LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

DVSC játékosok párharca #13-18. Párharc

Most sem múlhat el nyári felkészülési időszak JÁTÉK nélkül! A tavalyi EB tippjátékunkat követően most ismét itt vagyunk, hogy a szünetből hátralévő 3 hetet izgalmakkal töltsük meg! Itt a DVSC játékosok párharca! Ez a harmadik nap, amikor szavazhatsz. A mai 12 játékos közül mely 6 jusson tovább a 32 közé? Döntsd el te!
DVSCjatekosok3nap

A játék szabályait és az ágrajzot megtalálod itt:
Kezdetét veszi a DVSC játékosok párharca!

 

#13. Párharc: Liviu Goian vs Melis Béla

DVSCjatekosokParharc13

A Désen született kőkemény román bekk a DVSC első légiósainak egyike volt a ’90-es években. 1993-ban került Debrecenbe, és egészen hét szezonon keresztül szolgálta a Lokit. Ez alatt közönségkedvenccé vált, kulcsembere volt az „aranyegenráció” fémjelezte DVSC-nek. Liviu Goian a legnagyobb sikerét 1999-ben érte el a csapattal, amikor a váci kupadöntőben a Tatabánya legyőzésével történelme első kupasikerét ünnepelhette a piros-fehér alakulat. Sokan a mai napig úgy emlegetik őt, mint a DVSC történetének egyik legjobb légiósát.

A békéscsabai születésű Melis Béla Szolnokon kezdte profi pályafutását, majd a Honvéd, a Békéscsaba és a Rába ETO érintésével került Debrecenbe 1987-ben. A DMVSC színeiben 29 mérkőzésen 19 gólt szerzett, amivel a szezon végén elhódította a gólkirályi címet. 1988 október végén a bundabotrány kapcsán az MLSZ felfüggesztette játékjogát, amit 1989 januárjában kapott vissza, miután a rendőrségi nyomozás nem igazolta bűnösségét. Felfüggesztése miatt nem vehetett részt a France Football Aranycipő díjátadó gáláján sem. 1989 februárjától a DMVSC kölcsönadta a Vasasnak. A szezon végén itt fejezte be NB I-es pályafutását. Bár csak egy évet játszott a Lokiban, mégis beírta magát a történelemkönyvekbe: csupán háromszor volt az NB I gólkirálya DVSC játékos, ezt pedig Adamo Coulibaly mellett csak Melis Béla mondhatja el magáról.

0:25-től két gólját is megcsodálhatjuk

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#14. Párharc: Böőr Zoltán vs Nikolov Balázs

DVSCjatekosokParharc14

Az ízig-vérig debreceni Böőr Zoli 1996-ban került a DVSC felnőttcsapatához, és hamar alapemberré vált. Böőrt a magyar bajnokság egyik legagilisabb, legtechnikásabb játékosának tartották. Debrecenben jobbszélsőként 240 mérkőzésen 24 találatot jegyzett 1996 és 2005 között. Pályafutása során több sérülést is elszenvedett, de így is részese volt a 2005-ös bajnokság megnyerésének. A válogatottban Gellei Imre szövetségi kapitány alatt mutatkozhatott be, majd később Lothar Matthäus is számított rá. 21 mérkőzésen egy gólt szerzett, azt egy San Marino elleni Eb-selejtezőn lőtte 2003. június 11-én. Miután kivette részét a Hajduk Split elleni BL-sikerből, a török Manisaspor csapatához szerződött. Itt egyetlen félévet töltött, és rendre jól teljesített, amikor lehetőséghez jutott. A török liga szabályai szerint azonban csak 5 külföldi származású játékos lehet egyszerre a pályán, így kénytelen volt visszaköltözni Debrecenbe, ahol továbbra is sérülésekkel bajlódott. Végül 2007-ben hagyta el a Cívisvárost, és Győrbe igazolt. A DVSC történetének egyik legfiatalabb csapatkapitánya volt.

Egy bombagólja 2:28-tól

A bonyhádi születésű szélső védő, Nikolov Balázs a Dunaferrben mutatkozott be az NB I-ben, ahol tagja volt a 2000-ben bajnokságot nyerő együttesnek. 2003-ban igazolt Debrecenbe, ahol további két bajnoki címet ünnepelhetett. 2006-ban Norvégiába, a HamKam-ba igazolt, majd 2007-ben visszatért Magyarországra, előbb a Győr, később a Paks futballistája volt. A 2011-2012-es szezonban visszatért Debrecenbe, ahol újabb bajnoki címével már négy aranyérem birtokosa volt. A balul sikerült BATE elleni BL selejtező után távozott a csapattól.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#15. Párharc: Dusan Brkovic vs Luis Ramos

DVSCjatekosokParharc15

A szerb védő 2013-ban igazolt Debrecenbe, előtte Izraelben légióskodott. Dusan Brkovic hamar alapemberévé vált a csapatnak, és a 2013-2014-es bajnoki címet bezsebelő gárdának már a húzóemberének számított. A következő időszakban is rendszeres játéklehetőséget kapott, gyakorlatilag kirobbanthatatlanná vált a Loki védelméből. Ha a sikerek el is kerülték a csapatot, az ő teljesítményére sosem lehetett panasz. Az idei szezon végén megkapta a szezon legjobb DVSC játékosának járó Zilahi-díjat, valamint a LokiBlog év végi szavazásán is az első helyen végzett, így nálunk is ő lett a szezon játékosa. Szerződése a hónap végén jár le, és egyelőre nem tudni, hogy marad-e a csapatnál. Távozásával hatalmas űr maradna a védelmünkben.

A hondurasi középpályás, Luis Ramos Zsolnán és Nyitrán kezdte el európai karrierjét, mígnem 2007-ben Nyíregyházára szerződött. Játékára a DVSC-nél is felfigyeltek, így 2009-ben igazolt az akkor a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő csapathoz. Négy évig erősített minket, ez idő alatt két gólt (és számos sárga lapot) szerzett. Debrecen után megfordult Franciaországban, Csehországban, Azerbajdzsánban, valamint Irakban is. Idén télen visszatért hazájába, nevelőegyesületéhez, a Marathónhoz. Soha véget nem érő küzdőszellemét sokan megirigyelhetnék tőle.

Győztes gólja a Videoton ellen 1:40-től

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#16. Párharc: Madar Csaba vs Tisza Tibor

DVSCjatekosokParharc16

A Csipa becenévre hallgató aprótermetű középpályás Dombi Tiborral nőtt fel Sárrétudvariban. Madar Csaba 1993-ban került a DVSC felnőttcsapatához, ahol négy év alatt 115 mérkőzésen 15 találatot szerzett. 1997-ben elvitte őt az MTK, ahol szintén alapember volt. A kék-fehérek játékosaként kétszer nyert bajnokságot, mígnem 2003-ban visszatért Debrecenbe, ahol 2007-ig további három bajnoki cím részese volt. A válogatottban három ízben szerepelhetett, 1996-ban tagja volt az olimpiai labdarúgócsapatnak, Brazília és Japán ellen gólt is rúgott.

0:25-től látható gólja (kitől kapta a labdát?!)

A debreceni születésű támadó végigjárta a DVSC utánpótláscsapatait, de az NB I-ben a Diósgyőrben mutatkozott be. Tisza Tibor 2006-tól az Újpest futballistája volt, később pedig kipróbálta magát Belgiumban is. 2011-ben visszatért Diósgyőrbe, ahol három és fél évig játszott ismét. 2014-ben igazolt Debrecenbe, és rögtön bajnoki címet ünnepelhetett nevelőklubjával. 2016-ban Nyíregyházára igazolt, de egy év után éppen tegnap tért vissza a Lokiba. Debreceni színekben 61 NB I-es mérkőzésen 15 találatnál jár.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#17. Párharc: Kerekes Zsombor vs Kulcsár Tamás

DVSCjatekosokParharc17

Kerekes Zsombor a jugoszláviai Zentán született, magyarországi karrierje pedig Nagykanizsán indult. Innen igazolt 2000-ben Debrecenbe, 2003-ig 83 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és 32 gólt szerzett. Egy rövid kínai és pécsi kitérő után 2004-ben tért vissza Debrecenbe, és 12 góllal vette ki részét az első bajnoki címből. Ebben az időszakban a magyar válogatottban is pályára lépett kilenc alkalommal, betalált többek közt Franciaország ellen is. A Hajduk Split elleni hatalmas sikerből két szép góllal vette ki a részét, amely után ismét légiósnak állt, két évig a holland Willem II labdarúgója volt. 2007-ben ismét visszatért Debrecenbe, további két évig erősítve a Lokit. Debreceni pályafutása során összesen 56 bajnoki gólt szerzett, mellyel az örökranglista ötödik helyén áll.

Az egyik legemlékezetesebb Kerekes-gól 5:06-tól

A debreceni születésű támadó Hajdúnánáson kezdte karrierjét, majd Létavértes és Bőcs érintésével Vácra került 2006-ban. Innen az MTK-ba, majd a Videotonhoz vezetett Kulcsár Tamás útja, 2009-ben pedig Lengyelországban légióskodott egy évet. 2010-ben igazolt a DVSC-hez, ahol hat év alatt három bajnoki címet szerzett, ez idő alatt pedig 119 mérkőzésen 29 bajnoki találatot jegyzett. Tavaly nyáron a Vasasba szerződött. A jobb szélen történő elfutásai és látványos góljai feledtették sokszor gyengébb teljesítményét. Az Oláh Gábor utcai stadion búcsúztatón is emlékezetes gólt szerzett, ezzel örökre beírva magát a DVSC arany pillanatai közé.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#18. Párharc: komlósi Ádám vs Bajzát Péter

DVSCjatekosokParharc18

Komlósi Ádám egyike a legnagyszerűbb középhátvédeinknek. A Zuglóban 59, majd az MTK-ban 158 mérkőzésen lépett pályára a ’90-es években, majd 2004-2011 között a sikerekorszakunk meghatározó alapembere lett. 132 mérkőzésen lépett pályára, hatalmas sikereket, számolatlan bajnoki- és kupacímet begyűjtve. 2011-től a kazincbarcika játékosa lett. 10 válogatott mérkőzésére is büszke lehet, ahogyan mi pedig rá lehetünk rendkívül büszkék!

A jelenleg 36 éves Bajzát Péter 1996-ban kezdte profi karrierjét, megjárta az Eger, Oberhausen, Győr, Diósgyőr, Nyíregyháza, Pécs, Mezőkövesd, Soroksár csapatait, no meg a DVSC-ben is pályára lépett. Két legmeghatározóbb időszakát a DVSC-ben (1998-2004) és a Győrben (2005-2010) töltötte. Nálunk 129 meccsén 38-szor ugrasztotta talpra a piros-fehér szurkolótábort, egy-egy gólját követően. Bár magyar bajnoknak nem vallhatja magát, a DVSC-vel kétszeres magyar kupa győztes volt, az ETO színeiben pedig később kétszer is magyar gólkirály lett.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

szavazatok3