LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

DVSC játékosok párharca #33-36. Párharc

A DVSC játékosok párharca a legjobb 32 között folytatódik! A 16 párharcot 4-4 csatára osztottuk fel, így a következő 4 nap eldől, mely játékosok jutnak a nyolcaddöntőbe! Te döntesz: ki jusson tovább?

DVSCjatekosok6nap

A játék szabályait és az ágrajzot megtalálod itt:
Kezdetét veszi a DVSC játékosok párharca!

 

#33. Párharc: Varga József vs Sándor Tamás

DVSCjatekosokParharc33

Varga József gyorsan lopta be magát nem csak a DVSC, hanem az egész ország szívébe. Védekező középpályásként emlékezetes teljesítményt nyújtott a Bajnokok Ligájában és a magyar válogatottban is. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a posztján a valaha volt egyik legjobb Loki játékos. A DVSC-ben 212 tétmeccsén 9 gólt szerzett, 3-szoros magyar bajnok és 3-szoros magyar kupa győztes.

Sándor Tamás a ’90-es évek talán legnagyobb DVSC legendája. 88 NB I-es gól, 275 pályára lépés. 19 éves pályafutása alatt kétszer 7 évet a DVSC-ben töltött, 11-szer a válogatottban is pályára lépett. Négyszeres magyar bajnok, egyszeres magyar kupagyőztes, háromszoros szuperkupagyőztes, egyszeres év magyar labdarúgója és kétszeres Zilahi-díjas. Eredményeinél talán csak elképesztő cselei, mozdulatai nagyszerűbbek.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján.

#34. Párharc: Bódi Ádám vs Kiss Zoltán

DVSCjatekosokParharc34

Bódi Ádám ízig-vérig DVSC nevelés, tíz éven keresztül sorra lépte át az elé kerülő akadályokat, hogy 2010-ben bemutatkozhasson a felnőttek között is, ezzel pedig évekre megoldja a középpályánk bal szélén rá háruló feladatokat. A Lokival mindent megnyert, amit csak lehetett. 3 bajnoki cím, 3 kupagyőzelem, 1 ligakupa- és 2 szuperkupa siker. 153 mérkőzés, 29 gól. 2012-ben a szezon felfedezettje volt. Egy mérkőzésre a címeres mezt is magára húzhatta és még mindig csak a 28. évét tölti.

Kiss Zoltán személyében egy újabb példaképhez van szerencsénk. A középpályás 1997-2011 közötti 14 éves profi karrierje során 12 évet a Lokiban töltött, 224 DVSC-s NB I-es meccse felejthetetlenné teszi, nem beszélve a sikereiről. 5 magyar bajnoki cím, 3 magyar kupa, 5 szuperkupa, 1 ligakupa elsőség. Ötszörös válogatott, emellett 19 NB I-es és 4 nemzetközi kupában szerzett gól fűződik a nevéhez.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján.

#35. Párharc: Igor Bogdanovic vs Pető Zoltán

DVSCjatekosokParharc35

E pikáns párharcban két szívét-lelkét a pályán hagyó focista mérkőzik meg egymással. Igor Bogdanovics a 2000-es évek egyik, ha nem a legjobb Loki mezt viselő csatára volt. 35 NB I-es gólja önmagában magáért beszél, az Újvidéken született játékos kétszeres bolgár bajnokként érkezett, majd háromszoros magyar bajnokként, két magyar kupával, és három szuperkupával távozott. Viszont nem ment messzire, Debrecen és a Hajdúság lett második otthona.

A 9 válogatott meccsen pályára lépő hátvéd, Pető Zoltán a DVSC-ben kezdte meg pályafutását, ahol 6 év alatt 182 mérkőzést játszott és 9 gólt szerzett. Mivel 2000-től másik csapathoz szerződött, a klub aranykorszakából kimaradt, mégis sokan a szívükbe zárták, teljesítménye és alázatossága alapján nem véletlenül.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján.

#36. Párharc: Dzsudzsák Balázs vs Komlóssy Imre

DVSCjatekosokParharc36

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Nyírlugosról indult Dzsudzsák Balázs vitte a legtöbbre az egykoron Debrecenből indult labdarúgók között a profi futball világában. A magyar válogatott jelenlegi kapitánya Debrecenben volt ifjú titán. Itt nevelkedett és egészen 2008 januárjáig erősítette a Lokit. A villámgyors balszélső tehetsége korán megmutatkozott: 48 NB I-es pályára lépése során 14 gólt szerzett és 17 gólpasszt adott és a korosztályosok után a felnőtt válogatottban is debreceniként debütált. Nem is csoda, hogy hamarosan meg is vásárolta a játékjogát a holland PSV.

A 2008-ban elhunyt Komlóssy Imre egy igazi „nagy örege”, egy oldschool legendája a debreceni futballnak. Egy kisebb megszakítással ugyan (amikor felsőbb utasításra Budapestre kellett igazolnia), de 1943 és 1961 között folyamatosan szolgálta a Lokit a Komi becenévre hallgató csatár, annak ellenére, hogy 1959-ben visszavonult. Mivel azonban a csapatnak szüksége volt rá, visszatért. Összesen 112 élvonalbeli és 335 NB II-es mérkőzésen lépett pályára debreceni mezben. Az 1948-as olimpia előtt tagja volt a magyar válogatott keretének is, ám arra a tornára sajnos nem utazott ki végül hazánk csapata.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján.

szavazatok7