LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Elvileg sima győzelemnek kellene lennie

vasaslokiborito

Alig telt el néhány nap a Puskás Akadémia szombati legyőzése után kedden ismét bajnokit játszanak a második helyezett debreceniek. Az ellenfél a bombaformában játszó DVSC számára az a Vasas SC lesz, akiket nem is olyan régen 4-0-ra leiskoláztak a tavaszi nyitányon a Nagyerdei Stadionban. Szerintem akarva akaratlanul is felmerülhet bennünk a kérdés, hogy ezúttal is ilyen tükörsima lesz ez a 90 perc?

A válaszom az, hogy nem! Ezt pedig attól függetlenül mondom, hogy egyértelműen mi vagyunk kikiáltva a mérkőzés esélyesének. Azonban nem árt vigyázni Michael Oenning csapatával, hiszen jelzés értékű, hogy a cívisvárosi négyes után csak Paks tudott nekik gurítani egy hármast idegenben, viszont a Fáy utcában nagy meglepetésre 1-0-ra legyőzték a Szombathelyi Haladást és legutóbb gól nélküli döntetlent értek el a Kispest ellen. Így meg lehet állapítani, hogy csak idegenben alakítják a szárnyaszegett madár szerepét, ám hazai környezetben bizony eddig nem adták olcsón a bőrüket. Ez pedig figyelmeztető jel lehet a tavasszal még veretlen kálvinisták számára, akik idén még csak egyszer voltak idegenben. Akkor viszont Újpestről egy pontot el is hoztak. Ugyanakkor úgy vélem, hogy ha hétszeres bajnokcsapat hozza azt a teljesítményt, amit a PAFC ellen hétvégén prezentált, annak elégnek kell lennie az üdvösséghez. Talán nem nagyképűség és közhely, ha azt mondom, hogy a Loki csak akkor veszíthet pontot Angyalföldön, ha mélyen a tudása alatt játszik, és abba a hibába esik, hogy lebecsüli ellenfelét. Erre a végkifejletre azonban remélhetőleg nem fog sor kerülni.

vasasloki

Jó hír a drukkereknek, hogy Kondás Elemér dolgát eltiltás nem nehezíti, ugyanis az Újpesten kiállított Bódi Ádám újra játékra jelentkezhet és bővítheti a vasutasok taktikai repertoárját. Ugyanakkor sérülés miatt Holman Dávid és Adamo Coulibaly játéka kérdéses lehet Budapesten.

Ami a két csapat közelmúltban egymás ellen lejátszott meccseit illeti ősszel Kulcsár Tamás góljával 1-0-ra nyertek a lokisták majd ezt követte a már említett tavaszi nagy zakó az Oennning csapatnak. Ezt megelőzően viszont miután a piros-kékek jó pár évet a másodosztályban sínylődtek csak 2011. november 20-án játszottak meccset a felek a fővárosban. Akkor gól nélküli döntetlen lett a végeredmény. Ezt viszont megelőzte egy emlékezetes mérkőzésen Debrecen. A triplázó Adamo Coulibaly volt akkor a montenegrói Janjusevics kapus rémálma, a végeredmény pedig 5-2 volt a Loki javára.

Végül még tartozom a játékvezető személyével, aki nem más lesz, mint Németh Ádám. Munkáját Király Krisztián és Huszár Balázs fogja segíteni. És ezúttal élőben közvetíti 17:45-től az M4 Sport a találkozót. Ritkaság!

Egy szó, mint száz.. Ennek sima vendégnek kellene lennie…