LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Player Rankings #13 – Újra pályán

Itt van az idény második Player Rankings cikke, vizsgált időszakunkban pedig ezúttal a DVTK, Balmazújváros, PAFC és Újpest elleni mérkőzések teljesítményei, illetve a játékosok csapatban betöltött szerepe volt a döntő.

3123

A játékosok rangsorban elfoglalt helyét több tényező együttes számbavételével állapítjuk meg. A mérkőzéseket követő osztályzatunk, a hónap egészét követő egyéni osztályzat, az előző időszak minimalizált átlaga (ez a mai táblázatból még hiányzik, mindenki tiszta lappal indul), valamint az Instat pontszám arányosított értéke adja ki a végső pontszámot, amit innentől csak LokiBlog indexnek, azaz LB indexnek hívunk. Minden tétmérkőzést beleértve arra keressük a választ: jelenleg mely játékos a legértékesebb, leghasznosabb, legfontosabb tagja a piros-fehéreknek. A keretben szereplő, de lehetőséget nem kapó fiatalok értékelésétől eltekintenénk.

Magyarázat: Az LBi utáni első szám a jelenlegi Lokiblog index. A per jel utáni szám azt jelzi, az előző hónaphoz képest mennyit változott ez az érték. A Pozíció utáni szám pedig azt jelzi, a ranglistán hogyan változott a játékos pozíciója.

A jelenlegi keretünk ranglistája:

Ioan_Filip#24. Ioan Filip (LBi 0) Pozíció: -12
Viszlát, Filip! – Mondhatnánk teljes joggal, egyáltalán nem számít már rá a csapat, a posztján pedig bőven megvagyunk, ráadásul a teljesítményének hiánya nem is jelentkezik. Látjuk még vajon DVSC tétmeccsen?

Kuti_Krisztian#23. Kuti Krisztián (LBi 0) Pozíció: -5
Az, hogy a megyei bajnokikon gólokat rúg és jól játszik, nem jelenti azt, hogy érett NB I-es játékos lenne. Nem az, ezt már többször is igazolta, azonban vész esetén jó, hogy a keretünkben tudjuk. A helyén van jelenleg, de el tudok képzelni olyan forgatókönyvet, melyben ismét szerepet kap az első csapatnál is.

Danilo_Szekulics#22. Danilo Sekulic (LBi 0) Pozíció: -8
A rangsorban már Csősz is megelőzte, nem véletlenül. Az elmúlt meccseken nem játszott, ilyen alapon télen akár tőle is megválhatnánk.

Biro_Peter#21. Bíró Péter (LBi 0) Pozíció: változatlan
Továbbra is vár a lehetőségre, ami egyre jobban elhúzódik. A csapat azonban jól szerepel, így most nincs szükség rá. Kérdés, hogy a támadóink sérüléshullámai közül felemelkedik-e majd. Szurkolunk neki, türelem NB I-es mérkőzéseket terem!

Novota_Janos#20. Novota János (LBi 0) Pozíció: +2
Másodhegedűssé vált, Nagyot képtelen kiszorítani, ha egyáltalán kiszorítja valaha. De személyében rutinos cserekapusunk van, ami megnyugtató.

Szilvasi_Peter#19. Szilvási Péter (LBi 1) Pozíció: visszatérő játékos
Talán már el is felejtettük, hogy keretünk tagja. Csereként egyszer beállt, hogy kap-e még lehetőséget, a jövő eldönti. Valamiért azonban azt érzem, nem az első alkalommal használtuk csereként.

Nagy_Kevin#18. Nagy Kevin (LBi 1) Pozíció: visszatérő játékos
A tavalyi utolsó bajnoki után ismét kapott lehetőséget és az adott helyzethez mérten tudott is élni vele. Technikás labdarúgó, látjuk majd még őt a csapatban.

Csosz_Richard#17. Csősz Richárd (LBi 1) Pozíció: +3
A posztján túl sok alapemberrel kell megvívnia, de ő lett az elsőszámú csere, azaz kiszorította már nem csak Sekulicot, hanem Filipet is. Ahogy elnézzük a játékát, nem véletlenül.

Meszaros_Norbert#16. Mészáros Norbert (LBi 2) Pozíció: +1
Egyre kevesebbet van játékban, amikor beáll sem túl magabiztos. Nem lepődnék meg, ha az idény végén szögre akasztja a cipőjét – bár ezt már olyan sokszor feltételeztük, hogy ezek alapján akár még az is elképzelhető, hogy nem lesz igazam.

Tisza_Tibor#15. Tisza Tibor (LBi 6) Pozíció: változatlan
Hiába a sok sérült, nem kap olyan mértékű bizalmat, mint amit rutinja, vagy tudása alapján megérdemelne. Persze lehet, hogy ez pont így van jól.  A kispadunk vele is csak erősebb, ahol így szinte minden pozícióban olyan vár bevetésre, akiben van potenciál.

Sos_Bence#14. Sós Bence (LBi 8) Pozíció: -4
A sérülése miatt több meccset kihagyni kényszerült. Visszatérése nem volt emlékezetes, de talán az ősz hátralévő mérkőzésein ismét megvillantja majd nekünk játéktudását.

Justin_Mengolo#13. Justin Mengolo (LBi 17) Pozíció: -6
Amikor végre kezdőjátékossá vált, megsérült. Óriási pech számára és a csapat számára is. Várjuk visszatérését.

ktabakovic#12. Haris Tabakovic (LBi 37) Pozíció: -1
Mengolo sérülése utat nyitott számára, az út pedig csodásan kezdődött, hiszen több gólból is jelentősen kivette a részét. De most ő is megsérült. Talán a lehető legrosszabbkor. Mengolo után szabadon, „várjuk a visszatérést”.

Takacs_Tamas#11. Takács Tamás (LBi 38) Pozíció: +8
Az idény kezdetén elsőszámú csatárként gondoltunk rá, de sérülése, valamint Mengolo és Tabakovic jó teljesítménye miatt hamar kiesett a pikszisből. Előbbiek azonban szintén megsérültek, ő bekerült a csapatba, gólt is szerzett az Újpest ellen, majd újra megsérült… Cseberből vederbe.

Nagy_Sandor#10. Nagy Sándor (LBi 40) Pozíció: -5
A mezőnyjátékosaink javuló teljesítménye miatt az ő védéseire is kevésbé volt szükség, mint előtte, így hátrébb szorult a listán. Ettől függetlenül megérdemli, hogy elsőszámú kapusként tekintsünk rá, azok után is, hogy Novota felépült.

kBodi_Adam#9. Bódi Ádám (LBi 41) Pozíció: +4
Teljesítménye nem arat osztatlan sikereket, ennek ellenére ellenállhatatlan alázattal és akarattal küzd meccsről meccsre. Holman Dávid pozíciójában, irányító középpályásként személy szerint sokat látok benne, kíváncsi leszek, Herczeg a középpálya közepére vezényli-e majd hosszabb időre is.

KinyikAkos#8. Kinyik Ákos (LBi 43) Pozíció: +1
„Mészáros helyére bekerülve jól játszott, védőmunkájára ritkán lehetett panasz és magabiztos teljesítményével elérte, hogy ne is gondolkozzunk azon, merre jár Brkovic, vagy kit lehetne hozni Szatmári mellé.” – Előző héten írtam róla, mely továbbra is teljes mértékben igaz.

Benyei_Balazs#7. Bényei Balázs (LBi 44) Pozíció: +1
Meccsről meccsre jó teljesítményt nyújt. Nem világszenzáció, vagy hibamentes a játéka, de a DVSC jelenlegi szintjén tökéletes munkát végez, nagy szükségünk van rá.

Ferenczi_Janos#6. Ferenczi János (LBi 45) Pozíció: változatlan
Az utóbbi meccseinken az ő teljesítményében is láttam pozitív jeleket, de ez annak is köszönhető, hogy a társai jól segítik ki a védőmunkáját. Egyre közelebb jár az újabb Ferenczi-gólhoz, szurkolunk neki, hogy hamar összejöjjön!

Varga_Kevin#5. Varga Kevin (LBi 46) Pozíció: +9
Hát ez a gyerek úgy berobbant, hogy arra nincsenek szavak! Utánpótlás válogatott behívójára még akkor is büszke lehet, ha kisebb sérülés miatt ki kellett hagynia a válogatott szereplést. Ha úgy folytatja, ahogy elkezdte, jó játékát az idegenbeli meccseken is megmutatja, lesz még lehetősége címeres mezt viselni!

Szatmari_Csaba#4. Szatmári Csaba (LBi 47) Pozíció: -2
Teljesítménye az elmúlt mérkőzéseken kevésbé volt kimagasló, vagy látványos, azonban annál hasznosabb volt, nagy dicséret illeti védőnket!

Tozser_Daniel#3. Tőzsér Dániel (LBi 48) Pozíció: változatlan
Csapatkapitány, jól osztja ki a feladatokat, tudja mi a legjobb a pályára lépőknek és ott segít, ahol tud. Nem minden meccse világszám, de nekünk már ez is örömet okoz, hiszen látjuk, hogy megtesz mindent a piros-fehérekért.

Konyves_Norbert#2. Könyves Norbert (LBi 49) Pozíció: +2
Hosszú gólcsendet tört meg végre, de gólján kívül számos gólban vállalt komoly szerepet. Helyzeteinek kihasználásával nem vagyok ugyan elégedett, de csatáraink megfogyatkozásával még fontosabb szerep hárulhat rá a következő hetekben.

Aleksander_Jovanovic#1. Aleksandar Jovanovic (LBi 50) Pozíció: változatlan
Újra és újra és újra. Nincs, aki letaszítsa a trónról, továbbra is az egyik, ha nem a legfontosabb játékosunk. Teljesítményére büszke lehet, arra főleg, hogy mindezt védekező középpályásként érte el, ami a legkevésbé látványos pozíció.

Reméljük minél több jó teljesítményről és győzelemről tudunk majd beszámolni a következő Player Rankings részben is.

Hajrá Loki!
Csibu