LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nem adjuk Bódit!

bodivalogatott

Tegnap ütötte fej fejét a hír, miszerint Bódi Ádámért bejelentkezett a Videoton, de a jól értesültebbek már napok óta tudni véltek erről a lehetőségről. Nézzünk utána egy kicsit ennek a történetnek.

A hírek szerint a Videoton első ajánlata 300 ezer euró volt (éppen ennyit kaptak Kleinheislerért a Werdertől), ezt azonban a klub első körben visszautasította. A legfrissebb hírek szerint az ajánlat azóta már 500 ezer euróra emelkedett, és tart az alkudozás a két fél között. Ráadásul a helyzetet tovább bonyolítja, hogy az igazgatótanács egyhangúan leszavazta a Bódi eladására vonatkozó kérdést, ennek ellenére továbbra is napirenden van a csapat legnagyobb értékének számító középpályás értékesítése.

Mindeközben ma arról olvashattunk, hogy a romániai Universitateaban futballozó Kovács Lóránt a Lokiba szerződhet. Mivel a játékos élő szerződéssel rendelkezik, így fizetni kell érte, sajtóértesülések szerint 30 ezer euróba kerülne a játékjoga. Posztját tekintve középső középpályásról beszélünk, aki egyaránt ért a támadáshoz és a védekezéshez is, Romániában az erdélyi Xavinak kezdték őt becézni. Ami viszont ellene szól, hogy a másodosztályban játszik, idén ráadásul csupán csak négy mérkőzésen lépett pályára, és aki látta már őt játszani úgy nyilatkozott róla, hogy egy átlagos játékos, akihez hasonlót (vagy sokkal jobbat) itthon is találnánk, csak persze több pénzbe kerülne. Tehát elég nyilvánvaló, hogy a fiatal játékos érkezése egyúttal Bódi Ádám távozását jelentené.

629Kovacs-Lorant

Azt is megtudtuk időközben, hogy Bódi nem akar mindenáron eligazolni, a klub szeretne pénzt csinálni belőle. Nekünk csak egy kérdésünk van: Miért? A hétvégi Szima Gábor nyilatkozat szerint a DVSC anyagi helyzete stabil, 800 millió forint van a klub számláján, tehát elvileg nem szorulunk rá a pénzre (Balogh Norbiért szép summát kaptunk, és a Holmanért, illetve Takácsért kifizetett összegek elenyészőek ahhoz képest). Akkor mégis mi indokolja, hogy fél évvel az Európa Bajnokság előtt „fillérekért” megváljunk az egyik legjobb, és legpiacképesebb labdarúgónktól, akinek egyedül van reális esélye arra, hogy utazzon Franciaországba, és már önmagában a kerettagáságával megtöbbszörözze a piaci értékét?

Lucas tegnapi cikkében pont azt fejtegette, hogy az a legnagyobb gond a játékoskeretünkkel, hogy vagy kiöregedett, pályájuk csúcsán túl lévő játékosok alkotják, vagy olyanok, akik már nem feltétlen lesznek motiváltak a közeljövőben. Én Bódi Ádámot egy külön csoportba sorolnám, hiszen még mindig csak 25 éves, és még akkor is bőven lenne lehetősége külföldre igazolnia, ha adott esetben nem vennék őt számításba az EB keretben. Emellett gyakorlatilag ő képviseli a fiatal korosztályt a kezdőcsapatban, már ha lehet ilyet mondani egy 25 éves játékosra, de az a sanyarú igazság, hogy nála csak idősebbek alkotják a szűk értelemben vett alapcsapatunkat (Holmant és Takácsot egyelőre nem sorolnám ide, bár előbbi vélhetően alapember lesz nálunk).

Bodi_Adam2_nagy

 Tehát igazából SEMMI nem indokolja, hogy most azonnal túladjunk rajta, és össze is szedtem néhány egyértelmű indokot:

  • Nem szükséges azonnal pénzt szereznünk az eladásából, hiszen nincsenek tartozásai a klubnak, és van elég pénz a klub számláján
  • A játékos nem feltétlen szeretne távozni Debrecenből
  • Fél év múlva a jelenlegi piaci értékének dupláját vagy tripláját is megérheti
  • A helyére érkező pótlék minőségileg óriási visszalépés lenne
  • Ő a keret legjobb, és legpiacképesebb játékosa
  • Riválist erősítenénk vele

Azt pedig már meg sem említem, hogy az amúgy sem épp békés hangulatban lévő szurkolók kedélyeit mennyire korbácsolná fel egy ilyen transzfer. Úgyhogy Tisztelt Szima Gábor Úr, a DVSC szurkolók nevében kérem, kérjük önt, hogy ne adja el Bódi Ádámot a Videotonnak!