LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ilyen még nem volt

_dsc3489_custom_Szombaton rendezik az NB1 első vidéki kettős rangadóját, a történelmi eseménynek pedig a debreceni Nagyerdei Stadion ad otthont. A minket jobban érdeklő meccsen a Loki a szebb napokat is látott Haladást fogadja, majd érkezik a Diósgyőr és a Honvéd találkozója. A statisztikák alapján egyértelműen mi leszünk a mérkőzés esélyesei, de a vélhetően szép számmal megjelenő nézősereg előtt talán a mutatott játék sem mellékes.

A két csapat között egyelőre meglehetősen nagynak tűnik a különbség. Míg mi a dobogóért harcolunk, és mindössze négy pontra vagyunk az első helytől, addig a Szombathely a leszakadó hármas tagja, jelenleg nagyon úgy fest, hogy idén a kiesés elkerüléséért kell majd harcolniuk. Ennek leginkább két oka van: az egyik a gólarányuk, hiszen messze a legkevesebb gólt szerezték eddig a bajnokságban (mindössze tízet),  viszont a második legtöbb gólt kapták (huszonhármat), a -13-as mutató pedig szintén a legrosszabb a ligában. A gyengélkedésük másik oka, ami a szombati meccsel kapcsolatban talán fontosabb is, hogy idegenben a Haladás bizony még pont nélkül áll, eddigi öt utazásuk során összesen egyszer találtak az ellenfelek kapujába, és minden mérkőzésen két gólos vereséget szenvedtek…

Ehhez jön a Loki statisztikája, mi nagyjából minden mutatóban a harmadik-negyedik helyen állunk, kivéve a kapott gólok számában. A nyáron alaposan átszervezett hátsó alakzatunkban minden félelmünkre rácáfoltak a srácok, a tizenkét mérkőzésen beszedett kilenc gól magasan a legjobb a bajnokságban. A hazai mérlegünket sajnos elrontja a szezon eleji bukdácsolás, viszont az utolsó három debreceni mérkőzést egyaránt megnyertük, ráadásul mindhárom találkozón legalább három gólt szereztünk. A számok tehát nekünk kedveznek, de lesz is miért visszavágnunk, a júliusban, Sopronban megrendezett találkozón ugyanis a Hali legyőzött minket David Williams megpattanó lövésével.

 loki-hali

Mindkét csapatot sérülések tizedelik, és mindkét oldalon főleg a támadó szekciót érinti ez érzékenyen. Nálunk Tabakovics, Könyves, Bereczki és Takács nem játszhat, viszont Sós Bence játékra kész, így pedig a kezdőcsapatban nem várható változás a múlthetihez képest. Egyértelműen a győzelemért léphetnek pályára Tőzsérék, személy szerint nagyon remélem, hogy sok néző előtt, élvezetes játékot mutatva és több góllal sikerül nyernünk, az ezer sebből vérző Hali ellen nem örülnék egy nyögvenyelős sikernek hazai pályán.

A szombathelyiek legnagyobb hiányzója az öt gólos Williams lehet, de szintén a csatársorból sérült Myke Ramos és Grumics is. Mellettük nem játszhat Bosnjak Predrag, Tóth Benjámin, Lévay és Jancsó sem. Gyakorlatilag egy fél csapatra való játékos esett ki tehát tőlük, ez aligha könnyíti meg Pacsi Bálint életét. Ilyen előjelekkel hatalmas bravúr lenne számukra a pontszerzés is, reméljük, ezúttal nem sikerül borítaniuk a papírformát.

A Loki-Haladás találkozó szombaton 15:30-kor veszi kezdetét, a játékvezető Erdős József lesz. A mérkőzést nem közvetíti a TV, ráadásul, aki a Loki meccsre belépőt vesz, az ingyen megtekintheti a 18:00-kor kezdődő DVTK-Honvéd meccset is, úgyhogy tanácsos kilátogatni a stadionba. Aki mégis otthon marad, az m4sport.hu-n követheti majd a mérkőzéseket.

borítókép: dvsc.hu