LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Békéscsabán a dobogóért

lokicsabaHosszú szezon végéhez értünk, de az utolsó fordulóban is nagyon fontos mérkőzés vár a csapatra. A már kiesett Békéscsaba ellen dől el ugyanis, hogy sikerül-e a szezon előtt célként megfogalmazott nemzetközi kupaindulást elérni, vagy egészen az ötödik helyig zuhanva lemaradunk erről. Bár a szurkolók véleménye megoszlik ezzel kapcsolatban, a csapatnak nyilván sokat jelentene egy siker a szezon végén.

Nekünk tehát nagy tétje van a szombati meccsnek, ami a hazaiakról nem mondható el. Egyrészt a múlt heti vereségükkel már biztosan búcsúznak az első osztálytól, másrészt azóta az is kiderült (ami nyilván várható volt), hogy a szezon végén sok kulcsember távozni fog a csapattól, így vélhetően nem fogják túlizgulni a dolgot a legtöbben, főleg a légiósok. A hazai pályás búcsú azért nyilván adhat valamennyi pluszt nekik, de meglepődnék, ha pontot tudnának csenni tőlünk. Egy esetleges győzelemmel pedig a dobogónk már biztosítva lenne, de a Vidi esetleges pontvesztésével ebből lehet második hely is, ha viszont mi bukunk pontokat, akár az ötödik helyig is visszaeshetünk.

A szezon eddigi két összecsapásán egyébként egyaránt Loki győzelem született, a nyitó találkozón, még júliusban egy hosszabbításban szerzett öngóllal tudtunk nyerni Békéscsabán, majd október közepén egy emlékezetes hetest gurítottunk nekik. Idegenben Tisza és Nagy Zoli szerezte a góljainkat, hazai pályán pedig Kulcsár duplája mellett Zsidai, Jovanovics, Sidibe, Balogh Norbi és szintén Tisza voltak eredményesek.

Az emlékezetes hetes

Szerencsére az utolsó fordulóra minden játékosunk felépült, így várhatóan a legerősebb kezdőcsapattal állhatunk fel. Hátul minden bizonnyal ismét Verpecz kap bizalmat, előtte a szokásosnak mondható Lázár, Mészáros, Brkovics, Korhut négyes védekezhet. A középpályán bőnek mondható a választék, a sérülésükből visszatérő Horváth és Szakály akár kezdhetnek is, de Djelmics esetleges csapatban ragadása sem lenne nagyobb meglepetés. Elől Holman és Takács helye gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlen, immáron fordulók óta.

békéscsaba-loki

A hazaiaknál sem várható nagy változtatás, bár elképzelhetőnek tartom, hogy az utolsó fordulóra egy-két tehetségesnek gondolt fiatalt bedob a mély vízbe Szpisljak, de vélhetően inkább a tavaszt végig küzdő játékosokra támaszkodik majd ezúttal is. A legnagyobb hiányzójuk Laczkó Zsolt lesz, aki legutóbb kiállíttatta magát, és elég súlyos, hat meccses eltiltást kapott. Pályán lesz viszont több régi debreceni ismerősünk is, például Polekszics, Spitzmüller és Birtalan. Egykori kapusunknak ráadásul extra motiváció lehet, hogy a békéscsabaiak honlapja szerint a találkozót a helyszínen tekinti meg a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya is.

A találkozó szombaton 16:30-kor kezdődik, az M4 Sporton pedig elvileg körkapcsolás lesz a meccsekről, így az esetleges gólokat láthatjuk majd kis késéssel. Aki viszont nem szeretne semmiről lemaradni, az nálunk követheti majd a találkozót, figyeljétek oldalainkat az infókért!

Hajrá Loki!

(borítókép. dvsc.hu)