LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

InStat: DVSC – DVTK

A szombati DVSC – DVTK mérkőzésről még adósok voltunk egy valamivel, ez pedig nem más, mint a statisztikák. Lássuk, hogy mit mutatnak az InStat adatai a rendkívül fontos győzelmünkről.

lokidioin1

Kétszer annyit lőttünk kapura, a kaput eltalált lövéseink száma pedig négyszer annyi, mint a vendégeké. A lövéseink fele ráadásul a tizenhatoson kívülről érkezett, így ez vélhetően egy külön taktikai elem volt a részünkről, legalábbis hiszünk benne, hogy tudatosan próbálkoztunk távoli lövésekkel, pláne Osváth gólja után, amiből kiderült, hogy Rados nem fogott ki jó napot. Egyébként nagyjából minden statisztikai mutatóban felülmúltuk a Diósgyőrt, egyedül a nyertes párharcokban maradtunk alul.

lokidioin2

Azt én már a meccs után sejtettem, hogy Suk 300 fölötti pontszámot fog kapni, így ez nem is lepett meg (magyar szinten ez kimagaslónak mondható), az viszont már igen, hogy még rajta kívül ketten is átlépték a 300 pontot a csapatunkból, méghozzá az első két gól szerzője, Ferenczi és Osváth, de Brkovics is közel volt ehhez, dicséretes teljesítmény a részükről. Egyébként szintén meglepő, de a vendégeknél is akadnak igen magas pontszámok. Ami ezekből az adatokból is jól látszik: a Jovanovics – Filip, Szekulics hármas nem tudott ezúttal sem kimagaslót nyújtani.