LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Hogyan tovább?

Sikertelen érdi kirándulásunk után fővárosi ellenfelek következnek. A bajnokságban és a kupában is pályára lépnek kézilabdázóink ahol két győzelmet várhatunk el csapatunktól, de ehhez arra lesz szükség, hogy mindenki tudásának megfelelően teljesítsen! Ismét zsinórban jönnek a meccsek, sorozatterhelés vár a lányokra!

blog33

Érdre utazott csapatunk, Szabó Edina együttesével kellett farkasszemet néznie Tone Tislej tanítványainak. Álomszerű továbbjutás a Lubin ellen, rémálomszerű kezdés az Érd ellen. Olyan könnyen szerezték góljaikat a narancs-fekete mezesek, hogy azt fájt nézni. Semmi akadályt nem jelentett számukra a debreceni védőfal. Egye fene ha sok gólt kapunk gondolhattuk, csak dobjunk mindig eggyel többet mint az ellenfél és akkor az úgy jó számunkra – habár vezetőedzőknek a stabil védekezés lenne hitvallása és csak utána a támadójáték. Azonban azon az estén a gólszerzés sem ment. Már a 19. percben számolhatott az érdi publikum, ugyanis akkorra kialakult a tízgólos különbség (13-3). Itt már el is dőlt a két pont sorsa, csupán az volt a kérdés, kiütnek-e minket a Pest megyeiek.

Ezután már kissé aktívabb volt a DVSC, a védekezésünket nem tudta minden támadásánál kijátszani az Érd. Kellett ehhez a kapuban Lajtos Nóra is, aki védéseivel megakadályozta, hogy tovább nyíljon az olló a két csapat között. A szünetre sikerült tíz alá csökkenteni a különbséget (17-8). Siralmas első játékrészt produkált csapatunk az előző szezonokban rendre bronzérmet szerző házigazdákkal szemben. A folytatásban a második játékrész feléig azt láthattuk, hogy az Érd különösebb probléma nélkül őrzi tetemes előnyét. A találkozó hajrájához érkezve is megvolt a közte tíz (25-15). Ekkor azonban már Szabó Edina is cserélgette játékosait, több lehetőséget adva az addig a kispadon helyet foglalóknak, főként ennek köszönhetően, illetve a DVSC teljesítményének javulása végett az utolsó percek rólunk szóltak. Sikerült a második félidőt megnyernünk, ezzel igencsak vállalhatóvá téve a vereségünket (29-25).

blog31Sérülés miatt Yezhykava nem léphetett most sem pályára, Román Dorina elkísérte a csapatot de ő sem tudott játékra jelentkezni, Varsányi bár nevezve volt, de nem játszott fogműtétje után. Pálsdóttir és Punko sem volt egészséges, de átlövőnk mégis hozzá tudott tenni csapatunk eredményességéhez a maga 5 találatával. Kiemelni ezen a napon csak Borges-Limát lehetne ugyanis 6 góljával csapatunk húzóembere volt, illetve még Hársfalvi Julcsi is szépen termelte a gólokat, öt alkalommal mattolta Janurikot. Beharangozómban írtam, fontos lenne Krpez Slezakot hatástalanítani, ami sajnos nem sikerült, az érdi szélső 9 góllal terhelte kapunkat. Janurik Kinga is hozta a „formáját”, fontos védései hozzájárult ahhoz, hogy ÉRDemben hamar válaszokat kapjunk, hogyan is alakul majd a találkozó. Csapatunk a bajnoki tabella 10. helyéről várhatja a folytatást.

Tekintsünk előre is, mert csapatunkra két mérkőzés is vár rövid időn belül. Pénteken a Budaörs látogat a Hódosba a bajnokság újabb fordulójában, kedden pedig a Magyar Kupa 3. körében a Vasas csapata ellen kell kiharcolni a továbbjutást. Kezdjük az első feladattal, ami hazai pályán vár a lányokra. Ellenfelünk az előző bajnokságot a 11. helyen zárta. Ebben az idényben a bajnoki tabella 9. pozíciójában láthatjuk a fővárosi csapatot. Öt pontjukkal éppen megelőzik az eddig 4 egységet gyűjtő DVSC-t. Eddigi 7 mérkőzésükből 2 győzelmet 1 döntetlent és 4 vereséget értek el. Győzelmeiket a Kisvárda ellen (idegenben) és a Kecskemét csapata ellen (hazai pályán) érték el. Vereséget szenvedtek azonban a Dunaújvárostól, az FTC-től, a Váctól és az Érd gárdájától, az Alba Fehérvár csapata ellen pedig döntetlennel zárult az összecsapásuk. Legtöbbször Szöllősi-Zácsik Szandra volt eredményes, 38 gólt szerzett eddig a Fraditól igazolt átlövő. Hornyák Ágnes 29 találattal rendelkezik, a képzeletbeli dobogó legalsó fokán pedig a Gerháth Fanni – Juhos Kata duó áll 24-24 góllal. Egyetlen csapatként elmondhatják magukról, hogy keretüket kizárólag magyar játékosok alkotják. Vezetőedzőjük Mihály Attila, kapusedző poszton pedig a korábbi sikeres játékos Sirina Irina áll a Budaörs rendelkezésére.

Fiatal csapatról beszélhetünk tehát, azonban van néhány rutinos kézilabdázó is a vendégeknél, akik a csapat vezérei lehetnek. Pálos-Bognár Barbara, Hornyák Ágnes valamint Szöllősi-Zácsik Szandra is képes arra, hogy játékával fazont adjon a fővárosi csapatnak. Második évüket kezdték meg a legmagasabb osztályban, keretükben jelentős változásokat lehet látni. Távozó játékosaik többsége a másodosztályban az NBI/B-ben folytatják pályafutásukat, kivétel a korábbi Loki játékos Karalyos Orsi aki a Kecskemétet választotta, valamint Györkös Rebeka aki Békéscsabára igazolt. Érkezőik közül a legnagyobb fogás a magyar válogatott átlövő Szőllősi-Zácsik Szandra, de fontos feladat hárul a kapuban Sipeki Flórára is. Keretük alapján a stabil bennmaradás az alapvető célkitűzésük, amire minden esélyük meg is van. Számunkra csak a két pont megszerzése elfogadható eredmény. Az elmúlt idényben oda-vissza vertük őket, a fővárosban kilenc góllal nyertünk (21-30). Azon a találkozón a DVSC legeredményesebb játékosai Varsányi Nóri és Karyna Yezhykava voltak 6-6 találattal. Debrecenben kissé szorosabban alakult a mérkőzés, akkor négy góllal volt jobb a Loki (33-29), azon a mérkőzésen 8 gólig jutott Anna Punko. Kíváncsian várjuk csapatunk milyen napot fog ki, reméljük ismét szebbik arcukat fogjuk látni, és a mérkőzés után azon kell majd leginkább gondolkodni ki kapja a mérkőzés legjobbja címet.

blog34

K&H Liga Női NB I:

DVSC-TVP – Budaörs Handball
Hódos Imre Rendezvénycsarnok
2017. november 3. 18 óra
Játékvezetők: Nagy Ferenc – Túróczy József


November 7-én a Magyar Kupában a Vasas lesz a DVSC ellenfele. A mérkőzést a fővárosban, az MTK pályáján játsszák majd kedden kora este. Ellenfelünk az előző körben a Pilisvörösvári KSK együttesét múlta fölül nyolc góllal. Eközben a Loki a Nyíradony csapatát győzte le 11 találattal. Nem lehet kérdés, ki a párharc esélyese, jót tenne a lányok lelkivilágának, ha két győzelemmel a hátuk mögött indulhatnának majd Craiovába, az EHF Kupa csoportköréért zajló párharc első mérkőzésére. Valószínű, hogy ezt a találkozót is élőben közvetíti a klub Youtube csatornáján, tehát ismét sorozatban jönnek a mérkőzések, több fronton is helyt kellene állnia csapatunknak. Nem szabad lekezelően tekinteni az NB I-ben újonc Vasasra, de mindenképpen tovább kell jutnunk, sérültjeink, hiányzóink tudatában is.

Magyar Kupa 3. forduló:

Vasas SC – DVSC-TVP
Elektromos Csarnok, Budapest Népfürdő út 18-20.
2017. november 7. 18 óra.
Játékvezetők: Ónodi Erika – Őri Erika

blog32Zárásképpen elmélkedjünk azon, hogy csapatunk teljesítménye igencsak változó, képesek vagyunk nagyon jó hozzáállással végig koncentráltan lejátszani egy mérkőzést, azután pedig a következő találkozón pont az ellenkezőjét látjuk. Miért van ez, miért nem tudunk 2-3-4 meccset teljesíteni azonos színvonalon? Megfigyelhető, hogy hazai pályán sokkal jobban teljesítünk, mint idegenben. Sokat jelent a szépszámú szurkolósereg a Hódosban, pokoli hangulatot teremtve meccsről meccsre. Ebben az idényben azonban itthon is becsúszott egy-két gyengébb meccs, mégis hazai pályán azért nem lehet leírni a DVSC-t. Senki nem viszi el könnyen a két pontot. Idegenben azonban nagyon illedelmes vendég a piros-fehér csapat. Nem látni azt a lelkesedést, tüzet, elszántságot a lányokon. Aztán vannak periódusok, amikor megmutatunk valamit tudásunkból, de ez sokszor csak arra elég, hogy kozmetikázzunk egy-egy nagyon nagy verést. Eleve úgy vágunk neki a meccsnek, hogy itt semmi esélyünk, legyünk túl rajta mihamarabb, felejtsük el az egészet? Ez viszont alapjaiban beárazhatja a szezonunkat, és ha így folytatjuk, még a legvehemensebb szurkolóknak is be kell látni, nincs esélyünk a bajnokság 4-5 helyére. Korai ezt hat meccs után kijelenteni 20 fordulóval a vége előtt, de nem szabad rózsaszín ködben látni a valóságot. Mi szurkolók továbbra is támogatjuk a csapatot, mert a DVSC az életünkben fontos szerepet játszik.


Harminc évvel ezelőtt 1987-ben a DMVSC veretlenül nyerte meg a bajnoki címet! A Klub a Budaörs elleni találkozó előtt köszönti a BAJNOKCSAPAT tagjait.

Íme az aranylányok névsora:
Bojtor Jolán, Csapó Erika, Hüse Judit, Kádárné Eperjesi Ilona, Medgyessy Sándorné, Szarvas Éva, Nagy Katalin, Nagy Zsuzsa, Pusztai Tamásné, Rádinné Tóth Rózsa, Szántó Anna, Szilágyi Katalin, Tóth Ildikó, Török Imréné.

Vezetőedző: Komáromi Ákos

Mindent bele Lányok! Hajrá Loki! Hajrá Debrecen!

(képek forrása: dvsckezilabda.hu)