LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Legalább pontunk már van

Két vereséggel vártuk a Paks elleni találkozót, aminek ezúttal sem mi voltunk az esélyesei. Nem is az eddigi két vereség, sokkal inkább a mutatott játék mondatta azt velünk, hogy Pakson sem terem majd számunkra sok babér, a pontokra viszont sürgetően szükségünk van, főleg az előttünk álló nehéz sorozat miatt. Végül elmondható, hogy a mutatott játékban nem, de az eredményben legalább már történt előrelépés, bár az 1-1-es döntetlent látva is lehet hiányérzetünk.

pl1

Herczeg András változásokat ígért a kezdőt illetően, és változtatott is. Egyrészt személyi cserék történtek, a Haladás ellen cseréjét követően megsértődő Kuti helyett Bényei kezdett, a gólhoz vezető hibát vétő Mészáros helyén pedig Kinyik várt bevetésre, tehát két újoncot is avattunk a védelemben. Ezen felül még a középpályán történt egy Szekulics – Filip csere, tehát alapvetően a védekező típusú játékosaink esetében történtek változások, pedig talán épp ezen a poszton nem volt nagy gond eddig. A másik változás a felállásban történt, az eddigi 4-4-1-1-et felváltotta egy 4-1-4-1, ami alapvetően egy sokkal defenzívebb, óvatosabb felállás. Az egyetlen támadó így Holman volt, Könyves kihúzódott a szélre, ami pedig egyúttal azt is jelentette, hogy Jovanovics is egy sorral beljebb húzódott. Tőzsér játszott visszavontabban, neki kellett volna irányítania.

pakslokikezdok

Az első félidőről nem sokat lehet írni, lévén, hogy szinte semmi nem történt a játékrészben. Mindkét csapat borzalmasan pontatlan volt, és senki nem tudott helyzetet kialakítani. Még csak azt sem lehet mondani, hogy helyzetecskékig eljutottak volna a csapatok, jellemző, hogy a 45. percig 1-1 lövése volt a két csapatnak. A váratlan fordulat azonban a játékrész hosszabbításában jött, ekkor ugyanis egy lecsorgó labdát Sós lőtt kapura kapásból, ami egy védőn megpattanva védhetetlenül vágódott be a hosszúba. Egyetlen valamirevaló helyzetünkből tehát vezetést szereztünk, ez volt az egyetlen pozitívum, amit az első félidő után elmondhattunk.

A második játékrészre nem állt be fordulat, ugyanolyan unalmas mezőnyjátékot láttunk, mint ami az első félidőt jellemezte, egyik kapu sem forgott veszélyben. Az volt az ember érzése, hogy a két csapat minél jobban próbálja alulmúlni a másikat, hiszen nem arról volt szó, hogy olyan jól játszottunk volna, hogy csírájában elfojtjuk a hazaiak támadásait, hanem bizony mindkét csapat kritikán aluli, pontatlan játékkal rukkolt elő. Ezt a Paksot még a tavalyi Loki is ízekre szedte volna, a mai Loki viszont csak arra volt jó, hogy megpróbálja megőrizni soványka, egygólos előnyét. Azt gondolom, hogy ez sikerült is volna, ha nincs Kinyik butasága, az NB I-ben ugyanis ma debütáló hátvédünk buta szabálytalansága nyomán büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Bertus be is lőtt.

pl2

Innentől ismét nyílt lett a találkozó, de egyik csapat sem szakadt meg a három pont megszerzése érdekében. Ehhez egyébként a hazaik voltak közelebb, Daru lesgyanús szituációban lépett ki, és kicsit kisodródva, de ziccerben tüzelhetett, Nagy Sándor viszont bravúrral védett, talán nem túlzás kijelenteni, hogy ez volt a hálóőr első értékelhető momentuma Loki-mezben. Herczeg András érthetetlen módon nem nyúlt bele a meccsbe, pedig aligha hiszem, hogy elégedett lett volna a látottakkal. Mindenesetre az első cserével a 85. percig várt, ekkor az egy minutummal korábban a labdát ziccerben átvenni nem képes Könyvest Mengolora cserélte. A színes bőrű támadó nyerő húzás lehetett volna, de a 90. percben eltöketlenkedte a nagy lehetőséget. Bíró és Csősz becserélése csupán időhúzó jelleggel történt, ami számomra fájó, hiszen ebből is lejött, hogy megelégedtünk az egy ponttal.

Maradt tehát az 1-1, amivel látszólag mindkét edző elégedett volt, a helyzetünket ismerve viszont én két elvesztegetett pontot látok, ami a végelszámolásnál nagyon hiányozhat majd (igazából úgy érzem, hogy ezzel együtt már legalább négy pontot elszórtunk három forduló alatt). Annyiból jó az egy pont, hogy nem három vereséggel kezdtünk, nulla ponttal nem lett volna jó nekimenni a Fradi elleni meccsnek, de összességében nem vagyunk kijjebb ezzel az eredménnyel. Továbbra is látszik, hogy erősítésre szorul a keret, egy csatárra óriási szükség lenne, minél hamarabb. Letudtunk három könnyűnek nevezhető meccset, most négy kőkemény meccs jön a tavalyi szezon első négy helyezettje ellen. Ezeken a találkozókon már tényleg bravúr kell a győzelemhez…

Játékos osztályzatok:

Nagy Sándor – 6
Nagy_SandorÉrtékelem, hogy ma nem csinált hülyeséget, és még egy hatalmas bravúrt is bemutatott, amivel legalább egy pontot szereztünk. Ettől függetlenül továbbra sem vagyok nyugodt, ha ő véd.

Bényei Balázs – 4
Benyei_BalazsAz első félidőből egy feleslegesen begyűjtött korai sárga lap, és néhány egyszerű helyzetben eladott labda maradt meg a játékából, a második félidőre talán javult egy picit a játéka. Kutinál jobb játékos, de benne sem látom egyelőre a megoldást a jobb oldalunkra.

Kinyik Ákos – 3
KinyikAkosNem nagyon akadt dolga, ám a butasága ma két pontunkba került. Elkeserítő látvány a jelenlegi belső védelmünk – és még így sem ezen a poszton vannak gondjaink az eddig látottak alapján.

Szatmári Csaba – 4
Szatmari_CsabaNagyjából azt hozta, mint Kinyik, annyi különbséggel, hogy ő nem hozott össze tizenegyest az ellenfélnek.

Ferenczi János – 4
Ferenczi_JanosSemmi extrát nem nyújtott ma támadásban, pedig mindig kiemeljünk pozitívumként, hogy ha már védekezni nem tud, legalább az előre játékban jobb. Ma nem volt jó sehogy.

Tőzsér Dániel – 3
Tozser_DanielAlibi továbbra is. Néhány gyenge szabadrúgás, tutyimutyi, lassú mezőnyjáték, körülményeskedés jellemezte ma is.

Könyves Norbert – 3
Konyves_Norbert
Nem játszott ma jól. Mezőnyben is gyenge teljesítményt nyújtott, ziccerben pedig képtelen volt rendesen átvenni a labdát.

Aleksandar Jovanovic – 4
Aleksander_JovanovicŐ is szürkén játszott, nem nagyon találni az ő helyét jelenleg a csapatban. Ebben a gárdában kevés az a mezőnymunka, amit ő letesz, inkább egy kreatívabb ember kéne a helyére.

Ioan Filip – 4
Ioan_FilipNéhány labdaszerzés, de támadásban hajmeresztő megoldások, egyszerűnek tűnő, ám mégis elrontott passzok, ezek jellemezték ma őt. Szekulicstól így is bőven jobb.

Sós Bence – 6 
Sos_BenceMég mindig túl könnyen és túl sokat esik, erről le kéne szoknia, mert nem fújják már le neki akkor sem, ha tényleg szabálytalankodtak ellene. Megszerezte első gólját a Loki színeiben, mezőnyben ő volt a legjobb játékosunk.

Holman Dávid – 2 
Holman_DavidNagyjából semmit nem csinált ma. Ő játszott elöl egyedül, de többnyire szokásához híven belevezette a labdát az ellenfélbe, vagy épp egy gyenge megoldást láttunk tőle. Semmi értelme játszatni őt.

∼•∼

Justin Mengolo, Bíró Péter, Csősz Richárd – 0
Justin_Mengolo Biro_Peter Csosz_RichardAz időhúzáson kívül semmi értelme nem volt, hogy az utolsó öt percben használtuk ki a cseréinket. Mengolo még legalább találkozott a labdával, ki is hagyott egy ziccert, a másik két fiatalt viszont kár azzal kvázi megalázni, hogy 1-2 percre beküldjük őket.

∼•∼

Herczeg András
k_Herczeg_AVégre változtatott a kezdőn, Kutit végre kihagyta, illetve Mészárost is le merte cserélni a rutintalan Kinyikre, még ha ez végeredményben nem is bizonyult nyerő dolognak. Azt viszont nem tudom mire vélni, hogy a 85. percig nem cserélt, hiszen ezzel kvázi feladta a lehetőségét a győzelemnek.

pakslokieredmeny


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Borzalmasan gyenge színvonalú mérkőzés volt, az első félidőben a gólunkon kívül gyakorlatilag nem volt értékelhető momentuma egyik csapatnak sem. A második játékrészre sem javult a helyzet, a hazaiak egy talált góllal egyenlítettek, azt leszámítva pedig csak 1-1 helyzetre futotta az együttesektől, a Paksé volt a nagyobb ziccer, gyakorlatilag az volt az egyetlen védeni valója a két kapusnak a találkozón. A csapatunk teljesítménye ebből kifolyólag nem lehet jobb kettesnél, hiszen nem játszottunk jól, ezt a mai Paksot gólokkal kellett volna verni. A játékvezető ténykedésében én most nem láttam kivetni valót, nem emlékszem komoly tévedésre tőle.

Levonva a mérkőzés tanulságait, elmondhatjuk, hogy továbbra is gond van a csapattal, gond van a játékunkkal. Nem tudtunk javulni az elmúlt hetek szenvedései után, talán abban lehet bízni, hogy az egy pont ad egy kis önbizalmat a társaságnak, de az már most kijelenthető, hogy ezzel a játékkal nem sok keresnivalónk lesz a Fradi ellen jövő héten. Össze kellene szednie magát Tőzsérnek és Holmannak is (akik egyébként kaptak hideget-meleget a szurkolóktól, főleg előbbi, ha igazak az információim), ha másért nem, legalább a volt csapatuk ellen összekaphatnák magukat… De szívem szerint így sem tenném be őket a csapatba. Emellett pedig igazolni, igazolni, igazolni!!! Legalább egy csatárt, és védőket! Különben továbbra is szenvedni fogunk, és igaza lesz Szima Gábornak, az utolsó forduló előtt már nem lesznek kiesési gondjaink… De nem azért, mert addigra már bennmaradtunk…