LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tűzközelben #8 – Bárány Donát

Kis szünetet követően folytatjuk interjúsorozatunkat, melyben azokat a fiatalokat szólaltatjuk meg, akik közel kerültek a DVSC felnőtt csapatához. Ebben a szezonban a korábbiakban is nagyobb szerepet kapnak a saját nevelésű játékosok, és Varga Kevin példája mutatja, hogy bármikor be lehet kerülni a DVSC kezdőjébe, onnantól pedig már csak a srácokon múlik, hogy élnek-e a lehetőséggel. A nyolcadik alanyunk az a Bárány Donát, aki első felnőtt mérkőzésén két gólt is szerzett tétmeccsen a DVSC-ben!

????????????????????????????????????

– Jelenleg az U19-es csapat keretének tagja vagy, mesélj nekünk kérlek, hogyan jutottál idáig!

– Ötévesen kezdtem el focizni az Olasz focisulinál. Szabó Laci bácsi kezei alatt nevelkedtem hét éven keresztül, innen kerültem át a Lokiba, ahol már öt éve játszom.

– Még nemzetközi viszonylatban is ritka, hogy egy 17 éves játékos lehetőséget kapjon a felnőtt együttesnél, te mit szóltál ahhoz, mikor kiderült, hogy a felnőttekkel edzhetsz, és elutazhatsz a kupameccsre is Csongrádra?

– Nagyon élveztem a csapattal való felkészülést. Kellemes meglepetés volt számomra, hiszen nem számítottam rá. Azt, hogy játéklehetőséget is kaptam külön öröm volt számomra.

– Ha már a Csongrád meccset említettük, a találkozón csereként beszállva két gólt szereztél és kiosztottál egy gólpasszt is, milyen érzése volt ezen a mérkőzésen pályára lépni?

– Időm sem volt arra, hogy felfogjam mi is történik. Csak a második félidő közepén tudatosult bennem, hogy milyen nagy dolog történik velem. Ekkor kicsit vissza is esett a játékom, de mikor megnyugodtam, érzésem szerint újra felvettem a játék ritmusát.

– Az elmúlt hetekben nem játszottál az U19-ben, és a Monor elleni kupameccsen sem voltál a keret tagja, mi ennek az oka?

– Sajnos egy hónapja sérült vagyok, emiatt sem edzeni, sem pályára lépni nem tudtam.

– A korosztályodban a csapattársaid közül kit tartasz arra érdemesnek, hogy néhány év múlva a felnőtt keret meghatározó tagja lehessen?

– Több ilyen csapattársam is van, pl. Kusnyír Erik, Szutor Tibor, Újvárosi Ádám és Kovács Péter. De még több olyan játékos is van, akiben benne van a potenciál.

barany1

– Posztodat tekintve támadó vagy, azon belül viszont milyen szerepkörben érzed magad a legjobban?

– Befejező csatárként érzem magam legjobban, szerencsére ezen a poszton játszok most. Bár korábban több, mint két évig irányító középpályást is játszottam.

–  Mik a rövid és hosszú távú céljaid?

– A rövid távú céljaim közé tartozik, hogy minél többet edzhessek a felnőtt csapatnál és minél több lehetőséget kapjak a bizonyításra. Hosszú távú célom pedig, hogy stabil NB I-es játékos legyek és idővel külföldön is szívesen megmérettetném magam.

– Van kedvenc külföldi csapatod?

– Kicsi korom óta Chelsea drukker vagyok. Már féléves koromban Chelsea-s plüss labdával játszottam.

– Van-e példaképed akár a honi, akár a külföldi mezőnyben, és ha igen, ki?

– Didier Drogbat tekintettem példaképemnek, míg az élvonalban focizott.

– Mivel töltöd a szabadidődet?

– Főleg a családommal, a barátnőmmel és a tanulással.

Köszönjük Donátnak, hogy válaszolt a kérdéseinkre, sok sikert kívánunk a céljai megvalósításához!

(képek forrása: dvsc.hu)