LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Vége a téli álomnak

Az átigazolásokkal, edzőmeccsekkel, szurkolói ankéttal tarkított téli szünetnek vége. Végre ismét a zöld gyepé lehet a főszerep. A 2016-os naptári év első meccsét rendezik február 9-én, kedden Nyíregyházán.

A Magyar Kupa negyeddöntőjének első összecsapásán a legfontosabb az lenne, hogy megalapozzuk a nyugodt folytatást és a biztos továbbjutást. Persze idegenben nem lesz ez olyan egyszerű, főleg annak ismeretében, hogy bár az NBIII-ba lett száműzve a Szpari, mégis olyan kerettel rendelkezik, ami könnyen felvehetné a versenyt néhány NB1-es kerettel is. Ellenfelünk élén továbbra is Mátyus János van, azzal az egyértelmű célal, hogy kiharcolják a feljutást az NBII-be. A nyíregyházi csapatnak több játékosa korábban nálunk is megfordult. Többek között Luis Ramos, Pölöskey Péter, a ma átigazolt Szécsi Márk, Rezes László és Csorba Szabolcs. A keddi mérkőzésen minden bizonnyal a Ovszijenko – Rubus, Szalai, Abdouraman, Törtei – Rezes, Zofcák, Ramos, Harsányi – Csorba, Pölöskey kezdőtizenegyet küldik majd a pályára.
szpariloki
Téli távozóink között van Zsidai László és Geoffrey Castillion (igaz, utóbbi csak kölcsönbe érkezett a PAFC-hoz). A tél legnagyobb átigazolása is a Lokihoz köthető, hisz fiatal tehetségünk a Serie A-ban szereplő Palermohoz igazolt. Rajtuk kívül Sós és Szilvási is kölcsönszerződést írt alá. Az érkezők között reménykeltő neveket is találhatunk: a Ferencvárostól Holman Dávid, a DVTK-tól Takács Tamás, a Zeljeznicartól pedig egy középpályás, Ognjen Djelmic érkezett. A mérkőzésnek vélhetően a Verpecz – Nagy Z., Szatmári, Mészáros, Barna – Djelmic, Varga, Szakály, Horváth – Kulcsár, Coulibaly 11-gyel fogunk nekimenni. Ez jó lehetőséget szolgáltatna arra, hogy láthatóvá váljon, amit edzőnk, kondás Elemér ígért: gyors taktikai váltások a 4-4-2 és 4-3-3 között. Kulcskérdés lesz, hogy tudunk-e gólt rúgni, hiszen az idegenben lőtt gólok nyugodt visszavágót jelenthetnek; illetve az is, hogyan teljesít a Barnával és Szatmárival fiatalodó védelmünk. Középpályán a felvázolt rendszerben óriási fölényt is kialakíthatunk, ha így lesz, nem lesz kérdés, ki hagyja el győztesen a pályát. Más különben viszont rendkívül nehéz este elé nézünk, biztosak lehetünk benne, a kék-pirosak mindent megtesznek majd, hogy bizonyítsanak: nem szabad őket leírni!

A Nyíregyháza-Debrecen Magyar Kupa mérkőzést február 9-én 18:00-tól tekinthetik meg az érdeklődők a Nyíregyházi Városi Stadionban (a jegy ára kedvező: 500 forint), az otthon maradóknak pedig érdemes az M4 csatornára kapcsolni az élő közvetítésért.

Hajrá Loki!
Sammy