LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Áprilisi tréfa készülőben?

Elismerem, hogy némileg viccesre sikerült a címválasztásom, de jelen pillanatban szeretett csapatunk helyzetéből kiindulva egy esetleges győzelem bolondok napján felérne egy áprilisi tréfával, hiszen eddig az Újpesten és a Mezőkövesden kívül csak a Diósgyőrt és a Gyirmótot sikerült oda vissza felülmúlnunk, ami bizony édeskevés. Már pedig ha el szeretnék érni a cívisek a Leonel Pontes által kitűzött 26 pont megszerzését bizony nem ártana elkezdeni a pontok gyűjtögetését, lehetőleg hármasával. Egy biztos, fáradtságra nem igen panaszkodhatnak majd a mieink, hiszen három hetes bajnoki szünetet követően folytatódik az OTP Bank Liga 24. fordulója.

vlo24

Ha megnézzük a tabellát, akkor sajnos nem kérdéses, hogy ki a szombati mérkőzés legfőbb esélyese, hiszen a Vasas jelen pillanatban a 3. helyen, azaz bronzérmes pozícióban van, míg a DVSC csak a 10. helyen szerénykedik és mindössze 3 pont választja el a kieső Diósgyőrtől. Annyira azonban nem eszik forrón azt a bizonyos kását, hiszen az angyalföldiek eddigi tavaszi teljesítménye köszönőviszonyban sincs az őszi bravúros szereplésükkel, így mikor, ha nem most lehetne megtréfálni a piros-kékeket? Ezt a megállapítást erősítendő, ha átböngésszük idei eredménysorukat: a Gyirmót ellen egy pontot szereztek, míg a MTK és a Haladás ellen be kellett érnie a szimpatikus vesztes szerepével Michael Oenning társulatának, emellett pedig csak a Mezőkövesdet verték meg, idegenben. Igaz, a túl oldalon a Lokisták sem lehetnek olyan nagyon büszkék eddigi eredményeikre, hiszen a Diósgyőr legyőzésén kívül csak a Ferencvárostól loptak el egy pontot a tavaszi nyitányon. Legutóbb pedig a Paks, valamint korábban a Kispest ellen pont nélkül és lógó orral vonultak le a pályáról a piros-fehérek.

A két fél egyébként egyaránt sikeres főpróbát tartott a mérkőzés előtt, hiszen a Vasas az Újpest otthonában aratott 2-1-es győzelmet a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén, de még előtte, március 24-én a Cigánd ellen is játszottak edzőmeccset, és bár sokáig vezetett a vendégcsapat, végül 2-1-re megnyerték a mérkőzést másodosztályú ellenfelük ellen. A Loki ezzel szemben egy határon túli csapat, a szlovák első osztályban vitézkedő Nagymihály ellen aratott 3-1-es győzelmet Suk duplájának, valamint Jovanovic góljának köszönhetően Pallagon ugyanazon a napon. Rájuk minden bizonnyal számíthat Leonel Pontes vezetőedző, de Dusan Brkovic 5 sárga lapja miatt pihenésre kényszerül, valamint Völgyi Dániel és Szilvási Péter sem lesz bevethető sérülése miatt. Ennek ellenére azt mondom, ha a védekezésben meg tudjuk oldani Brkovic pótlását és Suk végre a bajnokságban is elkezdi a gólgyártást, akkor komoly esélyünk mutatkozhat a pont vagy pontok megszerzésére szombaton a Szusza Ferenc Stadionban.

vasasloki

Ősszel egyébként a Debrecenben lejátszott mérkőzésen is partiban voltunk velük, de végül a pocsék helyzetkihasználásunknak köszönhetően 2-1-es vereséget szenvedtünk, így ez alkalommal is az lehet a kulcs, hogy miként tudjuk kihasználni az előttünk adódó helyzeteket. Jó lenne már végre egy olyan meccset látni, amikor ebben is jeleskedünk, hiszen ebben a szezonban egyértelműen ez a csapatunk Achilles-sarka és már tele van a padlás az egygólos vereségekkel. Reméljük, hogy ez alkalommal megtréfálnak minket és az ellenfelünket is a fiúk!

A mérkőzés szombaton 18 órától fog kezdődni és a bíróküldés értelmében Pintér Csaba lesz a játékvezető a Szusza Ferenc Stadionban. Televíziós közvetítés sajnos nem lesz az összecsapásról, internetes streamen viszont lehet majd követni a találkozót.

HAJRÁ LOKI!