LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Két gyengélkedő csapat csap össze

Két hetes szünet után folytatódik az OTP Bank Liga, ezúttal a hozzánk hasonlóan csalódást keltően szereplő MTK-hoz látogatunk. Ez lesz az első fellépésünk az új Hidegkuti-stadionban, egy győzelemmel megszilárdíthatjuk helyünket a tabella közepén, vereséggel viszont újra közel kerülhetünk a veszélyeztetett zónához.

629dvsc

A fővárosi kék-fehérek számára meglepően rosszul indult a szezon. Torghelle Sándor hiánya, és a többi csatár gyengélkedése miatt egészen az ötödik fordulóig kellett várniuk egyáltalán az első gólra is (éppen ellenünk érték el), az első győzelmüket pedig csak a hatodik fordulóban aratták. Azóta sem indultak meg túlságosan felfelé, a megszerzett kilenc találatuknál csak a Gyirmót rendelkezik kevesebbel, gólok nélkül pedig értelem szerűen a pontok sem jönnek úgy. Utolsó hét meccsükből csak a Diósgyőr és a Gyirmót (a két kieső helyen álló csapat…) ellen tudtak nyerni, miközben beleszaladtak egy öt gólos zakóba a Honvéd ellen, valamint egy mezőkövesdi vereségbe is.

Leonel Pontes fiai sem örülhetnek sokkal jobb formának, a mi utolsó két győzelmünk is a két utolsó ellen született, amik mellett több bosszantó döntetlen is becsúszott. Rengetegszer elhangzik, hogy a helyzetkihasználásunkon kéne javítani, amiben van is némi igazság. A megszerzett tizenkilenc gólunk mindenesetre nem túl dicséretes (pedig ez is mennyivel több, mint aktuális ellenfelünkké…).  Egymás elleni párharcunk meglehetősen felemás, idén egy döntetlent értünk el Pontes első bajnokiján, előtte pedig két év alatt három győzelemig és két vereségig jutottunk.

mtk-loki1617

Tőzsér Dániel letöltötte eltiltását, így rá újra számíthat Leonel Pontes, vele pedig újra a legerősebb csapattal állhatunk fel a találkozóra. Nagy kérdés a balhátvéd posztja, ahol legutóbb Völgyi kezdett, előtte viszont Bobko hetekig jól oldotta meg a feladatát, így bármelyikük eséllyel pályázhat a kezdőcsapatra. A többi poszt nagyjából adott, bár a támadó alakzatunk nem termeli túlságosan a gólokat, igazi alternatívája igazából senkinek nincs, az egyetlen aki bekerülhet, az Horváth Zsolt, akinek az MTK ellen volt már egy-két jó meccse, de ezúttal ő is inkább a padról segíthet majd nekünk. Más kérdés, hogy ezúttal talán némileg könnyebb dolga lehet Vitteknek és a többieknek, hála az MTK-t ért pech szériának.

Merthogy a budapestiek honlapja szerint, jelenleg a teljes felnőtt keretből mindössze két védő lehet ott szombaton a meccskeretben, Poór valamint Baki. Vukmir összeszedte ötödik sárgáját, így eltiltását tölti, Vadnai, Grgics, és Okuka pedig sérülésekből lábadoznak. Középre így várhatóan visszahúzódik majd Vass, aki idén párszor már játszott leghátul, a negyedik védő posztjára pedig vagy összedrótoznak valakit, vagy pedig kényszermegoldást kell alkalmazniuk. A védők mellett lesz még egy fontos hiányzója a kék-fehéreknek, ugyanis Vukmir mellett Torghelle is sárga lapos eltiltását tölti majd, a helyére valószínűleg Nikac kerülhet, aki közel sem azonos kaliber. Érdekes adat, hogy a már említett kilenc gólból ötöt jegyez Torghelle, ő az egyetlen, aki többször is az ellenfelek kapujába talált idén…

A találkozó szombaton 15:30-kor kezdődik, élőben követni az M4sport.hu weboldalon lehet majd online stream formájában. A találkozó játékvezetője Andó-Szabó Sándor lesz.

Hajrá Loki!

(borítókép: nso.hu)