LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Megkezdődött a mozgolódás

Aki rendszeresen követi a napi híreket (és többek közt olvassa az átigazolási rovatunkat), az észrevehette, hogy az elmúlt napokban jócskán felpörögtek az események. Igazoltunk egy középpályást, eladtuk Bódit, és további játékosok érkezése, illetve távozása merült fel pletyka szinten. Egy kicsit próbáljuk most összefoglalni, hogy milyen mozgolódások várhatók még a keretünkben az elkövetkezendő hetekben.

fieldoo_football_transfer_window

Kondás Elemér egy nemrég adott nyilatkozatában azt mondta, hogy szeretné, ha már a felkészülés első hetében kialakulna a keret. Ez elég durva vágyálom volt, vagy ha úgy kalkulálnak, hogy nem igazolunk senkit, akkor nem mondott hülyeséget, csak ebben az esetben mondjuk lehet fölösleges lesz a következő szezonra dobogós álmokat szövögetni. Ugyanis azzal mindenki tisztában van, hogy igazolni kell, kőkeményen, és nem egy, nem két játékost, hanem sokat. Minden posztra legalább egyet, van ahova legalább kettőt. Menjünk sorba a posztokon: kapusfronton máris gondban vagyunk, Verpecz nem üti meg azt a szintet, amit egy DVSC hálóőrtől várnánk, Radosevic kegyvesztett lett, Balogh örökké sérült. Ide mindenképp kellene valaki. De ki? Fehérvári híresztelések szerint felmerült nálunk Branislav Danilovics neve, aki tavaly a Vidi kapuját védte, de a Felcsút játékosa, és a kölcsönjáték után minden bizonnyal visszatér klubjába, de aligha marad az NB II-ben. A Videoton magyar kapusokkal akar nekifutni a következő szezonnak, így nem valószínű, hogy megvásárolnák a szerb hálóőrt, ez esetben nekünk kiváló lehetőség lenne egy jó kapust megszerezni személyében. Az utóbbi napokban egyébként Banai Dávid neve is felmerült, róla annyit érdemes tudni, hogy utánpótlás válogatott, az Újpestben viszont csak harmadik számú kapusként számoltak vele.

hoember

A védelem is egy kényes pont. Korhut június végéig az EB-n lesz, utána még szabadság is jár neki, mi viszont addigra már nyomjuk az ipart a nemzetközi kupában, és július közepén kezdődik az NB I is. Más balhátvédünk jelenleg nincs, Ferenczivel szoktunk próbálkozni, Barna pedig még esélyt sem kapott soha. Mondhatnánk, hogy arra a pár meccsre Jovanovic megoldja, de akkor ki lesz a jobbhátvédünk? Mert hogy Lázár Pálnak lejár a szerződése, és még mindig nincs infó arról, hogy hosszabbít-e. Emellett Aleksandar az előző szezonban már inkább középpályást játszott, bár oda jelen pillanatban megvagyunk, de az a balhátvéd poszt így is elég foghíjas. Ide jó megoldás lehetne adott esetben Laczkó Zsolt, aki az NB II-be kiesett Békéscsaba húzóembere volt, és biztosan távozik a liláktól. Egykori játékosunk egyébként szóban már megegyezett a Videotonnal, az átigazolás végül nem jött létre, így továbbra is szabadon igazolható. Ami mellette szólna: rutinos, több poszton bevethető, ismeri a közeget. Ami viszont ellene, hogy az utóbbi években nem nyújtotta azt a szintet, ami miatt korábban komoly összegért értékesíteni tudtuk a Sampdoriának. Emellett ne feledjük, hogy ő a következő szezont rögtön egy ötmeccses eltiltással kezdi, így maximum az Európa Ligában oldanánk meg Korhut ideiglenes helyettesítését vele. A védelem közepén is vannak bajok, Mészáros és Máté már nem fiatalok, bár előbbiben egy év még talán benne van. Brkovics biztos pont, de jövőre neki is lejár a szerződése, és hiába nyilatkozta, hogy szívesen maradna, mi nem vennénk készpénznek, hogy egy jó ajánlatra (mondjuk a Fraditól vagy a Viditől) nemet mondana. Ebben az esetben nem lenne hülyeség már most keresni az utódját, és nem akkor kapkodni, mikor távozik. Egy megbízható belső védő egyébként is elférne, és adott esetben szépen fokozatosan be lehetne építeni Mészáros helyére. A jobbhátvéd posztot már említettem, Lázár távozása esetén bizony oda is kellene valaki. Bényeit emlegették velünk korábban, de az biztosnak tűnik, hogy ő marad a Csaba játékosa. Így viszont van Jovanovics és Nagy Zoli, utóbbi vicc kategória.

sekulic_cikk

A középpálya már egy fokkal megnyugtatóbb, bár Bódi eligazolása fájó pont. Középen egyelőre megvagyunk, azért mondom, hogy egyelőre, mert Varga távozása is a levegőben lóg. Ha viszont marad, akkor a frissen szerződtetett Szekuliccsal megoldják a védekező részét a dolgoknak. Bedobták egyébként egy macedón középpályás, Milovan Petrovikj nevét is a sajtóban, szerintem őt maximum akkor szerződtetjük, ha Varga mégis távozna. Szakály és Tisza lehetnek, akik támadóbb szellemű szerepkört töltenek be (bár utóbbi inkább egy sorral előrébb szokott játszani), Szakály azonban meglehetősen sérülékeny lett, és a formája is igencsak ingadozó, így neki is kéne egy társ, aki olykor váltani tudja. Tavasszal ezt úgy oldottuk meg, hogy Varga és Jova játszottak egyszerre, ami a védekezésünket ugyan stabilizálta, de a kreativitás hiányzott abból a csapatrészünkből. Vélhetően idén is így fogunk gondolkodni, és Szakály hiányában a Varga-Szekulics-Jovanovics hármas lehet majd a beugró. A széleken sincs minden rendben, bár Bódit igazolás nélkül is tudjuk pótolni Djelmiccsel, kérdés, hogy az apró termetű bosnyák szélső tudja-e hozni azt, ami miatt hatalmas erősítésnek gondoltuk őt. Tavasszal egyelőre nem brillírozott, de ezt még foghatjuk arra, hogy későn érkezett, illetve egészségügyi problémái voltak. Szima Gábor mindenesetre sokat vár tőle, de ezzel mi is így vagyunk. Alternatívája viszont már nem nagyon akad, adott esetben Horváth Zsolt vezényelhető át a másik oldalról, akkor viszont a bal oldalunk lesz foghíjas, ugyanis oda pedig csak Ferenczi marad. Az tehát látszik, hogy a kezdőbe megvagyunk, cserénk viszont ide sincs. Tehát nem ártana egy támadó szellemű, gyors szélsőt is szereznünk (vagy megadni a lehetőséget Sós Bencének).

bodi629Rossz őt ebben a mezben látni…

A csatársor a legkényesebb poszt. Innen ketten is távoztak, és bár egyikükért sem kár igazából, de létszámra és minőségre is nagyon gyengén állunk csatárfronton. Az egyetlen biztos pont Takács Tamás, aki tavasszal lőtt pár gólt, de láttuk az ő korlátjait is, és el tudnánk azért képzelni egy nála pengésebb, gólerősebb támadót is. Mellette Holman az, aki kicsit visszavontabban kapott szerepet, kettejüknek viszont nincs alternatívája: bár utóbbit Tisza adott esetben tudja helyettesíteni, Takács helyére az egy szem Kulcsárt tudjuk betenni, akitől a debreceni közönség 99%-a inkább már szabadulna. Hiába tért vissza Castillion, vele szerintem nem számolunk komolyabban, és nem is nagyon illik a játékrendszerünkbe. Szima Gábor azt mondta, a támadó sorba szeretnének legalább két játékost szerződtetni. Üdvözölni tudnánk ezt a cselekedet, mert bizony ránk férne. Adott esetben jöhetne az a Lencse László, aki szerintem továbbra is az NB I egyik legjobb csatára. Szóba került nálunk a leendő NB II-es gólkirály, Daru Bence, én személy szerint nem tartanám őt erősítésnek, nyilván egy próbát megérhet, de rögtön a kezdőbe biztosan nem dobnám be.

Látható tehát, amit már a múlt heti podcast adásunkban is fejtegettünk: rengeteg a kérdőjel, rengeteg olyan poszt van, ahova vélhetően igazolnunk kellene, és egyébként is bőven ráfér már a vérfrissítés a csapatra. Amellett, hogy a többség belefásult a közegbe, az átlagéletkor is messze nálunk a legmagasabb az NB I-ben. Várjuk tehát, hogy mit hoznak az elkövetkező napok-hetek, remélhetőleg lesznek még érkezők.