LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

InStat: DVSC – Újpest + Sajtótájékoztató

A hétvégi DVSC – Újpest mérkőzés egy meglehetősen unalmas, eseménytelen találkozó volt, ennek ellenére most megnézzük, hogy milyen számadatokat produkált a két csapat. Ráadásként megmutatjuk nektek a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Kondás Elemér értékelését, mely több szempontból is rendhagyó volt ezúttal.

lui1

lui2

Hétről hétre arról beszélünk, hogy kevés olyan meccset játszunk, melyeken nálunk van többet a labda, ez most egy kivétel volt, bár nagy különbség nem volt a javunkra. A lövések száma nem feltétlen türközi azt, hogy mennyire kevés komoly lehetősége volt a két csapatnak a gólszerzésre. A passzok számáról, és azok pontosságáról mindkét csapat esetében a kevés és a pontatlan szó jut először eszünkbe.

lui3

Az InStat adatai megerősítik azt, amit én magam gondoltam: Varga volt mezőnyben a legjobb. A kulcs ezúttal is a nyertes párharcok aránya volt, amiben tavasszal nagyon sokszor alul teljesített, de az utóbbi hetekben kezd ilyen tekintetben magára találni. A másik véglet ezúttal Takács volt, kevés nyertes párharc, viszonylag pontatlan passzjáték, de ez elsősorban abból is adódik, amire Látens hívta fel a figyelmet az összefoglalójában: sokszor nagyon egyedül volt, és egyedül kellett küzdenie 2-3 védővel.

Ezúttal még egy plusz „ajándékkal” is kedveskedünk nektek. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Kondás Elemér a megszokottól eltérően nyilatkozott. Általában kevés mondandója van, és a jól ismert sablonokat vágja a néphez, ezúttal viszont hosszabban értékelt, és sokszor őszinte dolgokat osztott meg a hallgatósággal.