LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

#22. Kör – Sínen vagyunk

Az NB I 9. fordulójától kezdődött tippjátékunk, melyben a találkozók végkimenetelét kell helyesen megjósolni. A játékra már több mint 75-en(!) gyűltünk össze szerkesztők és kommentelők egyaránt. A fordulók csak úgy záporoznak a fejünk felett, most itt a 22. kör, amire érkezhetnek is a tippek, de előtte megvizsgáljuk, milyen eredményt hozott az előző. Irány a kommentzóna: nektek is itt kell megtippelni a 22. kör, azaz az NBI 30. fordulójának végkimeneteleit! 😉 (Ne feledd, minden részvevő között, aki legalább 12 körön keresztül játszik velünk, egy ajándékot sorsolunk ki!)

Az előző cikkünk óta játszották le hétvégén a 27. fordulót, valamint a 20. fordulóból elhalasztott MTK-Paks mérkőzést. Így végre befejeződött hiányos fordulónk, végre a bajnokság ismét sínen van, hisz az átrakosgatott fordulók után végre ismét növekvő sorrendben haladhatunk előre. Az MTK utolsó perces győzelmével egyesek +1 pontra tettek szert így utólag, mások viszont kesereghetnek, sokan voltak, akik a döntetlenre tettek. Az MTK győzelme volt ráadásul az egyetlen olyan forgatókönyv, mellyel az adminok és a kiemelt fórumozók párharcából mi jöttünk volna ki jobban – ez most megtörtént, így a 20. forduló párviadalát végül az adminok nyerték 25-27-re.

A 27. fordulóban talán két egyértelmű mérkőzés volt: a Haladás Békéscsaba elleni sikere és a Ferencváros győzelme a Honvéd ellen bár nem volt borítékolható, meglepő lett volna, ha végül nem így alakul. A másik négy találkozó sokkal több kérdést feszegetett. A DVSC paksi vendégjátéka a két csapat múltját ismerve (2009 óta nem nyertünk náluk és utoljára szeptemberben nyertünk egyáltalán idegenbeli NBI-es mérkőzést) erősen a kérdőjeles kategóriába volt sorolható. A győzelmet megszereztük, optimistább tippelőink és szurkolóink örömére. A Videoton azok után, hogy minket legyőzött, a Vasas ellen ismét betlizett. Egy újabb döntetlent írhatnak fel a kiesőjelölt csapatok ellen, aminek valószínűleg sem a fehérváriak stábja, sem a Videotonra tippelő játékosaink nem örülnek. Az MTK-DVTK és az UTE-PAFC találkozók döntetlenjére volt némi sansz, előbbi az unalmasabb, utóbbi az izgalmasabbak közé tartozott. E hétvégén végre volt ismét telitalálat, melyet pont e cikk szerzője, Csibu jegyzett; de ne feledkezzünk meg Ikolum teljesítményéről se, aki 5 mérkőzést is eltalált, amivel szintén kimagasodott a mezőnyből.

A 30. fordulóban az FTC-MTK mérkőzés a vendégek számára komoly téttel bír, hisz egy győzelemmel gyakorlatilag már csak matematikai esélye lenne az őket üldözőknek a második hely elérésére. Többek között a DVSC-UTE találkozó is dönthet a dobogó harmadik fokáról, egyértelműen a hétvége mérkőzése lesz az összecsapás. A Paks-Videoton ellenben talán a hétvégée legunalmasabb mérkőzésének ígérkezik. A Haladás még lőtávon belül van a dobogóra esélyes csapatoktól, a Honvéd ellen mindent meg fognak tenni a győzelemért. Ugyanez lesz igaz a kiesőjelöltekre: a Vasas az igen szürke DVTK-t, a Puskás Akadémia pedig a tavasz egyik legnagyobb meglepetéscsapatát, a Békéscsabát fogadja. És ti, mit fogadtok?

A 21. körben 16-18-ra az Admincsapat diadalmaskodott, Somi sajnos nem adta le tippjeit, amik most hiányozhatnak csapatának. Az állás ezzel 9:12-re módosul. A hátralévő 4 fordulóban mindent bele kell adnia a Fórumcsapatnak, ha még vannak győzelmi vágyaik.

tippsablon-mini22

A pontos eredménysor és az aktuális ranglista itt megtekinthető:
Ranglista

Táblázatunk élén továbbra is óriási a harc, elképesztő, mióta tart Norton és JuveFan párharca az első helyért, akikre most ráadásul Jamen is megérkezett. JuveFant követően 9 játékos is 6 ponton belül tanyázik, így még nagyon sok izgalomra számíthatunk a hátralévő 4 fordulóban.

1. helyezett: JuveFan 67 pont
2. helyezett: Norton és Jamen 66 pont*
3. helyezett: Csibu 64 pont

*döntetlen esetén a bajnokság végén a több 6-pontos hétvége rangsorol. Ha ez is döntetlen, akkor az számít, ki tippelt jól több Loki-meccsre. ha ez is döntetlen, akkor pedig az számít, ki tippelt kevesebbszer.

A játékunk szabályait itt találod:
LokiBlog Tippverseny Szabályok

A tippek táblázatba szerkesztésétől ezúttal is eltekintünk, legfőképp az idő szűke, és a hiányzó tippek miatt. A már leadott tippek megtekinthetőek lesznek a fentebb linkelt Google táblázatunkban.

30. forduló

1. Ferencváros–MTK
2. Paks–Videoton
3. DVSC–Újpest
4. Honvéd–Haladás
5. Vasas–DVTK
6. PAFC–Békéscsaba

Na és akkor most irány a kommentzóna! Te mit tippelsz?

down-arrows