szerkesztője lehetek. Persze eddig is büszke voltam, de ez egy felső kategóriás honlap lett, ezúton is pacsi Sammynek, Csibunak és Juvefannak.

SiD: Design szempontjából nekem a régivel sem volt sok bajom, amit ki lehetett belőle hozni, azt kihozta a csapat. Ettől függetlenül nyilván modernebb a mostani, de én annyira nem voltam érzékeny az ilyesmire sosem. Szerkesztői szempontból meg hát ég és föld a kettő, a népsportos felület már akkoriban is elavult volt, mikor én csatlakoztam a Bloghoz, a WordPress viszont egy sokkal kényelmesebb és jobb felület az íráshoz, így örülök összességében.

Látens: Közel van a tökéleteshez.

Redboy: Legjobban véleményt szerintem csak olvasóink tudnak róla formálni, hiszen én is Lokiblog tagja vagyok, így elfogult vagyok ebben a kérdésben. De szurkolói szemmel nézve ég és föld a különbség a népsportos és a mostani felület között. Ezúton köszönöm meg én is az oldal feljesztőinek (sammy, csibu, Juvefan) az áldozatos munkáját és azt is hogy én is ennek a remek csapatnak a tagja lehetek.

Sammy: Sok át nem aludt éjszakát köszönhetek neki, amikor is a többi szerkesztővel a designon dolgoztunk. De összeségében jó lett, de ez saját vélemény.