LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

InStat: DVSC – Gyirmót

Ezúttal a vasárnapi Gyirmót elleni bajnoki statisztikáit tekintjük át, kiderül többek közt, hogy milyen mértékben domináltunk, illetve hogy reálisan pontoztunk-e az összefoglalóban az InStat pontszámokhoz képest.

gyirmotcsapatstat

A számok alapján azt mondhatnánk, hogy kiegyenlített mérkőzés volt, hiszen nem voltunk nagy labdabirtoklási fölényben, közel ugyanannyi lövéssel próbálkozott mindkét csapat, egyedül a passzok száma, és azok pontossága mutat egy kis fölényt a javunkra.

gyirmotjatekosstat

Az egyéni pontszámok közül nézzük néhány érdekességet. Én Horváth Zsoltot láttam a legjobbnak, az InStattól is ő kapta a legmagasabb pontszámot. Ötször próbálkozott lövéssel, ebből egyszer talált kaput, az gól is lett. Szintén magas pontszámot kapott még Danilovics, Tisza, és Jovanovics, utóbbit én gyengébbnek értékeltem, de a számok azt igazolják, hogy hasznosan futballozott. A másik végletet tekintve is vannak érdekessége. A citromdíjasnak választott Szekulics esetében felmerülhet a kérdés, hogy miért ő lett a leggyengébb nálam, és miért kapott viszonylag alacsony pontszámot az InStattól is annak ellenére, hogy közel 100%-os hatékonysággal passzolt?! Erre a válasz az, amit én is írtam: a passzai nagy része kockázatmentes, oldal-, vagy hátrapassz volt, tehát nem volt sem kulcspassza, sem olyan indítása, ami mondjuk egy támadást indított volna el.