LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Sok jóra ne számítsunk

629Paks_DVSC

Tényleg nem szeretnék a vészmadár szerepében tetszelegni, de a Loki vendégként nyújtott idei teljesítménye több mint kétségbeejtő. Mi sem bizonyítja jobban ezt a kijelentést, mint az eddig szerzett két pontunk, amelyet az Újpest és a Vasas ellenében abszolváltunk. Viszont pont nélkül maradtunk az MTK és a Videoton otthonában. És ami különösen fájó volt ezekben a kudarcokban a három pont elvesztésén túl, hogy pocsék őszi formánkat nyújtottuk, mint ahogy már oly sokszor, ha Debrecenen kívül játszunk. Így miután a következő fordulóban is házon kívül leszünk, érthetően nem vagyok annyira bizakodó. Plusz, ha azt is elárulom, hogy szombaton Paksra látogat a hétszeres bajnok vasutascsapat, csak annyit mondok: sok jóra ne számítsunk!

Hogy miért is? Főleg azért mert nem az Atomvárosba járunk győzni. Olyan sok babér ugyanis mostanában nem igen termett ott számunkra. Legutóbb majdnem három éve nyertünk a zöld mezesek ellen. Valamint a mostoha körülmények, ami főleg paksi gyepszőnyeg minőségét illeti. Nem megbántva a hazaiakat, de inkább hasonlít egy libalegelőre a játéktér talaja, mint egy futballpályához. Ez pedig a köztudottan az elméletileg rövid passzos játékstílust művelő és favorizáló cívisek számára máris egy akadályozó tényező lehet, amelyet egy, ne adj Isten rossz eredmény elérése esetén folyton megemlítenek, amolyan mosakodásképpen. Ezen kívül a hátsó alakzatunk sem remekel mostanában, amit jól mutat az MTK elleni érthetetlen Radosevic-potya, majd legutóbb a Videoton ellen egy ostoba módon kivitelezett lerántásért piros lapot begyűjtő védőnk, Brkovics ténykedése. Ezek a dolgok mind-mind azt mutatják, hogy nincs rend a fejekben és bizony az előjelek sem cívisvárosiak sikerét ígérik.

paksloki

Nem tudhatjuk tehát, hogy melyik arcát mutatja majd a társaság Csertői Aurél együttese ellen. Ha valami közös a két csapatban, az a hullámzó teljesítmény, hiszen a tolnaiak megverték nagyon simán az MTK-t, ugyanakkor kikaptak a kiesés ellen menekülő Békéscsabától szintén hazai környezetben. Továbbá annyira a két véglet között mozognak statisztikailag a dunántúliak, hogy ebben a naptári évben még nem játszottak döntetlent. Legutóbb pedig pont egy ilyen eredmény született még ősszel, amikor is Bartha és Tisza voltak a gólszerzők. Majd aztán Holman Dávid vezérletével 2-0-ra legyőztük őket nem is olyan régen, február 20-án a Nagyerdőn. Ahhoz a meccshez képest a hazaiak részéről Balázs fog hiányozni a Ferencváros elleni piros lapja miatt, míg a Loki három kulcsemberét is kénytelen lesz nélkülözni. Sorrendben a Pancho Arénában a kiállítás sorsára jutó Dusan Brkovics, öt sárga lapja miatt csapatkapitányunk, Szakály Péter valamint Ibrahima Sidibe sérülés miatt nem tud csapata segítségére lenni. Ezért döntő lehet, hogy a csapatoknál hogyan tudják majd pótolni a hiányzó láncszemeket az illetékesek.

Természetesen a felek vélhetően mindkét oldalon a győzelemmel járó három ponttal kalkulálnak, hiszen a hetedik helyezett hazai gárda egy nekik kedvező eredménnyel könnyen meg is előzheti a Lokomotívot. A hajdúságiaknál pedig egy újabb győzelem ismét dobogós pozíciót érhet. Ehhez azonban az kellene, hogy az Újpest, és a Videoton pontokat hullajtson aktuális ellenfelével szemben.

A találkozót szombaton rendhagyó módon 20:45-től közvetíti az M4 Sport, a játékvezető Németh Ádám lesz, akinek munkáját Tóth II Vencel és Farkas Balázs lesz hivatott segíteni.

(kép forrása: nso.hu)