LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Utolsó esély?

Minden bizonnyal az utolsó esély kategóriába fog tartozni a Loki szombati hazai bajnokija, hiszen ebben az évben utoljára játszanak majd a Nagyerdőn hazai közönség előtt. Az ellenfél ismeretében nem igazán áll nekünk az a bizonyos zászló, mivel a 2. helyen álló és bajnoki címre törő Videoton együttese érkezik látogatóba hozzánk. Ezek a randevúk pedig mostanság nem sok jót ígérnek számunkra.

vidi6_nagy

Leonel Pontes és csapata a DVSC nincs könnyű helyzetben, hiszen idén várakozáson alul szerepel, amit bizonyít a tabellán elfoglalt 8. helyezés. Ez pedig az utóbbi 10 év legsikeresebb magyar csapatától bizony vajmi kevés. Éppen ezért a hazaiak trénere is szeretné szépen búcsúztatni az őszt Nagyerdei Stadionban, már csak azért is, mert úgy hírlik, hogy a piros-fehérek vezérkara nem igazán van megelégedve a tréner munkájával és eléggé inog alatta a kispad, így egy esetleges vereséggel akár könnyen búcsút is inthetnek a luzitán szakembernek.

Még mielőtt azonban felelőtlenül pálcát törnénk Pontes mester kopasz feje felett nem árt megvizsgálni azokat a körülményeket, melyek közepette elszegődött a Lokomotívhoz. Első, és legfontosabb szempont, hogy a bajnokság közben érkezett és átvett egy mentálisan és fizikálisan teljesen a padlón lévő együttest, így ez már önmagában nagy kihívás elé állította a Loki masinisztáját. Ehhez hozzájött még az átigazolási szezon utolsó napjaiban bekövetkezett exodus, amelynek keretében több, addig meghatározó játékosunk hagyta el a cívisvárost, Varga József a Videotonhoz, Korhut Mihály Izraelbe, a Hapoel Beer Shevához igazolt. Az ő pótlásukra azonban nem érkezett olyan labdarúgó, aki optimális állapotban lett volna, hiszen legtöbbjük meccshiánytól szenvedett, vagy éppen túlsúllyal küszködött, így már láthatjuk, hogy milyen nehéz dolga van a portugál szakmai stábnak, akiktől természetesen az eredményességet ugyanúgy elvárja a vezetőség. Így bár lerágott csont, de én továbbra is azt mondom mindenkinek, hogy aki esetlegesen kritizálná az edzőt, gondoljon csak bele ezekbe a dolgokba és remélhetőleg megvilágosodik. Azt, amit megígért a székfoglalójában, azt már félig teljesítette, hiszen mi dominálunk az összecsapásokon, csak éppen a gólszerzéssel állunk hadilábon.

lokividi

Vissza a mérkőzéshez: a két gárda közül egyértelmű, hogy a Videoton van jobb formában, még úgy is, hogy szerdán kiesett a harmadosztályú Budafok ellen a Magyar Kupából, és a Mezőkövesd is megverte őket nem is olyan régen Matyóföldön. Ezekből az eredményekből azért lehet látni, hogy nem egy verhetetlen csapatról van szó, amit azonban csak akkor lehet érvényre juttatni, hogy ha védekezésben és támadásban is a maximumot vagy annál is többet nyújtjuk. Apropó támadások: legutóbb a Haladás elleni 1-0-s vereségünk alkalmával is „csak” a befejezéseken csúszott el a hőn áhított három pont megszerzése, hiszen kis túlzással a szünet után beállt Dr. Horváth egyedül megnyerhette volna a meccset csapatának, ha jobban céloz fejjel és lábbal egyaránt. A kezdőcsapat összeállításánál viszont ismételten főhet a feje a derék portugálnak, hiszen szegény embert az ág is húzza alapon nem számíthat Szilvási, Mészáros, Bereczki, Chuka és Bobko szolgálataira sem. Utóbbi éppen a héten szenvedett Achilles-ín szakadást és várhatóan csak jövőre láthatjuk játszani, így a szombati és jövő heti Újpest elleni évzáró meccset is kénytelen lesz kihagyni.

A cikk elején megemlítettem, hogy mennyire nem megy mostanság a Videoton ellen, ezt a legjobban mutatja a székesfehérvári 5-1-es zakónk, amihez még hozzájön az is, hogy az előző bajnoki kiírásban sem tudtunk ellenük nyerni egyszer sem. Több mint két éve (2014.10.19) nem tudtunk győzni a fehérváriak ellen, így ez több, mint frusztráló lehet számunkra. Miként az is, hogy két egykori meghatározó játékosunk, Bódi Ádám és Varga József is Vidihez igazolt, aminek következtében egyértelműen gyengültünk. Ezek ismeretében tényleg már-már csodaszámba menne a győzelem, de azért remélem, hogy a játékosaink felszabadultan játszva az esélytelenek nyugalmával megtudják majd lepni Henning Berg csapatát. Ez lesz az utolsó esély hazai pályán a bizonyításra!

A játékvezető Erdős József lesz, és ezúttal az M4 Sport is élőben fogja közvetíteni a találkozót. Ettől függetlenül bíztatok mindenkit, ha megteheti, akkor látogasson ki a Nagyerdőre.

HAJRÁ LOKI!