LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Indul a bajnokság véghajrája

debre20160910003-e1473529821326-1024x575Végéhez közeledik az OTP Bank Liga idei kiírása, a Loki pedig négy fordulóval a zárás előtt kieső helyen várja a folytatást. A héten már számba vettünk egy lehetséges forgatókönyvet, amivel bent maradnánk az első osztályban, ehhez márpedig a szombati mérkőzésen mindenképpen három pontot várunk a srácoktól.

Viszonylag jó formában várhatjuk a véghajrát, bár múlt héten papírformát igazoló vereséget szenvedtünk a Viditől, az utolsó hat meccsünkből ezen kívül csak a Mezőkövesdtől kaptunk ki (más kérdés, hogy a dolgok alakulása miatt az a vereség egyre fájóbbnak tűnik). Ráadásul a fehérváriak ellen is meg volt a sanszunk a pontszerzésre, még ha a védelmünk borzasztó napot fogott is ki. Tavasszal végre elkezdtek jönni a gólok is, bár némi meglepetésre nem a legnagyobbnak gondolt igazolásoknak (Szuk, Feltscher) köszönhetően, hanem főleg Könyves Norbertnek hála, aki az utóbbi fordulókban három találatot jegyez, emellett olvasóinktól is megkapta az április legjobbja címet. Mellette Handzic még az, aki megtalálta a góllövő cipőt, ő a Vidi és a Haladás ellen is betalált, kár lenne megszakítani ezt a sorozatot az Újpest ellen. A héten a DVTK-n kívül (ők Gyirmótra látogatnak) minden kiesőjelölt csapat nehéz mérkőzés elé néz (MTK-FTC, Mezőkövesd-Honvéd), így ha sikerülne itthon tartani a három pontot, könnyedén elmozdulhatnánk újra a vonal alól.

Az Újpest ezzel szemben lefelé ívelő pályát fut be, mostanra mindösszesen öt ponttal előznek meg minket is. Bár az utóbbi hetekbe belefért egy Vasas elleni bravúrgyőzelem, de emellett kikaptak az MTK-tól és a Diósgyőrtől is, de még a Gyirmót is pontot tudott rabolni tőlük. Mivel utánunk már csupa élcsapatokkal fognak találkozni, a dolgok szerencsétlen alakulása esetén akár még ők is gondba kerülhetnek a kiesést illetően, de erre azért nem látok már sok esélyt, vélhetően a szombati meccstől függetlenül biztosították már helyüket a legmagasabb osztályban.

loki-újpest17

Valószínűleg Leonel Pontes eszközöl majd némi változtatást a kezdőcsapaton, főleg a védelemben számíthatunk erre. Az öngólt vétő, és végig bizonytalanul játszó Mészáros helyére jó eséllyel visszatérhet majd Szatmári Csaba, de akár Osváth cserepadra ültetésében is lenne ráció, bár az ő esetében továbbra is fontos tényező, hogy kölcsönszerződése értelmében kvázi kötelező játszatnunk, úgyhogy akár bent is ragadhat a kezdőben. A középpályán és a támadósorban kevesebb mozgás várható, főleg azért, mert nincs igazán senki, aki lenne olyan jó formában, hogy kiszoríthatna bárkit a csapatból. Az egyetlen ellenpélda Mengolo, aki felépülése után előbb az NB3-ban, majd pedig az első csapatban is mutatott valamit a képességeiből, ennek ellenére vélhetően ő inkább a cserepadról szállhat majd be ismét. Nagy kérdés, mi lesz az ígéretesen kezdő, majd mostanra teljesen leépülő Feltscherrel, akit az előző mérkőzésen 18 perc játék után lekapott a pályáról a portugál mester, személy szerint kíváncsian várom, kap-e még lehetőséget a venezuelai középpályás.

Az Újpestben ezúttal nem lesznek eltiltottak, így pedig Balázs Benjámin is visszakerülhet a támadó sorba, aki az MTK elleni mérkőzést ki kellett, hogy hagyja. A legnagyobb veszedelem mégsem ő, hanem Enisz Bardhi, aki az utóbbi három találkozóján egyaránt eredményes volt, ezzel pedig 11 gólnál jár, így Eppel és Scsepovics mögött harmadik a góllövőlistán.

A találkozó 18:00-kor kezdődik, az ultrák pedig nagyon készülnek a találkozóra, úgyhogy mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy látogasson ki a Nagyerdei-stadionba! Aki nem tudja ezt megtenni, az m4sport.hu-n követheti majd a találkozót, melyet Iványi Zoltán fog vezetni.

Hajrá Loki!

(borítókép: 24.hu)