LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nagy bravúr szükségeltetik

037Már csak három forduló van hátra az OTP Bank Liga idei kiírásából, most szombaton a tavalyi bajnok Fradihoz látogatunk a Groupama Arénába. A mérkőzés esélyesei finoman szólva nem mi vagyunk, már egy döntetlen is hatalmas bravúr lenne. Ráadásul míg mi a kiesés elől menekülünk, a zöld-fehér gárda a dobogóért hajt, így minden bizonnyal véresen komolyan veszik majd a találkozót.

Hogy csak a harmadik helyért harcolhat a Fradi, azt nagyban köszönheti a huszonnegyedik fordulótól kezdődő négy meccses nyeretlen szériájának, ahol kikaptak a közvetlen riválisok közül a Honvédtól és a Vasastól is. Ellenben mióta lekerült róluk a címvédés terhe, folyamatosan nyerik a mérkőzéseiket, sorrendben a Gyirmótot, a Mezőkövesdet és az MTK-t is megverték. Az ellenfelek listájából azért jól látszik, hogy nem a legerősebb együttesek ellen tudtak győzedelmeskedni, ez jelenthet némi okot a bizakodásra.

A Loki sincs rossz formában, az utolsó négy találkozóból mindössze a Vidi elleni párharcot buktuk el, de ott nem is volt reális cél a pontszerzés. Legutóbb az Újpest ellen sorsdöntő mérkőzésen gyűjtöttük be a három pontot egy szerencsés góllal, amivel továbbra is élnek (sőt talán javulnak) az esélyeink a bennmaradásra. Hátra dőlnünk persze így sem szabad, a Fradi vagy a Honvéd ellen jó lenne egy bravúr, hogy az utolsó DVTK elleni mérkőzésre már nyugodtabban érkezhessünk. A szezonban kétszer már találkoztak a felek, ősszel a Ferencváros otthonában ők nyertek 3-1-re, tavasszal a Nagyerdei Stadionban pedig gól nélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés. Hasonló eredménnyel alighanem most is kiegyeznénk…

fradi-loki17

Szerencsére a sérülések elkerülik Leonel Pontes tanítványait, így portugál mesterünknek az alapcsapatból mindössze Ioan Filipet kell nélkülöznie, aki az Újpest ellen emlékezetes piros lapot kapott. Helyére minden bizonnyal a tavasszal egész elfogadhatóan szereplő Szekulics érkezhet a kezdőbe. A másik tíz játékoson aligha fogunk változtatni, így a Danilovics-Osváth, Brkovics, Szatmári, Ferenczi-Szekulics, Tőzsér, Jovanovics, Holman, Könyves-Handzsics tizeneggyel állhatunk fel. Nagy hangsúly lesz a védőinken, akiknek az ismét jó formába lendülő Bödét kéne semlegesíteniük, míg elől a Könyves, Handzsics, Holman triótól várhatjuk a gólokat.

A Fradinál kicsit rosszabb a helyzet, egyrészt Dibusz Dénes már hetek óta nem áll Thomas Doll rendelkezésére, őt Holczer helyettesítheti ezúttal is. Másrészt az MTK ellen Sternberg megkapta ötödik sárgáját, az automatikus eltiltás miatt valószínűleg a válogatott kerettag Botka Endre játszhat a védelem bal szélén.

A találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik, az M4 Sport pedig élőben közvetít. A mérkőzés játékvezetője Pintér Csaba lesz. A kiesés elleni harc szempontjából érdekes mérkőzéseken az Újpestre és az MTK-ra a két bajnokaspiráns (Vidi illetve Honvéd) vár, míg a DVTK éppen Debrecenben fogadja a Mezőkövesdet, utóbbi nagyon fontos találkozó lehet a bajnokság szempontjából.

Hajrá Loki!

Borítókép: dvsc.hu