Tényleg ilyen lesz az új Loki-induló?!

li

Aki a mai meccsre kilátogatott, különös élményben lehetett része. No nem azért, mert felejthetetlenül jó meccset láthatott (éppen ellenkezőleg sajnos), hanem mert a találkozó előtt, és a szünetben prezentáltak nekünk három új Loki-induló jelöltet, melyek közül majd a szurkolók választhatják ki a befutót (április végégig egyébként még várják a jelentkezőket, reméljük, hogy lesznek még pályázók…). Ezzel kapcsolatban osztanánk meg pár gondolatot, illetve meg is hallgathatjátok a jelölteket.

Amikor péntek délután először olvastam arról, hogy a szombati találkozó előtt három lehetséges új Loki-indulót is prezentálnak majd a közönségnek, akkor nagyon izgatott lettem. Nem tagadom, hogy nagyon sajnálom, hogy a Tankcsapda visszavonta a Piros-Fehér című nótáját, mert szerintem elfogultság nélkül állítható, hogy az NB I legjobb csapatindulója volt az. Ennek hiányában én személy szerint már egy kis ürességet érzek magamban, mikor a stadionban a kezdés előtt vonulnak ki a csapatok, és nem az a nóta szól. Az elmúlt két és fél hónapban egyébként a régi, 2005 előtti Loki-induló szólt, amelyet még Cserháti István és Koroknai Árpád alkottak meg. Nekem igazából semmi bajom nincs ezzel az indulóval, bár szó mi szó, egy újrahangszerelés ráférne, mert a jelenlegi formájában kissé elavult, de pont emiatt az az érzése az embernek, hogy egy modernebb, a TCS indulójához hasonló, és a klubhoz méltó (bár ez kérdés, hogy manapság pozitív, vagy negatív mérce) dal szülessen hivatalos indulónak.

Na pont emiatt voltam én izgatott, hogy vajon milyen remekműveket hallhatunk majd, melyek közül nehéz lesz majd választanunk, mert esetlegesen annyira jók lettek. Nos, tényleg nehéz lenne közülük választani, de nem azért, mert olyan jók…

Hallhattunk három dalt, melyek közül kettő eléggé hasonló stílusú, kicsit ilyen ‘Éljen május 1.!’ hatást keltenek, visszarepítenek minket a szocializmus idejébe. A stadionban körülöttem helyet foglalókkal egyetértettünk abban, hogy ez egyik sem a Lokihoz illő nóta. A második jelölt némiképp kitűnt a másik kettő közül, és ahogy majd hallani is fogjátok, a refrénje egész jó, de ami előtte és utána van, az valami borzalom. Így összességében mindhárom jelöltről elmondható, hogy egyáltalán nem testesíti meg azokat a kritériumokat, amiket manapság egy indulóval kapcsolatban elvár az ember, és ahogy Csibu is fogalmazott, az a legnagyobb baj mindegyikkel, hogy nem énekelhetőek. Márpedig egy indulónak ez az egyik legfontosabb lényege.

Szóval őszintén reméljük, hogy amikor sor kerül majd arra a lehetséges szavazásra (?), amin a szurkolók dönthetnek az új indulóról, akkor egyrészt lesz még több jelölt, vagy ha nem, akkor lesz olyan opció, hogy maradjon a jelenlegi, „régi” Loki-induló. Mert ennél a háromnál még az is mérföldekkel jobb.

Egyébként elszomorító, hogy a klubnak igazából eszébe sem jutott, hogy esetleg új indulót készíttessenek, a három dallal egyaránt önszántukból pályáztak az indulók, emiatt pedig természetesen nem őket akarjuk bántani, hiszen ők legalább ennyit is próbáltak tenni az ügy érdekében.

Végezetül pedig hallgassátok meg a három jelöltet, illetve Csibu véleményét a számokról.