LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Jöhet a szokásos forgatókönyv?

Abban szerintem mi DVSC-ért rajongó szurkolók mindenképpen egyetértünk, hogy az OTP Bank Liga 2015-2016-os kiírása minden szempontból a feledhető kategóriába sorolható. Még úgyis, ha a csapat begyűjtötte némi angyalföldi közbenjárással története negyedik bronzérmét, és újfent teljesítette a minden egyes szezon előtt kitűzött célt: a nemzetközi kupaszereplés kiharcolását. Ennek „örömére” utánajártunk, hogy milyen csapatok várhatnak a fiúkra nyáron!

928321772-2015-10-02-10-27-31

Azt elöljáróban le szeretném szögezni, hogy a lista majdnem teljes, ugyanis, Luxemburgban, Dániában vagy éppen Koszovóban ez a kérdés még nem dőlt el. Az azonban biztos, hogy a DVSC az első két kör sorsolását kiemeltként várja, ugyanakkor elgondolkodtató, hogy míg tavaly 7,700 koefficiens ponttal büszkélkedett a vasutas gárda, idén csak 6,475 egység található a nevük mellett. Ez kétség kívül elég ahhoz, hogy könnyen páholyban legyünk az első sorsolás alkalmával, de a másodiknál már csak a táblázat végén kullogunk. Mindenki vonja le a maga következtetését ennek kapcsán, azt javaslom.

Vissza a jelenhez, a Loki már említett együtthatója a svéd IFK Göteborgé-val egyenértékű. Olyan csapatok vannak az effektíve nagy halak között, mint a szlovén NK Maribor, a finn HJK Helsinki, a norvégok ellen sorsdöntő bombagólt szerző Priskin Tamás csapata, a szlovák Slovan Bratislava vagy éppen a ciprusi Omonia Nicosia és az AEK Larnaca kettőse. Ez utóbbiban játszik a Videoton korábbi rettegett brazil gólvágója, André Alves is, aki 19 góljával holtversenyben szerezte meg a gólkirályi címet a szigetországban az ex-pécsi Dimitar Makrievvel (Nea Salamis) és Fernando Cavenaghival (APOEL) egyetemben.

el1

Nos,ezeket a csapatokat jó eséllyel megkaphatja a nem kiemelt státuszt élvező MTK is, és könnyen lehet, hogy már az első körben véget érhet a fővárosiak nemzetközi kalandozása. A Loki és a Videoton ellenben a nem teljes lista hiányában olyan csapatokkal mérkőzhet meg, mint például az északír Cliftonville csapata, amely már ismerős lehet számunkra korábbról. Akkor igencsak rágós falatnak bizonyultak a „lóherések”. Ezen kívül kazah, örmény ellenfeleket is kaphatunk akár, akiket nyilvánvalóan már csak a nagy utazás miatt is jó lenne kihagyni, de nyári edzőpartnerünket, a szlovák bronzérmes Spartak Myjavát, vagy a montenegrói Rudar Piljevát és Buducnost Podgoricát is jó lenne elkerülni. Akit viszont nem meglepően elfogadnánk azok a gibraltári, máltai, luxemburgi vagy akár egy san marinói ellenfél. Szép dolog is az álmodozás, minden Fortunán fog múlni.

el2

Amennyiben sikerrel vesszük az első kört, akkor már olyan egyletek várhatnak ránk, mint a norvég Odd Grenland, a lengyel Piast Gliwice, a skót Aberdeen és Hibernian duója, az azeri Gabala, vagy éppen a szerb Cukaricki Stankom csapata, amely nem mellesleg a belgrádi Partizan fiókcsapata. Ezeket az említett csapatokat véleményem szerint nagyon jó lenne kikerülnünk. De az is igaz, ha esetleg továbbjutnánk ellenük, az bizony igen nagy fegyvertény lenne minden kétséget kizáróan. Abban az esetben, ha pedig az MTK is túlélné az első kört, akkor úgymond emelnének a téten a kék-fehérek, hiszen egy Partizan Belgrád, Austria Wien, Hajduk Split vagy éppen egy Strömgodset már igencsak kellemetlen ellenfél lenne számukra.

el3

A realitás talaján maradva úgy gondolom, hogy a harmadik selejtezőkörig jutunk el, de a remény hal meg utoljára, mint tudjuk. Akkor, csak a pontosság kedvéért megkaphatjuk akár Dárdai Pál Hertháját, a gall Saint Étienne és OSC Lille kettősét, a holland AZ Alkmaart vagy éppen a tavalyi kiírásban még a Bajnokok Ligájában kalandozó belga Gentet, és az orosz FK Krasnodart is. Ez utóbbi csapat játékerejét a DVTK évekkel ezelőtt már megtapasztalhatta. Június 20.-án minden kiderül, így az is, hogy esetlegesen hány magyar csapat fogja megélni az őszt. Tehát jöhet a szokásos forgatókönyv?

HAJRÁ LOKI!