LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tűzközelben #7 – Bíró Péter

Folytatjuk téli interjúsorozatunkat, melyben azokat a fiatalokat szólaltatjuk meg, akik közel kerültek a DVSC felnőtt csapatához. Ebben a szezonban a klub tájékoztatása szerint még nagyobb hangsúlyt kaphatnak a fiatalok a felnőtt csapatban, így tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy ezek a srácok most tényleg tűzközelben vannak, kérdés, hogy élnek-e a lehetőséggel. A hetedik részben azt a Bíró Pétert kérdeztük meg, akit már Leonel Pontes is kiszúrt magának az előző szezonban, a mostani szezonban pedig sor került az NB I-es debütálására is.

Biro_Peter3_nagy

A korábbi években mely csapatokban és milyen sikerrel szerepeltél?

Egész eddigi pályafutásom a Lokiban töltöttem, végigjártam a ranglétrát, és hála istennek nagyon sok szép sikert értem el az utánpótlás csapatokkal, U16-tól felfele mindig dobogós helyen végeztünk.

Milyen érzés volt a télen a felnőtt csapattal együtt edzőtáborozni Portugáliában?

Ekkor éreztem át, hogy tényleg megéri keményen dolgozni, hiszen ez nagy dolog volt számomra, hogy ott lehettem velük Portugáliában. Szóval nagyon jó érzés volt, mert ezért dolgozok már elég sok éve.

Melyik poszton vagy képes a legjobb teljesítményre?

Ez egy nagyon jó kérdés, sokszor hallottam azt régebben, hogy nem nagyon tudják melyik az én posztom. Szerencsére több helyen is bevethető vagyok, ami tulajdonképpen egy nagyon pozitív dolog. Voltam csatár, szélső és középpályás is, de a legjobb számomra a támadó mögötti, az a bizonyos 10-es pozíció.

A Haladás ellen bemutatkoztál az NB I-ben, milyen érzés volt a legjobbak közt pályára lépni?

Először is nagyon hálás vagyok Herczeg Andrásnak, hogy megkaptam tőle ezt a lehetőséget. Felemelő érzés volt végre pályára lépni az első osztályban, hiszen már magában annak is nagyon örültem, hogy kerettag lehettem és a pálya széléről izgulhattam a csapatért.

BiroPeti_720

A csapattársaid közül kivel/kikkel vagy a legjobb kapcsolatban?

Mindenkivel jól kijövök, de nyílván a fiatalokkal, ha lehet úgy mondani szorosabb a kapcsolatom.

Mivel töltöd a szabadidődet?

Én X-Boxozni vagy filmezni szoktam. Próbálok sokat lenni a szeretteimmel, a barátokkal például beülünk valahova és beszélgetünk vagy megeszünk valamit.

Mit tartasz erősségednek?

Úgy gondolom, hogy technikailag képzett vagyok, sokszor ki tudom használni a gyorsaságom és a fejelés, ami jól megy.

Miben érzed, hogy fejlődnöd kéne még?

Mindig van hová fejlődni! Napról napra jobb és jobb akarok lenni, mint a társaim, ezért meg is teszek mindent. Szóval mindenben!

Van példaképed a futball világából? Ha igen, ki?

Igen van. Őt Ronaldinho Gaúcho-nak hívják.