LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A Kiss gól is gól

Sorozatunkban fordulóról fordulóra összegyűjtjük a hétvége legérdekesebb, legviccesebb jeleneteit az NB1-ből. Ezúttal ismét egy, a lelkünknek kedves fordulón vagyunk túl, mivel csapatunk kiütéses győzelmet aratott a Vasas otthonában, és a közvetlenül előttünk és utánunk lévő együttes is veszített. Így tehát annak ellenére is van miről beszélni, hogy a múlt heti „őrület” ezúttal elmaradt. Következzék tehát a Görbe tükör sorozat legújabb része, mely az OTP Bank Liga 2017/18-as kiírásának 17. fordulóját veszi górcső alá.

görbetükörúj

A hét játékosa (Sándor Tamás-díj):

Novothny Soma duplázni tudott volt csapata, a Diósgyőr ellen, ezzel pedig egymaga vezette győzelemre az Újpestet. Első találatát ráadásul a 35. másodpercben szerezte, ami nem túl gyakori.

A hét csalódása (Pintér Attila-díj):

A Vasas újabb hatalmas pofonba szaladt bele, ezúttal tőlünk kaptak hazai pályán 5 gólt. Bár a Mezőkövesd védelme még náluk is többször kapitulált a bajnokság során, ez így is szégyenteljes produkció. Nem lennénk meglepve, ha előbb-utóbb valamilyen szintű személyi változások lennének a klub környékén…

A hét edzői húzása (Dárdai Pál-díj):

A Herczeg András által becserélt játékosok összesen háromszor találtak az ellenfél kapujába, így bátran kijelenthetjük, hogy nehéz lenne ennél hatékonyabban cserélni.

A hét gólja (Adamo Coulibaly-díj):

Hihetetlen teljesítményt mutat a szombathelyiek fiatal játékosa, Kiss Tamás: a Fradi elleni stadionavatón csereként beállva, a 17. születésnapján ritkán látható, fantasztikus győztes találatot szerzett. Ráadásul ez már a harmadik gólja volt a szezonban, és nem állíthatjuk, hogy a többi sokkal csúnyább lett volna, sajnos az egyiknek éppen mi voltunk az elszenvedői.

A hét legnagyobb potyája (Lubos Ilizi-díj):

Szécsi Gergő ezúttal tanújelét adta rutintalanságának a felcsútiak elleni összecsapáson: Perosevic találata előtt nem reagált eléggé gyorsan és határozottan, pedig be lehetett volna gyűjtenie a labdát.

Ugyanakkor a Balmazújváros mégsem veszített emiatt, nagy hajrával sikerült otthon tartaniuk az egyik pontot, köszönhetően Hegedűs Lajos még csúnyább potyájának.

A hét védése (Nenad Novakovic-díj):

Egykori kapusunk, Verpecz István több hatalmas bravúrt is bemutatott a Vidi elleni mérkőzésen, ezek közül is kiemelkedik az alábbi jelenetsor, amikor egymást követően kétszer is óriásit védett. Hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy mindkét gólban szerepet játszott: először az ő (vélt) szabálytalanságát fújta le Kassai Viktor (aki ezzel meg is nyerte a következő kategóriát), utána pedig hiába csúszott rá veszélyesen az egyedül kilépő Negora, ő higgadtan elvitte mellette a labdát.

A legnagyobb védés-páros 1:10-től látható

A hét bírói tévedése (Random-Szabó-díj):

Kassai Viktor, mint már említettem, finoman szólva is véleményes büntetőt fújt be a Vidinek. Igen, ez a probléma nekünk sem ismeretlen, úgy látszik, valamiért a székesfehérváriak pályáján alacsonyan repülnek a hazai tizenegyesek. Érdemes a videót megnézni: Scepovic kifejezetten belerúg Verpecz kezébe, aki ennél jobban már nem is tudta volna visszahúzni azt.

A jelenet 1:45-től látható

A hét legviccesebb jelenete (Pavol Durica-díj):

Lubos Kamenar a harmadik gólunknál bemutatta a tökéletes kamuvetődést, amely minket is megihletett.

A hét nyilatkozata (Mészöly Kálmán-díj):

Pintér Attila most sem bírt magával, amikor a Balmazújváros elleni meccsről az alábbiakat találta mondani: Sok sikert kívánok a Balmazújvárosnak a továbbiakban, és azt is, hogy kulturáltabb közönsége legyen.” Hogy valami pozitívabb nyilatkozatot is kiemeljek, Kiss Tamás, a hét góljának szerzője a következőket nyilatkozta a mérkőzést követően: Egyelőre még nem tegezhetem Király Gábort. Az “idősebb” fiatal játékosok, mint mondjuk Kiss Bence, már engedélyt kapott rá, mert ő betöltötte már a 18. életévét. Én még 17 éves vagyok, így ez szerintem normális is, nevelő célzatú is. (…) A történelem tanárom kint volt a meccsen és amikor mentünk körbe pacsizni, mondta, hogy ötös leszek töriből…

A hét statisztikája (Zombori Taktikus Sándor-díj):

A Haladás is folytatta azt a hagyományt, hogy az új stadiont kapó csapatok győznek az első hazai bajnokin. Így voltunk ezzel mi is, valamint a Fradi és az MTK is. Az egyedüli kivételt a felcsútiak jelentik, ők egy Vidi elleni 1-3-mal indítottak. Összességében tehát úgy tűnik, beválik az új stadion, legalábbis az elején. Az viszont intő jel lehet a szombathelyiek számára, hogy az MTK hiába indított győzelemmel az új Hidegkútiban, mégis kiesés lett a vége…

A hét lúzere (Spitzmüller-díj):

Az MLSZ a hétközi kupaforduló mérkőzéseinek többségét 12:00-ra írta ki, ami felveti a kérdést, egyáltalán akarja-e a szövetség, hogy legyenek kint nézők a találkozókon. Különösen fájó lehet ez azokon a településeken, ahol valamely NB1-es csapat vendégszerepel, és a nézők többsége kíváncsi lenne az összecsapásra, de a munka miatt mégsem tudnak eljutni rá. Még ennél is rosszabb a helyzet egyébként a mi esetünkben, ugyanis a Budafok elleni meccsünk zártkapus (!) lesz.

A hét képe (Egervári Sándor-díj):

A sport generációkon átívelő hatása egyetlen képen…

23844508_1596160203783917_8847369703915420277_n

A másodosztály legérdekesebb eseménye (Nyíregyháza-díj):

A hétvégén elszenvedett újabb vereség után menesztették a zalaegerszegi kispadról egykori segédedzőnket, Zoran Spisljakot.

A forduló válogatottja:

Nagy Sándor végig meggyőzően védett a Vasas ellen, többször is nagyot hárított, így kiegyensúlyozottabb teljesítménye miatt végzett Verpecz előtt. A vidis Loic Nego  az előző fordulóhoz hasonlóan ismét betalált az ellenfél hálójába. Csapattársa, Juhász Roland a védelem vezére volt, különösen Vinicius hiányában játszott fontos szerepet. Vadnai Dániel gyönyörű mélységi indítással hozta helyzetbe csapattársát a győztes gól előtt. A találat szerzője pedig nem volt más, mint Koszta Márk, aki ezúttal volt csapatát, a Honvédot szomorította, a kispestiek pedig komolyan elgondolkozhatnak rajta, mennyire volt jó ötlet elengedni őt. Egykori csapatkapitányunk, Szakály Péter nevéhez gólja mellett a második felcsúti találat előtti beadás is fűződik, látszik, hogy az utóbbi időben elkapta a fonalat. Ugyanez igaz a másik ex-lokistára, Sigér Dávidra is, aki sorozatban szerzi a fontos gólokat a Balmazújváros színeiben. Újabb DVSC-hez kötődő játékos jön a listán: Mészáros Karol jelenleg a mi játékosunk, és csak kölcsönben játszik a Haladásban, ahol megszerezte első találatát a szezonban, és amúgy is remekül teljesített a Fradi ellen. Könyves Norbertről már leírtam az összefoglalóban, hogy szerintem a meccs legjobbja volt a Vasas ellen, míg Takács Tamás dupláját sem kell nagyon magyarázni. Novothny Soma teljesítményéről pedig a hét legjobbja kategóriánál már részletesebben szóltam.

abOtAdlaN

A hét edzője Herczeg András, míg a hét cseréje Justin Mengolo lett. (Itt érdemes megjegyezni, hogy Kiss Tamás és Fekete Ádám is nyerhetett volna utóbbi kategóriában, de légiósunk duplájával nehéz felvenni a versenyt.)