LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Február legjobbja: Holman Dávid

februarlegjobb

Lezártuk a hét elején kiírt szavazásunkat, döntöttetek, méghozzá arról, hogy ki legyen február legjobb Loki játékosa. A szavazást régen látott nagy fölénnyel nyerte új igazolásunk, Holman Dávid. Nézzük, hogy hogyan alakult pontosan az e havi voksolás.

februarlegjobbFebruárban négy tétmérkőzést játszott a csapat, ezek alapján kellett megítélni a játékosok teljesítményét. Mondhatni végre láthattunk olyan teljesítményeket, amik alapján nehézzé válik a döntés. Hiszen míg ősszel nem egyszer azon kellett morfondíroznunk, hogy a sok rossz teljesítmény mellett, kit válasszunk a legjobbnak (tisztában vagyunk vele, hogy Radosevics győzelmeiben is ez játszott szerepet a kiváló teljesítménye mellett), addig most a jó teljesítmények ejtettek minket gondolkodóba. Hiszen ott volt Bódi Ádám, aki annak ellenére, hogy nem igazolhatott a Vidibe, nem játszott kedvetlenül, sőt, a Vasas ellen parádés gólt szerzett, illetve a többi meccsen is remek teljesítményt nyújtott, árnyalja a képet az Újpesten összeszedett piros lapja. Vagy ott volt az a Horváth Zsolt, aki parádés formában zárta az őszt, és hasonlóan jól kezdte a tavaszt: gólokat és gólpasszokat láthattunk tőle. Horvát hálóőrünk is odatette magát a meccseken, de legfeljebb csak az Újpest elleni meccsen lehetett kiemelni a játékát, a többi összecsapáson nem sok dolga akadt. Akadt viszont valaki, aki mindenkin túltett ebben a hónapban: ő nem más, mint a télen szerződtetett Holman Dávid. A fiatal támadó rövid lengyelországi kitérő után tért vissza Magyarországra, az utóbbi időben rengeteg sérülés hátráltatta, de ennek nem láthattuk nyomait a mérkőzéseken: első bajnokiján góllal debütált, és kiosztott egy gólpasszt is, majd a Paks ellen egy pimasz góllal döntötte el a találkozót, Újpesten pedig kiharcolta a pontot érő büntetőt. Magyarán mindhárom tavaszi meccsünkön közre játszott legalább egy gólban, négy pontot írva a neve mellé a kanadai táblázaton. Térjünk viszont rá a konkrét számokra. Ahogy a bevezetőben említettem, szokatlan fölénnyel végzett Holman az élen, hiszen a szavazók 72%-a adta rá a voksát. A második helyre Radosevics futott be a 11%-ával, míg a dobogó harmadik fokát Horváth Zsolt szerezte meg 4%-kal.

Még két hónap van hátra, amibe viszont rengeteg meccs lesz sűrítve, így az utóbbi hónapokkal ellentétben lesz majd mi alapján értékelni a játékosokat, így sokkal többet fog érni az elkövetkezendő két hónap legjobbja címe. Persze ez az összesített szavazáson ez nem fog többlet pontot jelenteni.