LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Rossz emlékű pályán kell megküzdeni a pontokért

019Az OTP Bank Liga huszonhatodik fordulójában ezúttal az MTK-hoz látogatunk, a pár hete már megcsodált Illovszky Rudolf-stadionba. A Vasas ellen megkeserítette életünket a rossz minőségű gyep, most pedig egy jobb képességű csapat ellen kellene helytállnunk ugyanott, így egyszerű mérkőzésre egyáltalán nem számíthatunk.

 

Ebben a szezonban eddig kétszer találkoztunk a Hungária körúti csapattal, érdekes módon viszont mindkét meccset Debrecenben rendezték, így idegenbe most először látogatunk hozzájuk. Szeptemberben Sidibe góljával múltuk őket felül, decemberben pedig dr. Horváth Zsolt szerzett emlékezetes mesterhármast volt csapata ellen, kvázi egyedül megnyerve nekünk a mérkőzést. Az aktuális tabellán egyébként előttünk állnak a kék-fehérek, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszva előznek meg minket egy ponttal, úgyhogy a dobogós esélyeink érdekében muszáj lenne pontokkal távoznunk vasárnap. Érdekes mellékzöngéje egyébként a találkozónak, hogy az Illovszky-stadion gyepével a hazaiak sincsenek megelégedve, így szerették volna Dunaújvárosban megrendezni a mérkőzést szombaton, ehhez viszont a Loki nem járult hozzá a szerdai MK elődöntőnk miatt. És ha már a Magyar Kupa meccsünk szóba került. A múlt heti Honvéd elleni fiaskó után a Fradi ellen abszolút partiban voltunk, így bizakodhatunk, hogy visszatalálhatunk még a tavasz eleji jó formánkhoz, ami elengedhetetlen lenne ezúttal is.

mtk-loki_resultsAz utolsó tíz egymás elleni eredmény (nso.hu)

A közelmúltban meglehetősen változatos volt a két csapat egymás elleni szereplése, ami elmondható, hogy döntetlent ritkán játszunk egymással, sok gólos mérkőzés viszont nem egyszer előfordult a párharcban.

Sok változás nem várható a kezdőnkben a szerdához képest, bár Brkovics vélhetően nem vállalja majd a játékot, a helyére így Szatmári kerülhet Jovanovics, Mészáros és Korhut mellé. A középpályánk nagyjából adva van, a Bódi, Varga, Szakály, dr. Horváth, Holman ötösre nagyobb panaszunk nem lehet a tavasszal összességében, bárki bekerülése meglepetés lenne rajtuk kívül. Elől Takács vagy Sidibe kezdhet, de mivel utóbbi nincs száz százalékos állapotban, valószínűleg Takács marad a kezdőben. A cserepadról ezúttal is Tisza, Kulcsár és Ferenczi beszállására lehet leginkább számítani.

mtk-loki_lu

Az MTK-nál jóval több kényszermegoldás születhet, ugyanis a klub honlapja szerint a támadó alakzat nagy része sérült, így Torghelle, Ramos és Hrepka gyakorlatilag biztosan nem játszhat, de Kanta József szereplése is erősen kérdéses. Ez mindenképpen nagy érvágás lehet a fővárosiaknak, mert a góljaik nagy részét (kb 71%-át) ez a négyes szerezte, rajtuk kívül még Marek Strestrik az, akire még oda kell majd figyelnünk a maga négy góljával.

A mérkőzés vasárnap 15:15-kor fog elrajtolni, és bár az M4-en is lehet majd követni a találkozót, Csibu és a LokiBlog közvetítése sem maradhat el!

Hajrá Loki!

(borítókép: dvsc.hu)