LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ide nekünk az oroszlánt is?

Miután a múlt héten teljesen váratlanul, varázsütésre megváltozott a kiesés ellen küzdő Loki játékosainak helyzetkihasználása és koncentrációja az ellenlábas kapuja előtt, hazai környezetben 4-2-es arányú bravúrgyőzelmet arattak egy meglehetősen indiszponált Haladás ellen. Ez a bravúros cselekedet egyrészt felvet jó néhány kérdést, amit már igyekeztek megválaszolni blogger társaim a Heti Hármas legutóbbi adásában, de ugyanakkor szembeötlő volt egyes játékosaink hozzáállása, ami az elmúlt mérkőzésekhez képest 180 fokot fordult a múlt szombaton. Ilyen volt például Holman Dávid, aki jelenleg csapatunk házi gólkirálya és ezt megelőzően képtelen volt betalálni a kapuba, de most két góllal és egy gólpasszal csapatunk legjobbja volt.

198646_videoton_dvsc

Erre a klasszis teljesítményre pedig minden bizonnyal szükségünk lesz a Videoton ellen is szombaton, hiszen egy igencsak kellemetlen túra várhat a mieinkre. Azonban a szombathelyiek elleni váratlan győzelmünk után azért már kicsit bizakodóbb vagyok a pontszerzésünkben, hiszen a két korábbi lokista közönség kedvenccel, Varga Józseffel és Bódi Ádámmal a soraiban bajnoki címre törő fehérváriak mostanság nem igazán tündökölnek a bajnokságban, így ha meg felelő lesz a hozzáállásunk, akkor a legutóbbi felcsúti 5-1-es szégyenteljes vereség nem ismétlődhet meg. Leonel Pontes az eddig maródi játékosokon kívül valószínűleg mindenkire számíthat a Pancho Arénában.

Talán nem mondok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy ez a mérkőzés mindkét fél számára fontos lehet, hiszen a hazaiaknak a bajnoki cím szempontjából fontos lenne a győzelem megszerzése, míg a 9. helyezett és a kieséstől hárompontnyira lévő hajdúságiaknak minden megszerzett pont fontos lehet a kiesésért vívott küzdelemben. Gyakorlatilag nyomás alatt játszanak a bajnokság végéig Holmanék, hiszen az edzőváltáson átesett Diósgyőr mostanában szállítja a jobbnál jobb eredményeket, és csak idő kérdése, hogy mikor kerülnek el az utolsó előtti helyről a miskolciak. Így aztán döntő lehet az, hogy miként fog működni a körbeverés intézménye a tabella alsóbb szegmensébe tartozó klubok (DVSC, Mezőkövesd, MTK, Diósgyőr) esetében. Ha megnézzük az említett csapatok sorsolását, talán a diósgyőriek vannak a legjobb helyzetben, hiszen játszanak még a tökutolsó Gyirmóttal és a Mezőkövesddel is, míg a Lokira sokkal keményebb meccsek várnak egy Ferencváros vagy egy Honvéd elleni találkozó alkalmával.

vidilokivarhato

Visszatérve a Videoton elleni meccsre véleményem szerint már az egy pont megszerzése is óriási bravúr lenne, de nem lehetetlen küldetés, hiszen legutolsó öt meccsén a piros-kékek mindössze egy győzelmet és három döntetlent értek el. Egyetlen sikerüket egy soványka 1-0-s győzelemmel érték el a Gyirmót ellen, míg az MTK és a Mezőkövesd ellen csak remiztek. Reméljük, hogy megteszik nekünk is ezt a szívességet, ráadásul velük szemben komoly elszámolni valónk van, ugyanis ebben a szezonban mindkét alkalommal a vesztes fél szerepét szánták nekünk a dunántúliak, így gyakorlatilag az előjelek ismeretében az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára hétvégén, de nem esélytelenül. Száz szónak is egy a vége: Ide nekünk az oroszlánt is!

A találkozó szombaton 20.30-kor kezdődik majd Felcsúton és a játékvezető Bognár Tamás lesz, akinek munkáját Kóbor Péter és Szalai Balázs fogja segíteni. A találkozót az M4 Sport élőben fogja közvetíteni.

HAJRÁ LOKI!