LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nincs mese, nyerni kell!

Pocsék egy héten vagyunk túl, hiszen három zakóba futottunk bele zsinórban. Előbb megégtünk a kupában a Győr ellen, majd jött a papírforma-vereség az Üllőin, kedden viszont a Honvéd tréfált meg minket hazai pályán. Egyre mélyebb gödörben vagyunk, és sajnos már ott tartunk hogy inkább hátrafelé kell tekintgetnünk, mint sem előre. Ha szombaton vereséget szenvedünk a Diósgyőr otthonában, akkor jó eséllyel kiesőhelyen töltjük a háromhetes szünetet…

dvtkdvsc

Továbbra is óriási a nyomás Leonel Pontesen, akit a szurkolók nagy része máris a pokolba kíván. Pedig a kialakult helyzetért legkevésbé ő tehet. Kézbe kapott egy széthullott csapatot, amit toldoztak-foldoztak a nyár végén a vezetők, de olyan ez, mint amikor a 4-es főúton betömködik a kátyúkat: ránézésre jónak tűnik, de az idő előrehaladtával kiderül, hogy ugyanolyan rakás szar, mint előtte volt, és z ideiglenes megoldás hamar megadja magát. Ez a helyzet sajnos a Lokival is. Idehoztak jó pár játékost augusztus végén, akik közül emeljük ki, hogy páran ígéretesnek tűnnek (Filip, Bobko), van, akit vezéregyéniségnek várnánk (Tőzsér), de a maradék csak látszatigazolásnak volt jó (Mészáros, Sekulic, Chuka, Könyves, Völgyi). Eközben a valós problémáinkra nem találtunk megoldást, hiszen a védelmünk sebezhetőbb, mint valaha, csatárunk pedig már régóta nincs. Ilyen előjelekkel várjuk tehát a keleti rangadón.

És hogy miben bízhatunk? Abban, hogy ellenfelünk még nálunk is pocsékabb formában van. A Diósgyőr nagyon bekezdett, hiszen legyőzték idegenben a bajnokság favoritjának számító Videotont, majd az Újpestet is legyűrték haza környezetben. Talán a jó kezdés miatt elhitték magukról, hogy elég csak a mezt kiküldeni a pályára, de a Fradi elleni súlyos zakó óta mélyrepülésbe kezdtek, és nyolc mérkőzése nyeretlenek. Ezalatt csupán két döntetlenre futotta (a Vasas és a Kövesd ellen hazai környezetben), hatszor viszont vereséget szenvedtek. Szerdai vereségükkel pedig már konkrétan az utolsó helyen tanyáznak, nekik a legrosszabb a gólkülönbségük, és ők kapták a legtöbb gólt a bajnokságban (10 meccsen 20-at). Ez utóbbi mutatóval egyébként mi sem büszkélkedhetünk, hiszen miénk a második legtöbb kapott gól, szám szerint 16. A gyenge szereplésnek meglettek a következményei, noha eddig még nem váltottak edzőt, mint ahogy az jó magyar szokás szokott lenni ilyen helyzetben, hanem talán nagyon helyesen a játékosokat büntették: 5 millió forintot kell bedobnia a csapattagoknak a kasszába. A szurkolókat pedig ingyenessé tett meccsel próbálják kicsábítani, hiszen szükség van a támogatásukra.

dvtkdvsc2

Hogy nálunk mi lenne a jó megoldás, az talány, az biztos, hogy nem az edzőváltás. Semmit nem oldana meg, ha Pontest a munkája elején kivágnánk, és hoznánk egy másik külföldit, akivel szintén kezdhetnénk elölről az építkezést, ne adj isten a magyar edzői karból választanánk ki valami „sztár” szakembert, akivel kettőt lépnénk hátra a jelenlegi helyzethez képest. Így aztán nem marad más, mint a türelem, és a munka. Ami a lehetséges felállásunkat illeti, papíron mindenki egészséges, a korábban sérült Völgyi és Castillion is felépült, így teljes kerettel dolgozhat Pontes. Az elmúlt meccseken láttunk már biztató momentumokat, most az lenne a feladat, hogy a védelmünket stabilizáljuk, a helyzeteinket pedig kihasználjuk.

A Diósgyőrrel egyébként rendre jó meccseket játszunk, és általában mi kerülünk ki győztesen a párharcból. Az örök mérleg is hatalmas Loki-fölényt mutat, ráadásul tizenkét meccs óta képtelen győzni ellenünk a Diósgyőr, utoljára még 2009-ben sikerült nekik, amikor a BL selejtezők miatt a DEAC állt ki ellenük Miskolcon. Az előző szezonban mindhárom egymás elleni mérkőzést megnyertük, Miskolcon 2-0-ra, Debrecenben 1-0-ra és 3-1-re diadalmaskodtunk. Szombat kora este mindkét csapat az életéért küzd majd, ami viszont nehezítheti a csapatok dolgát, az a random-faktor, ami Andó-Szabó formájában ölt majd testet a pályán. Említett „úriember” momentán az általunk legjobban utált játékvezető, hiszen ő fújta el a Kispest elleni bajnokavatót, illetve ha emlékszünk még, ő ítélt három tizenegyest ellenünk a Vidi elleni Ligakupa meccsen pár éve. Hogy ezúttal kinek a javára fog fújni, az kiszámíthatatlan, de mostanság annyi rossz bírói ítélet sújtott már minket, hogy örülnénk, ha ezúttal nem velünk tolna ki a spori. DVTK – DVSC tehát szombaton 18 órától Miskolcon, az M4 közvetít, aki pedig teheti, az kísérje el a csapatot, hiszen ingyenes a meccs.

(kép forrása: boon.hu)