LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Bényei Balázs: Megtapasztalhattam szinte mindent, amit a futballban lehet

Új szezon új remények és új játékosok. Igaz utóbbiból eddig igen kevés akadt a DVSC háza táján, de most következő interjúalanyunk mégis megfelel ezeknek a kritériumoknak, hiszen az a Bényei Balázs válaszolt készséggel a kérdéseinkre, aki tulajdonképpen hazatért Békéscsabáról a nyáron.

benyei

Öt év után tértél vissza Debrecenbe. Az eltelt időszakban milyen tapasztalatokat szereztél?

Öt évvel ezelőtt kerültem el először Debrecenből Mezőkövesdre, de a következő szezont ismét a DVSC – pontosabban a Létavértes – kötelékében töltöttem, ahol sikerült megnyernünk a harmadosztályú bajnokságot. Az elmúlt három évben viszont Békéscsabán szerepeltem, ahol megtapasztalhattam szinte mindent, amit a futballban lehet: feljutás-kiesés, öröm-bánat, igazságtalanság-elégtétel. Ezek segítségével tudtam érettebb játékossá válni, értékesnek gondolom ezt az időszakot.

Békéscsabán stabil alapember voltál, mégis zokszó nélkül mondtál igent a Loki hívására. Mi miatt döntöttél így?

Jól éreztem magam Békéscsabán, de újabb kihívásokra vágytam, céljaim között szerepelt, hogy még játsszak az első osztályban. Hiába éreztem az Előrében, hogy képesek lehetnek ismét a feljutásra, úgy gondoltam, meg kell ragadnom ezt a visszatérő lehetőséget, mielőtt késő lenne.

Milyen állapotban vagy jelenleg? A hírek arról szóltak, hogy kisebb lemaradással küzdöttél, főként az NB II későbbi befejezése miatt.

Edzések számából nem végeztem el kevesebbet, mint azok, akik itt kezdték meg a felkészülést, viszont az valóban igaz, hogy más jellegű munkát végeztünk Csabán. A hathetes felkészülés egyharmadát csináltam meg, edzőmeccseken sem játszottam, amikor Debrecenbe érkeztem pedig jóformán véget ért a felkészülési időszak. Ebből adódhattak a kezdeti nehézségeim, amit folyamatosan próbálok eltüntetni.

Hogy érzed az esélyeidet a csapatba kerüléssel kapcsolatban? A posztodon Kuti és Jovanovics is bevethető.

Mindenkinek eltökélt célja a kezdőbe kerülés, vagy bent maradni. Jelenleg én vagyok az, aki várja az adandó lehetőséget és megragadja azt.

Hogy látod a csapat eddigi szereplését? Formahanyatlásról van szó, van tényleg ennyire képes ez a keret?

Nem gondolom, hogy ennyire lennénk képesek. Kiegyenlítettek az erőviszonyok, de meg vagyok róla győződve, hogy csak rá kell éreznünk a siker ízére és elindulunk fölfelé.

benyei (1)

A csapattársaid közül kivel/kikkel vagy a legjobb kapcsolatban?

Főleg akikkel már korábban is voltunk csapattársak a Loki II-ben, vagy Létán, de a keret többi tagja is barátságosan fogadott.

Mivel töltöd a szabadidődet?

Szabadidőmben feleségemmel és barátaimmal vagyok a legtöbbet. Kifejezetten hobbim nincsen, de szeretek kipróbálni más sportokat.

Mit tartasz erősségednek?

Bízom benne, hogy hamarosan megmutathatom magam a debreceni publikumnak, így ennek a kérdésnek a megválaszolását inkább meghagynám nektek.

Miben érzed, hogy fejlődnöd kéne még?

Soha nem lehetek elégedett, mindig van hová fejlődni.

Van példaképed a futball világából? Ha igen, ki?

Példaképeket főleg a fiatalok választanak, úgy érzem én ebből már kinőttem. Természetesen én is figyelem a világsztárok játékát (pl. Carvajal, Marquinhos), de nem szégyellek tanulni az NB I-es játékosoktól sem.