LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nem ez volt a kedvenc fordulónk

Sorozatunkban fordulóról fordulóra összegyűjtjük a hétvége legérdekesebb, legviccesebb jeleneteit az NB1-ből. A mostani játéknap valószínűleg nem marad a kedvencünk: viszonylag kevés gól, ráadásul egy felejthető meccs a Haladás ellen. Mégis, ezúttal is történt pár érdekes dolog, amiről megéri beszélni. Következzék tehát a Görbe tükör sorozat legújabb része, mely az OTP Bank Liga 2017/18-as kiírásának 13. fordulóját veszi górcső alá.

görbetükörúj

A hét játékosa (Sándor Tamás-díj):

Ebben a fordulóban nem volt olyan sok kiemelkedő egyéni teljesítmény, így a kategória győztese az a Böde Dániel, aki győztes gólt szerzett az Újpest elleni rangadón. (Milyen kár, hogy nem Tabakovic lett a hét játékosa, mert az azt jelentené, hogy duplázott…)

A hét csalódása (Pintér Attila-díj):

Írhatnám a Vasast, akik kikaptak hazai pályán a Balmazújvárostól, mégis, hazahúz a szívem, és inkább azt érzem a legnagyobb csalódásnak, hogy a Haladás ilyen futballgyilkos játékkal is el tudott vinni egy pontot az otthonunkból. Fájó, hogy csak félig tudtunk túllépni a saját árnyékunkon. Az nem újdonság, hogy a szombathelyiek ellen szenvedős meccseket szoktunk játszani, de jó lett volna, ha végre megtörik ez a sorozat.

A hét edzői húzása (Dárdai Pál-díj):

Pacsi Bálint jól működő taktikát dolgozott ki sajnos ellenünk, ráadásul ismét a kezdőben merte szerepeltetni a 16 éves Kiss Tamást, aki góllal hálálta meg a bizalmát.

A hét gólja (Adamo Coulibaly-díj):

Ismét a mi stadionunkban született, ráadásul a második helyezett gól is ugyanitt esett. Bár Kiss Tamás gólja sem volt éppen csúnya, de a kispesti Filip Holender valami elképesztően nagy gólt szerzett a Diósgyőr ellen.

A hét védése (Nenad Novakovic-díj):

Az újpesti Pajovic gyönyörű repüléssel szedte ki Gorrierán felső sarokba tartó lövését. Ez sem bizonyult azonban elegendőnek a pontszerzéshez, mert Böde Dániel fejesénél már volt kegyelem.

7:15-től

A hét legviccesebb jelenete (Pavol Durica-díj):

Sajnos ez most a mi nevünkhöz fűződik: Haris Tabakovic elrontott ziccere valószínűleg szilveszterkor szép karriert fut majd be…

6:30-tól 

A hét bírói tévedése (Random-Szabó-díj):

Szabó Zsolt játékvezető nagyvonalú volt a büntetők befújásánál a Diósgyőr-Honvéd találkozón. Az hiszem, ezúttal Bódog Tamásnak nem lehet oka a panaszra…

7:12-től és 8:47-től látható a két szituáció

A hét nyilatkozata (Mészöly Kálmán-díj):

Böde Dániel ismét kitett magáért, amikor a bajnoki címet firtató kérdésre az alábbi választ adta:

“Ahogy szoktam mondani: A nap végén számolják a tyúkokat, tehát elég lesz a bajnokság végén nézegetni a tabellát.”

Az edzők közül ezúttal a kispesti Erik van der Meernél szakadt el a cérna a Diósgyőr elleni meccset követően:

„Mindenki láthatta, mi történt 1-1 után, ez egy jó mérkőzés volt, hatalmas küzdelemmel, de azt hiszem, hogy a játékvezető ismét hibákat követett el. Az első büntető nem volt az, egyszerűen csak belefutottak a játékosomba, a másikra meg nem is mondok semmit. Errefelé nem szabad a játékvezetőkről beszélni, de úgy gondolom, ez ma szégyen volt.”

A hét statisztikája (Zombori Taktikus Sándor-díj):

Megszakadt sajnos Varga Kevin remek sorozata: fiatal játékosunknak ez volt az első hazai pályán játszott bajnokija, amelyen nem sikerült az ellenfél kapujába találnia. Meg is látszott az eredményen: nem sikerült győznünk a Haladás ellen.

A hét lúzere (Spitzmüller-díj):

A Vasas védelme két elkerülhető – és némileg bohózatba illő – gólt kapott a Balmazújvárostól.

1:00-tól egymást követően láthatóa két gól

A hét képe (Egervári Sándor-díj):

Ezúttal a hét képe a régi pékregény sorozatunk felelevenítését is jelenti egyúttal. Különösen emlékezetes lett ugyanis Tabakovic azon szólója a második félidő elején, amikor többször is zavarba hozta ugyan a labda, de erőből áttört a Haladás védelmén.

tapakovits

A másodosztály legérdekesebb eseménye (Nyíregyháza-díj):

Potyogtak a gólok, a Kisvárda és az MTK pedig egyaránt győzni tudott, így még jobban elléptek üldözőiktől. Úgy tűnik, idén hamarabb eldől a feljutás kérdése, mint a korábbi években, és két hajdúsági kötődésű edző, Feczkó Tamás és Kondás Elemér is az NB1-ben látható majd viszont a következő szezonban.

A forduló válogatottja:

Hegedűs Lajos több nagy védést is bemutatott a Videoton ellen, mégsem tudta a felcsútiak vereségét megakadályozni. Juhász Roland nagyon fontos góllal segítette a Videotont győzelemhez. Stopira ugyancsak aktívan és jól játszott, lövését pl. csak bravúrral tudta hárítani Hegedűs. Blazic ismét stabilnak bizonyult, a Fradi érzékelhetően egy jó középhátvédet talált a személyében. Kiss Tamás újfent bebizonyította, hogy már 16 évesen is megéri bedobni a mélyvízbe: gyönyörű góllal hálálta meg a bizalmat. Sigér Dávid indította meg a gólgyártást a Vasas ellen, amely nagyon fontos győzelem volt a Balmazújvárosnak. Filip Holender ismét jól játszott, fantasztikus gólt szerzett, ám a Honvéd így is vereséget szenvedett. Simon Ádám a Paks, míg Koszta Márk a Mezőkövesd oldaláról nézve szerzett nagyon fontos gólt. Böde Dánielről már esett szó korábban, míg a vidis Ezekiel Henty végleg eldöntötte a három pont sorsát góljával.

abOgUgaal4