LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Mérkőzéslátogatási szokások Magyarországon – kérdőív

nezo2

Tegnapi cikkünkben már feltártuk a tényt, ami nem is annyira titok kis hazánkban: kevesen járnak meccsekre, és nem csak Debrecenben, hanem országos szinten is. Az okok egy részét már említettük a cikkben, hiszen az ilyen-olyan bevételi források mellett a kluboknak nem érdeke, hogy a sokszor „szükséges rossznak” titulált, általában kritikus hangot megütő szurkolót a lelátóra csalja, hiszen a jegyeladásból befolyó összegek elenyészőek az MLSZ-es, és a TAO-s támogatásokból befolyó összegek mellett. Emellett a nézők kiszolgálása csak plusz költséget ró a klubra, ráadásul a kritikus hangok miatt még adott esetben büntetést is kell fizetni a szövetség számára. Tehát a legégetőbb probléma, hogy Magyarországon nincsenek megbecsülve a szurkolók. De milyen indokok vezethetnek még arra valakit, hogy távol maradjon a mérkőzésektől, vagy adott esetben éppen hogy kitartson még ilyen körülmények között is? Ennek próbálunk utána járni kérdőívünkkel.

Készítettünk egy olyan kérdéssort, mely alapján átfogó képet kaphatunk arról, hogy ma Magyarországon miért járnak, vagy éppen nem járnak az emberek mérkőzésekre. Sok klubvezető (köztük Szima Gábor is) azzal hárítja el a szurkolók számára vonatkozó kérdést, hogy országos problémáról van szó, és máshol sem járnak az emberek mérkőzésre. Alacsony a színvonal, a szurkolók tüntetnek, és egymást buzdítják arra, hogy ne járjanak az emberek mérkőzésekre. Legtöbbször ezeket az indokokat olvashatjuk, ha valamelyik klubvezető nyilatkozik ebben a kérdésben. Valóban ennyire egyszerű lenne a titok? Tényleg országos problémáról beszélünk? Nem lehet, hogy nem itt kell keresni a probléma forrását? A kérdőív kitöltésével erre a kérdésre is választ kapunk.

A kérdőív kitöltése teljesen anonim, semmilyen személyes adat megadása nem kötelező, és a kitöltés legfeljebb öt percet vesz igénybe. Öt percért cserébe viszont óriási segítséget nyújthatsz nekünk, és a magyar futballnak egyaránt – terveink között szerepel ugyanis, hogy a végeredményt eljuttassuk az összes NB I-es klub részére, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetséghez is. Emellett pedig természetesen mindenki számára nyilvánossá tesszük az eredményt.

A kérdőív kitölthető ide kattintva, vagy alább, itt a LokiBlogon. Az lenne a kérésünk, hogy a pontos eredmények érdekében mindenki csak egyszer töltse ki.