LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Önmagunk által megalázottan

Augusztus 21. Megalázó vereség Felcsúton, a Videoton ellen. 5-1. Értékeljük az értékelhetetlent.

33464_nAIFwDrqkH

Vannak mérkőzések, melyekről nagyon nehéz mit írni. Az elmúlt 2 év sajnos teli volt ilyenekkel. Próbálunk összefoglalni, terveket szövögetni a közeljövővel kapcsolatban, játékosokról, edzőkről, tulajdonosokról beszélgetünk. Ezeknek pedig mind-mind egy fontos végpontja van: a jövőbeni reménykedés. A remény, hogy lehet ezt jobban, sikeresebben, szebben is csinálni, akár játékról, akár klubvezetésről van szó. Aztán jön a felsülés, és rádöbbenünk, hiába nézzük ezt a meccset is egy vagány Loki sörözőben huszadmagunkkal, hiába lett itt edzőváltás, amit látunk arra már sem mérgünkben, sem haragunkban, sem közönyünkben nem guríthatunk le még egy korsóval, nemhogy örömünkben. Öröm? Ujjongás? Hol van az már. Évek óta odalett.

Most épp az a Videoton állt utunkba, amelynek 6 meccs alatt csupán 2 győzelme volt. Egy, az állam által 2010 óta tuningolt csapatnak. Ha most ezt látjuk, mi lesz, ha egyszer elzárják a pénzcsapot? Ahogy Juvefan fogalmazott, eddig nagyjából csak az nem verte el őket, aki nem akarta. Most mi jöhettünk volna, még akkor is, ha idegenben, két héttel ezelőtti (dupla)edzőváltás után próbálunk Pontessel végre elindulni a győzedelmes úton. Nehéz-e a feladat? Egyértelmű. Lehetetlen? Semmiképp.

vidiloki

A kezdőnk nem sokat változott a korábbiakhoz képest, a sérülteken kívül a korábbi kezdőcsapat köszön vissza Kulcsártól Danilovicsig. A két változtatás (Ferenczi és Sekulic beállása Horváth és Jovanovics helyére) nem sokat oszt szoroz. Aztán kezdetét veszi a nyár utolsó bajnoki meccse és az első 10 percben gyakorlatilag pályán sem vagyunk. Az egész DVSC inkább hasonlít egy sajtra, melyben több a lyuk, mint a laktató étek, de kibírjuk a nyomást. Már annak is örülünk, hogy előrerúgunk az ellenfél tizenhatosa felé egy labdát. Sebaj, hogy pontatlan, legalább nem a mi kapunk előtt zajlik a játék. Ferenczi is így gondolhatja, már csak becsületből is elvállalja kapásból. A Vasas ellen is kezdőként szerzett gólt, most is így tesz. Elképesztő, hogy vezetünk.

És elképesztő, hogy a következő 80 percben egy-két Tisza lövéstől eltekintve képtelenek vagyunk helyzetet kidolgozni. A Vidi kétpercenként a kapunk előtt van, ontja magából a helyzeteket, hol Brkovics, hol Danilovics az egyetlen, aki tudja is, mit csinál, de ketten kevesek ide. Pontrúgás, 1-1. Aztán ők is csődöt mondanak, 2-1. Az egész csapat csődöt mond, 3-1, 4-1, az utolsó percben pedig a csereként beálló Bódi passzából 5-1. Soha ennyi gólt nem kaptunk még a székesfehérváriaktól.

Indulunk haza, Pontes pedig kimondja, amit gondolunk: a város nem érdemelt ilyen eredményt, egy erős csapatra van szükség. Mondandójában benne van a lényeg: a jelenlegi keret nem alkalmas arra, amire szánják. A jelenlegi keret gyenge, ezer sebből vérzik. A játékosok arcáról is hasonló érzések jönnek le. Nem Pontes hibája, amit látunk. Ő két hete van itt. A csapat gerince viszont évek óta. És évek óta képtelenek jó teljesítményre. A helyzetet persze nehezíti, hogy Herczeg Andrással a két frissen feljutó csapatot megvertük. Ha neki megy, Pontesnek miért nem? A legkönnyebb út a portugált hibáztatni. A legnehezebb út észrevenni, hogy a csapat erősítés címszó alatt az elmúlt 3 évben csak mellényúlt. Egy klasszikussal élve: „át lettünk verve, fiatal barátaim”!

33446_W0rhRvVYxj

Játékosok:

Danilovics: 4 – 5 gólt kapni akkor sem szép dolog, ha nem feltétlenül a kapus a hibás. Kapott egy köténygólt, majd rosszul zárta a szöget, aztán végképp szétesett a csapatunk. Két szép védése azért volt, nem ő, a teljes csapat bőgött ma le igazán.

Kuti: 2 fop1– Átjáróház védelem, elképesztően súlyos védekezési hibák, amikkel főleg Brkovicsot hozta nehéz helyzetbe. Támadásban ma egyetlen szép megmozdulása volt.

Brkovic: 4 – Védelmünkben ma ő teljesített legjobban, de mindhiába. Földharca a labdával a második gól előtt epikus volt ugyan, de eredménytelen, ahogy sok más szerelési kísérlete is. Viszont több fontos mentése is volt.

Mészáros: 3 – Ha csak a mai meccsét láttam volna, azt mondanám, hogy falábú, menjen inkább golfozni. Kevesebbszer hibázott olyan látványosan mint Brkovic, de ha nála volt a labda, gyorsan tett róla, hogy visszakerüljön az ellenfélhez.

Korhut: 3 – Két jó megmozdulására emlékszem, semmi többre.

Sekulic: 3 – Úgy éreztem, nem érzi a pályát, a társakat. Helyezkedési hibák, így pedig alibi-eltűnések és kevés játékbaavatkozás – de az InStat majd megmondja a tutit. Ettől függetlenül gyenge volt.

Varga: 4 – Egyedül képtelen megállítani egy egész Videotont! Robotolt, kapott egy érthetetlen sárgát és jelezte, tud ő focizni, de ahhoz társak is kellenek.

Djelmic: 4 – Vállalkozott, ment előre, de kétségeim vannak azzal kapcsolatban, tud-e ennél többet.

Ferenczi: 5 mom1– Lőtt egy szép bombagólt és volt még egy-két pozitív megmozdulása, labdaszerzése. Meccs legjobbja.

Kulcsár: 2 – Ért egyáltalán labdába?

Tisza: 3 – Ha megunja, rálövi, ez rendben, legalább valaki próbálkozik. Volt-e más pozitívum játékában? Semmi.

Cserék: Castillion (3) egy félidő alatt csetlett botlott, társak nélkül nehéz neki, Horváth (0), és Holman (0) pedig már felforgatott csapatba érkezett, nem tudtak segíteni.


A mérkőzés összefoglalója

vidieredmeny

meccs (3) csapat (1) bíró (3)
—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Külső szemmel nézve nagyon egyoldalú találkozó volt, de legalább sok gól esett. A csapatunk teljesítménye a 0-hoz konvergál, úgyhogy a legrosszabbat kapják. A bíró hozott rossz döntéseket számolatlanul, számos helyzetet a kárunkra ítélt meg, de kézben tartott a találkozót, nagyobb hibája nem volt.

Lehet itt hibáztatni Szima Gábort, az MSE Kft.-t, a kisebbségi tulajdonosokat, az önkormányzatot, a játékosokat, a klubalkalmazottakat, a BATE-t, a politika fociba való beleszólását, az ultrákat, a mezei szurkolókat, az MLSZ-t, sőt, akár minket Lokiblogosokat is szidhattok kedvetekre. Egyet kérek, de azt nagyon komolyan: ne a 12 napja itt lévő Pontest hibáztassátok azért, ami történt, az ugyanis csak tovább rontaná és tovább húzná azt a rétestésztát, amibe évek óta belekerültünk. Átlátható, egységes, fejlődésre kész klubra van szükség, tulajdonosokkal, alkalmazottakkal, stábbal és játékosokkal együtt. Az, hogy Pontesnek sem megy varázsütésre a sikeres és eredményes játék csak azt jelzi, hogy nem csak edzőváltásra, hanem sokkal nagyobb reformokra is szükség van, egy fecske nem csinál nyarat. Ezzel a szellemiséggel zárnám az összefoglalómat, melyben ugyan kitértem a játékosok teljesítményére, de ma este az egész csapat, sőt, az egész klub lebőgött. 3 hét szünet jön, reméljük kihasználják az érintettek hasznos tevékenységekre. Van mit rendbe szedni.

Csibu

(képek forrása: vidi.hu)