LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Legyünk most mi az ünneprontók

Utolsó hazai bajnoki meccsünkre készülünk az OTP Bank Liga 32. fordulójában, ráadásul a listavezető Budapest Honvéd látogat a Nagyerdőbe. A Kispesttel kapcsolatban az utóbbi években több kellemetlen emlékünk is akad, különösen fájó azonban a 2014 tavaszán lejátszott debreceni bajnokavatóra visszagondolni. Most fordított a helyzet, mi köphetünk bele az ő levesükbe, jó lenne visszavágni!

Revenge

Ki ne emlékezne a három évvel ezelőtti Loki – Kispest bajnokira? Mi éppen az új stadion második meccsén készültünk ünnepelni a klub történetének hetedik bajnoki címét, míg a vendégek történelmi mélységekben érkeztek Debrecenbe, éppen klubrekordnak számító nyolcmeccses vereségi szériában voltak, miközben a keret felét tehetségtelen légiósok, a másik felét rutintalan fiatalok alkották, és a tulajdonos, valamint a szurkolótábor között is állt a bál. Igazi fieszta hangulatra készültünk, ehhez képest a Honvéd és Andó-Szabó csúnyán belerondítottak az ünnepi hangulatba. A 2-0-s vereség ellenére is bajnokok lettünk, de nem jó szájízzel ünnepeltünk a meccs után. Szóval alig három év telt el azóta, és mekkorát fordult a világ: most mi vagyunk ha nem is történelmi, de évtizedes mélyponton, és harcolunk a bennmaradásért, a Kispest pedig 24 év után készül bajnoki címet nyerni. És bár papíron nem pöckölhetjük ki a kezükből a bajnoki trófeát, de a dolgukat mindenképp megnehezíthetnénk az utolsó fordulóra, hiszen jelen állás szerint, ha a két csapat azonos pontszámmal vág majd neki az utolsó fordulóban esedékes „bajnoki döntőnek”, akkor a Honvédnak elég lesz a döntetlen is a több győzelme miatt. Azonban ha Debrecenben botlanak, a Vidi pedig nem hibázik, akkor mindenképp nyerniük kell majd.

Na de rátérve a szombati meccsre: egész jó formában készülünk az utolsó hazai bajnokinkra, az utóbbi hetekben nem sok kritika érhette a teljesítményünket. A Vidi  elleni vállalható vereséget leszámítva értékes pontot csentünk a Fradi otthonából jó játékkal, illetve rendkívül fontos 3-3 pontot gyűjtöttünk be a Haladás és az Újpest ellen. Persze az aktuális formát tekintve a Honvéd sem panaszkodhat, legutóbbi 5 meccsükből csupán a Vasas ellenit bukták el, a másik négyet behúzták. De azt is tegyük hozzá, hogy a Mezőkövesd 5-1-es kiütését leszámítva megszenvedtek a győzelmekért, a Gyirmótot például a 95. percben, míg a hétvégén az MTK ellen a 83. minutumban szerezték a győztes találatot. Erre szokás mondani, hogy jó csapatnak szerencséje van (egyébként nem is feltétlen szerencse kérdése, hogy a meccs kései szakaszában gyötrik be a győztes találatot), de benne lóg ilyenkor a levegőben, hogy egyszer elpártol ez a bizonyos szerencse. Az elmúlt hetekben többször is rezgett a léc, reméljük most le is esik a helyéről.

hlkezdok

A várható kezdőkre rátérve, nálunk visszatérhet Filip, így pedig ismét Jovanovic maradhat ki a kezdőből, mint az Újpest ellen. Más változtatásra én nem látok esélyt, ebben az összeállításban viszonylag jól ment az utóbbi időben, és még ha Könyves sokszor kihagyja a kihagyhatatlant, vagy Holmannak néha nincs kedve focizni, akkor is pillanatnyilag ez a legerősebb összeállításunk. A vendégeknél olasz edző ül a kispadon, így igazi olaszos, háromvédős felállást játszanak. Nagyon nehéz ez ellen játszani, hiszen védekezésben ez gyakorlatilag öt védő három szűrővel, ellenben kontratámadásnál 4-5 játékos is megiramdohat a kapunk felé. Kaptunk már ebből egy kis ízelítőt a Honvéd elleni meccseinken idén, úgy hogy nem árt majd odafigyelni erre.

Egy biztos: bármilyen eredmény születik szombat este, a Honvéd nem bukhatja el a bajnoki címet matematikailag Debrecenben, hiszen az utolsó fordulóban Honvéd – Videoton rangadót rendeznek, a Kispestnek pedig több győzelme van, mint riválisának, így ha ki is kapnának Debrecenben, miközben a Videoton nyer, akkor a fehérváriak legyőzésével visszavehetnék az első helyet. Az ellenkező forgatókönyv pedig éppen ebből adódóan viszont megtörténhet, azaz Honvéd-győzelem és Vidi-vereség a kispestiek bajnoki címét jelentené már ebben a fordulóban. Mivel azonban a Vidi későbbi idősávban játszik, így ez a mi meccsünk lefújásának pillanatában még nem dőlhet el, de ettől függetlenül folytatódhat az a tendencia, ami az elmúlt három évben ment, nevezetesen az aktuális bajnokcsapat a Nagyerdei Stadionban biztosítja be a bajnoki címét (2014: DVSC, 2015: Videoton, 2016: FTC). De reméljük, hogy nem fog.

A televízió adja a mérkőzést, és mi is jelentkezünk majd élő rádiós közvetítéssel, de nem javaslom senkinek ezt a két opciót. Igen is, aki teheti, az a helyszínen tekintse meg az összecsapást, hiszen ez a szezon utolsó hazai mérkőzése. Úgyhogy hajrá!