LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Esély egy bravúrra

Szombaton újabb rangadó vár a Lokira, a tizenhatodik fordulóban a bajnokság egyik fő esélyese, a Videoton látogat a Nagyerdőre. Hazai pályán sem mi leszünk a mérkőzés favoritjai, viszont a fehérváriaknak több hiányzójuk is lesz, így pedig mégis meglehet a pontszerzés, akár a győzelem is.

dsc_0269_custom_

A Vidi érkezik jobb formában a találkozóra, hiszen már hat forduló óta veretlenek. Utoljára a Vasas otthonában kaptak ki szeptember közepén, azóta három-három győzelmet és döntetlent könyveltek el. Csalódásból azért így is jutott nekik, a két legutóbbi idegenbeli meccsükön pontokat buktak a Balmazújváros és az Újpest ellen is, így pedig már csak jobb gólkülönbséggel előzik meg a Fradit a tabellán. Az eddigi fordulókban ők szerezték a legtöbb gólt (33), kapott gólokban pedig csak a másik két dobogós csapat előzi meg őket.

A mi hosszú veretlenségünk épp az előző fordulóban szakadt meg, kilenc mérkőzés után pont a Fraditól kaptunk ki, bár szégyenkezésre nem volt okunk. Hazai pályán viszont az utolsó hat fordulóban nem találtunk legyőzőre, pontot is csak a Fradi és a Haladás vitt el a Nagyerdei Stadionból ezalatt. A mi erősségünk a védelmünk, ahogy már fentebb említettem, továbbra is mi kaptuk a legkevesebb gólt, most már holtversenyben a Fradival, szám szerint tizennégyet. Szerzett gólokban az elmúlt évekhez hasonlóan nem jeleskedünk, csak az ötödikek vagyunk ebben a mutatóban.

A két csapat idei első találkozóját a Fehérváriak nyerték Danko Lazovics büntetőből szerzett góljával, bár azon a meccsen sem játszottunk rosszul, egészen a 96. percig húztuk ki döntetlen állással. A két gárda utolsó nyolc találkozóját egyébként egyaránt a fehérvári csapat nyerte, utoljára 2014 októberében tudtunk mi nyerni, még Kulcsár Tamás duplájával.

lokividi1711

Bár fent főleg a Vidinél emeltem ki a hiányzókat, már-már szokásosan mi is sérültekkel vagyunk tele. A honlap tájékoztatása szerint ezúttal Sós, Varga Kevin, Mengolo és Könyves játéka kérdéses, így viszont visszatérhet a védelembe Szatmári, és Tabakovics is újra a kezdőben találhatja magát, ahol vélhetően Takács lesz a társa. Amennyiben sem Sós, sem Varga nem tudja vállalni a játékot, kezdőként kaphat szerepet a Csősz Richárd, akinek eddig összesen 48 perce van az NB1-ben.

A piros-kéket gondjai hét közben kezdődtek, a válogatott Costa Rica elleni évzárója során ugyanis újra megsérült Vinícius Paulo, és Pátkai Máté is kiesett, mellettük pedig a régóta sérült Kovács Istvánra, és az eltiltását töltő Suljicsra sem számíthat a vezetőedző. Klasszisokban azért így sem lesz hiány, a Lazovics-Henty-Scsepovics támadó trió egészen félelmetes mennyiségben termeli a gólokat, hárman együtt tizenkilenc találatnál járnak (8, 5, 6 leosztásban), nálunk az egész csapat jár huszonnégynél…

A találkozó szombaton 19:30-kor kezdődik, a játékvezető Farkas Ádám lesz. Egy rangadóhoz tv-s közvetítés is dukál, így aki nem tud a helyszínre kilátogatni, az M4 Sporton követheti az eseményeket.

Hajrá Loki!
(borítókép: dvsc.hu)