LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tűzközelben #4 – Nagy Kevin

Legújabb interjúsorozatunkban azokat a fiatalokat szólaltattuk meg, akik most kerültek fel a DVSC felnőtt csapatába, vagy kölcsönjáték után tértek vissza a felnőtt kerethez. A Loki kerete jelenleg meglehetősen szűkös, Leonel Pontes pedig többször is hangoztatta, hogy az arra érdemes fiatalokat gond nélkül beteszi a csapatba. Így tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy ezek a srácok most tényleg tűzközelben vannak, kérdés, hogy élnek-e a lehetőséggel. A negyedik részben Nagy Kevint kérdeztük, aki szintén most került a DVSC első keretéhez.

nagy1

Először is kérlek mesélj nekünk eddigi pályafutásodról, hol játszottál korábban, hogyan jutottál el a DVSC felnőtt csapatáig!

Nyírábrányban kezdtem el futballozni, még óvodás koromban. Tízéves voltam, amikor bekerültem Debrecenbe, a Debreceni Sportcentrum csapatába, innen kerültem később a DVSC utánpótlas csapatába. Itt kisebb-nagyobb sérülések hátráltattak, és a kevés játéklehetőség miatt váltottam csapatot, az Olasz focisulihoz kerültem. Aztán volt még 1-2 klub a karrierem során, mígnem három éve az Ebes csapatától kerültem vissza a DVSC-hez.

Keveset tudnak rólad a szurkolók, így kérlek jellemezd magad. Milyen poszton szeretsz játszani, miket tartasz erősségeidnek, és miben kellene fejlődnöd?

Inkább támadó szellemű játákosnak tartom magam, szélen, illetve elöl szeretek játszani, de igazából bármilyen poszton játszok, ha kell. Erősségeim közé tartozik, hogy viszonylag gyors vagyok, és az 1-az-1 elleni szituációkat jól oldom meg, de még rengeteget kell fejlődjek ezekben is, fejjátékban, taktikusságban, technikailag, tehát mindenben.

Nagy_KEvinMilyen a kapcsolatod Leonel Pontessel, beszéltetek már? A portugál tréner többször is hangozatta, hogy szeretne helyi kötődésű fiatalokat beépíteni.

Leonel Pontes nagyon jó szakember, de nem csak ő, hanem a stáb többi tagja is. Volt szerencsém már beszélni vele, és nagyon jól beszél a fiatalokkal, de a többi játékossal is meglátásom szerint. Nagyon örülök neki, hogy a fiatalokat előtérbe helyezi, és be akarja építeni a csapatba őket, köztük engem is. Remélem, hogy minél hamarabb be tudok majd mutatkozni az NB I-ben.

Van példaképed a világ futballjából? Ha igen, ki?

Példaképet nem tudnék mondani, de ha valakit ki kellene emelnem, akkor az Lionel Messi lenne. Bámulatos amit a labdával tud, ezt nem lehet tanítani, de mondhatnám még Neymart is akár.

Van valami hobbid, amivel a futballon kívüli szabadidődet töltöd ki?

A focin kívül szeretek teniszezni, biciklizni, röplabdázni, lábteniszezni, pingpongozni. Igazából minden sportot kedvelek.

Mik a rövid, illetve a hosszú távú céljaid?

Rövid távú célom, hogy minél hamarabb bemutatkozzak az első osztályban, és később meghatározó játékosa legyek a DVSC-nek.

Látva a csapat jelenlegi tabellán elfoglalt helyezését, el tudod képzelni, hogy kiesési gondjai lesznek a Lokinak tavasszal?

Elnézve a csapat játákát, sokat fejlődött labdatartásban, ők voltak, akik a mérkőzések nagy részében dominálni tudtak, csak az eredményességben volt hiányosság. Ha ezen sikerül javítani, akkor sokkal több pontot fog gyűjteni a Debrecen, és biztos vagyok benne, hogy a táblázat első felében fogunk végezni.


A hivatalos honlap is készített Nagy Kevinnel

Interjúsorozatunk ezzel még nem ért véget, ugyanis Varga Kevint és Barna Szabolcsot is szerettük volna megszólaltatni, a két játékos azonban bizonytalan sorsukra való tekintettel nem szerettek volna egyelőre nyilatkozni, de ígéretet kaptunk tőlük, hogy amint véglegessé válik, hogy hol folytatják tavasszal, készséggel állnak rendelkezésünkre.